Начало Общество Политика Единайсетокласничка от "Интелект" ще бъде за един месец част от Общинския съвет на Плевен
26 Май 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 26 Май 2019 20:19
Неделя, 26 Май 2019 18:01
Неделя, 26 Май 2019 14:51
Неделя, 26 Май 2019 13:59
РЕКЛАМА
Единайсетокласничка от "Интелект" ще бъде за един месец част от Общинския съвет на Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 29 Ноември 2018 14:17
savetnikat Петима възпитаници на елитни плевенски училища са отличените в първия по рода си проект „Съветникът“, иницииран от най-младия общински съветник в ОбС – Плевен Йордан Грижов. Отличените са: Дамян Господинов – ученик в 11 клас от СУ „
"Иван Вазов", Жанин Ал-Шаргаби – ученичка в 12 клас на СУ "Иван Вазов", Георги Кривошийски - ученик в 12 клас на СУ "Иван Вазов", Виктория Маринова - ученичка 11 клас в ДФСГ "Интелект" и "Съветникът" - Вероника Георгиева от 11 клас на ДФСГ "Интелект". Днес те бяха представени официално на заседанието на Общински съвет - Плевен и получиха своите грамоти от председателя на местния парламент Мартин Митев. При връчване на грамотите Йордан Грижов представи всеки един от отличените и с кратки акценти от есетата, които са изпратили в рамките на проекта.
„За пореден път се чувствам горд. Този път се гордея не заради славната ни история, а заради прекрасното ни бъдеще. Ще кажа само едно: „Гордея се с Вас, млади хора!“, заяви Йордан Грижов. Дамян, Жанин, Георги, Виктория и Вероника бяха поздравени за своята обществена активност и от председателя на ОбС - Плевен Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански.
До 25 ноември учениците от 11 и 12 клас от училищата в общината имаха възможност да изпратят своите разработки на тема „Плевен в моите очи“ с идеи какво е нужно на града ни и как то трябва да случи. След обсъждане с преподавателите от Катедра „Политически науки“ към ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“, са определени и петимата фаворити. В резултат на сътрудничеството с вуза Дамян, Жанин, Георги, Виктория и Вероника имат възможността да бъдат приети без полагане на изпит в специалност „Политология” на висшето учебно заведение.
Вероника Георгиева ще бъде част от Общинския съвет в Плевен в рамките на следващия един месец. През това време Вероника ще участва в обсъждане на въпроси от дневния ред на града; ще присъства на разискванията в постоянните комисии по „Младежки дейности, спорт и туризъм”,, „Образователна политика и читалищна дейност” и „Устройство на територията, екология и земеделие”, ще се запознае отблизо и с всички „старейшини” на Плевен. По време на своя „стаж“ тя ще има срещи и с председателя на Общинския съвет Мартин Митев, ще има възможност да зададете своите въпроси и към кмета на Община Плевен Георг Спартански. Вероника ще бъде и сред официалните гости за честването на 10-ти декември - Ден на освобождението на Плевен от турско робство и на признателността на гражданите към загиналите за неговото освобождение.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 29 Ноември 2018 15:08
 
Фейсбук коментари
Сподели статията