БизнесОбществоОбщинска и държавна администрацияСтранатаТранспорт

Мащабните проверки по пътищата започнаха, контролът ще е постоянен

Съвместните проверки на шест институции за безопасността на движението по пътищата в цялата страна вече започнаха. Това се случи по-малко от седмица, след като такова решение беше взето на междуведомствена среща при премиера акад. Николай Денков, посветена на този приоритетен за правителството проблем.

Контролът ще бъде постоянен. „Няма да работим кампанийно. Няма нещо да се случи днес, за да можем да го отчетем пред медиите. Това ще е част от нашата всекидневна работа“, заяви министър-председателят преди заседанието на кабинета днес.

Акад. Денков припомни, че на провелата се на 16 юни т.г. среща са набелязани и други действия, по които вече  се работи. Институциите обръщат специално внимание на рисковите участъци от пътищата, както и на мерките по отношение на безопасното шофиране. Премиерът ще проверява напредъка по темата за пътната безопасност всеки месец.

Започналите днес мащабни проверки се извършат от екипи от Министерството на вътрешните работи, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Националната агенция за приходите, Агенция „Митници“ и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“.

Подобни новини

Back to top button