Начало Общество Политика Стипендии от по 750 евро получиха Велина Великова и Венелин Илиев от Белене на церемония за празника на града
17 Септември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 16 Септември 2019 15:14
Понеделник, 16 Септември 2019 13:23
Понеделник, 16 Септември 2019 12:53
Понеделник, 16 Септември 2019 12:48
РЕКЛАМА
Стипендии от по 750 евро получиха Велина Великова и Венелин Илиев от Белене на церемония за празника на града Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 10 Септември 2018 13:00
Belene praznik1 „Белене e град с добър потенциал, вековна история и богата култура. Увереният път на динамично развитие, който пое, насърчавайки предприемаческите инициативи и туристическия интерес, е обстоятелство, даващо сигурност и спокойствие за младите хора. А задача номер едно на местната власт тук е да създаде такива условия за живот, че Белене да запази и да привлича към себе си още квалифицирани, енергични и инициативни хора, които да допринасят със своите знания, умения и заложби за успешния и устойчив икономически растеж на този красив крайдунавски град. Бъдете здрави и нека Белене бъде вдъхновяваща житейска кауза и за идните поколения!”. З тези думи областният управител Мирослав Петров се обърна към беленчани по повод 54-та годишнина от обявяването на Белене за град. Събитието уважиха генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, народният представител Владислав Николов, председателят на ОбС в Белене д-р Бистра Павловска, делегация от побратимения италиански град Вигонца, водена от кмета Иноченте Стефано Марангон, представители на местната власт в Гулянци.
В празничното си слово кметът Милен Дулев акцентира върху положителните промени в града през последните няколко години. „Белене все по-често е посещаван от туристи.”, категоричен бе Дулев. По думите му, за развитието на сектора на местно ниво допринасят общите усилия на общината и едноименната фондация за изграждането на втори парк – мемориал в памет жертвите на остров Белене, извършените археологически разкопки при крепостта Димум, финансирани от министерство на културата и местната власт. ”Екотуризмът и развитието на местния ни рибарски бизнес са целта на проект, по който работим заедно с осем държави по поречието на река Дунав.”, допълни кметът на Белене. Той обяви, че започват ремонти на пътища, за които ще бъдат усвоени над 6 млн лева. Над 10 улици в Белене ще бъдат преасвалтирани за над 1,5 млн. лв.
Своята благословия за здраве и благоденствие отправи и негово Високопреосвещенство Ловешкия митрополит Григорий.
Belene praznik3 Belene praznik2

За първи път тази година традиционно връчваните от кмета на Вигонца стипендии на изявени ученици от Белене вече са две. Дванадесетокласниците от СУ "Димчо Дебелянов" Велина Великова и Венелин Илиев получиха по 750 евро за отличните си резултати в училище и участие в обществения живот на Белене. За наградата те са номинирани от училищното настоятелство.
Гостите и жителите на Белене имаха възможността за разгледат пътуващата изложба на фондация "Остров Белене" на тема: "Свидетели: Памет на концлагера "Белене” и да се насладят на прекрасните изпълнения на Нина Николина, която бе специален гост – изпълнител за празника на града.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията