Начало Общество Политика ОбС - Плевен ще приема наредба с цел синхронизиране с националните фискални правила
23 Септември 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 23 Септември 2019 12:08
Понеделник, 23 Септември 2019 12:05
Понеделник, 23 Септември 2019 11:02
Неделя, 22 Септември 2019 12:57
РЕКЛАМА
ОбС - Плевен ще приема наредба с цел синхронизиране с националните фискални правила Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 18 Юни 2019 17:34
1obs-pleven gerb Предложение да бъде отменена действащата общинска Наредба №10 за условията и реда за съставяне на тригодишна бюджетна прогноза за местните дейности и за съставяне, приемане, изпълнение и отчитане на бюджета на Община Плевен и приета нова, влиза за обсъждане в две от постоянните комисии в Общински съвет - Плевен. Предложението ще се гледа следващата седмица в ПК по „Законност, противодействие на корупцията, установяване конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ и ПК по ПК „Бюджет и финансова политика“.
„Относно изпълнението на общинския бюджет в Закона за публичните финанси са направени промени. Те са свързани с: въвеждане на ограничения за поемане на ангажименти за разходи при непривеждане на показателите в съответствие с предвидените размери в закона; не се допуска натрупване на нови задължения за капиталови разходи за сметка на приходи, ако планираните по бюджета на общината приходи не се изпълняват; постъпилите по бюджета на общината средства от трансфери, които не са усвоени към края на текущата година, може да се разходват за същата цел през следващата бюджетна година и т.н. Променени има и в срока за изготвяне и представяне на годишния отчет за изпълнението на бюджета на общината и срока за приемането му от Общинският съвет“, информира във връзка с предложението председателят на Общинския съвет Мартин Митев.
Очакваните резултати с приемане на новата наредба са бюджетният процес в Общината да бъде приведен в съответствие с националните фискални правила, приложими за общините съгласно Закона за публичните финанси. Очаква се постигане и на по-голяма публичност и прозрачност при осъществяване на бюджетната процедура, както и разширяване на възможностите за участие на общността при обсъждането на бюджетната политика на Община Плевен.

 

Съгласно Закона за нормативните актове и АПК, предложението за промяна на общинската Наредба №10 е публикувано за становища и мнения на граждани на интернет страницата на Община Плевен в законоустановения 30-дневен срок.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията