Начало Общество Политика На първото си редовно заседание в новия мандат съветниците имат предварителен дневен ред от 20 точки
22 Януари 2020 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 21 Януари 2020 14:53
Вторник, 21 Януари 2020 12:33
Вторник, 21 Януари 2020 11:27
Вторник, 21 Януари 2020 09:15
РЕКЛАМА
На първото си редовно заседание в новия мандат съветниците имат предварителен дневен ред от 20 точки Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Ноември 2019 11:40
Obshtina-Pleven Новият Общински съвет на Плевен се събира за първо редовно заседание след официалното си встъпване в правомощия. Заседанието е на 28 ноември, четвъртък от 9 часа в Конферентната зала на Община Плевен в сграда “Гена Димитрова”, а предварителният дневен ред включва 20 предложения.
Първа точка е предложение за определяне представител на Общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Висш ръководен орган на сдружението е Общото събрание и съгласно устава на организацията в двумесечен срок след провеждането на първото си заседание, новоизбраният общински съвет следва да определи своя представител в този ръководен орган.
На тази сесия Общинският съвет в Плевен трябва да определи и членове на местната комисия за работа с граждани с многогодишни жилищно-спестовни влогове, както и свои представители в Областния съвет за развитие и в Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия. Ще бъдат избрани и още две комисии - комисия за решаване на жилищните нужди на гражданите и комисия по Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество.
Дневният ред включва още: предложение за удължаване срока на ликвидацията на „Дентален център І - Плевен“ ЕООД; промяна в плана за финансиране на капиталовите разходи през 2019г.; предложения за кандидатстване на Община Плевен с проект „Осигуряване на устойчива градска среда на Плевен етап-2“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. и проект „Закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за твърди битови отпадъци на територията на Община Плевен“ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“.
Съветниците ще обсъждат също: предложение за Програма за опазване на околната среда на Община Плевен 2019-2021 г.; годишен план за ползване на дървесина от горски територии - собственост на Община Плевен през 2020г.; актуализация на Сборния бюджет на Общината за 2019-а. Ще бъдат разгледани и точки за промени в две решения, приети в предходния мандат.
Всички предложения, включени в предварителния дневен ред за заседанието, са публикувани на obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedanie-na-obshtinski-savet-pleven-na-28112019-g.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията