Начало Общество Политика Мирослав Петров: Гласът на младите хора е важен и трябва да бъде чут
21 Юли 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Юли 2019 14:42
Петък, 19 Юли 2019 12:31
Петък, 19 Юли 2019 09:12
Четвъртък, 18 Юли 2019 15:21
РЕКЛАМА
Мирослав Петров: Гласът на младите хора е важен и трябва да бъде чут Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 14 Август 2018 12:11
savet na decata gramoti Областният управител Мирослав Петров връчи грамоти на всички младежи, участвали в областното ниво на класиране по Процедурата за избор на членове на Съвета на децата. Събитието уважиха още заместник областният управител Татяна Божинова, представители на общини от област Плевен и учители.
„Бих искал да ви благодаря за това, че участвахте в процедурата, както на общинско, така и на областно ниво. Гласът на младите хора е важен и трябва да бъде чут. Желая на всички успех“, каза областният управител Мирослав Петров.
На свое заседание в средата на юли областната комисия за избор на членове в Съвета на децата, въз основа на постъпилите кандидатури от пет общински администрации - Белене, Кнежа, Левски, Плевен и Червен бряг, определи девет участника за националното ниво на процедурата по подбор.
Съветът на децата е консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето и от 2003 г. работи в изпълнение на основните принципи на Конвенцията на ООН за правата на детето и Закона за закрила на детето. Целта му е да насърчава участието на младите хора в процесите на изработване на политики за децата и вземане на решения. В състава на съвета всяка област се представлява от едно дете. Първият класиран на националния кръг е титуляр, а вторият – негов заместник. В Съвета на децата свое представителство имат и децата от уязвими групи. Така всички заедно имат възможност да обменят знания, умения, идеи и ценности помежду си, както и да взаимодействат с държавни и неправителствени организации на национално и регионално ниво.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията