Начало Общество Политика Какво ново в новоприетия Закон за мерките при извънредно положение
30 Март 2020 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 29 Март 2020 17:50
Неделя, 29 Март 2020 16:37
Неделя, 29 Март 2020 13:44
Събота, 28 Март 2020 18:48
РЕКЛАМА
Какво ново в новоприетия Закон за мерките при извънредно положение Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 19 Март 2020 12:09
parlament BG Няколко часа след като приеха на първо четене Закона за мерките по време на извънредното положение заради пандемията от коронавирус, ГЕРБ и "Обединени патриоти" прецизираха текстовете му и написаха нов закон.
30 юни вместо 31 март да бъде крайния срок, в който фирмите да обявят данък печалба. Това предвиждат промени в законопроекта, внесени от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова между първото и второто четене. Новият срок се отнася както за компаниите, така и за едноличните търговци и за земеделските производители.
Отстъпката от 5%, която се полага при плащането на данък сгради до 30 април, да се ползва до 30 юни, гласи предложението.
Засега до 13 април НАП временно ще спре да запорира имоти и активи, както и да ги разпродава, за да се погасят задължения към хазната. Конфискувания в полза на държавата от митниците етилов алкохол ще се предоставя безплатно на БЧК и на болници, вместо да се продава на търг., предлага Стоянова.
Също до 13 април няма да се обявяват нови обществени поръчки. Времето за съставяне на новата бюджетна прогноза, която трябваше да бъде готова през април пък да се удължи до 31 октомври, гласи друго предложение.
Сред предложенията на ГЕРБ са туроператорите да имат 14 дни да възстановят плащанията на клиентите си или да им дадат ваучер за следващо пътуване. Предлага се и отлагане на изтичането на концесиите според Закона за Черноморието, но само докато трае извънредното положение.
От приетия вчера закон отпадат санкциите за медици, които откажат да лекуват заразени.
Държавата да поема 60 на сто от възнагражденията на служители на фирми, докато трае извънредното положение, но при условия и списък, утвърдени от Министерския съвет.
Малкият коалиционен партньор - "Обединени патриоти" предлага по време на извънредното положение да не текат сроковете по кредитите. От формацията предлагат и държавата да регулира цените на редица стоки, като със заповед се определя възможната надценка по време на извънредното положение.
БСП предлага редица мерки, в т.ч. със заповед на министъра на здравеопазването да се увеличават заплатите на медицинските специалисти.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията