Начало Общество Политика Доскорошният дом на "Колорит" пак ще е място за рисуване
22 Март 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Март 2019 16:42
Четвъртък, 21 Март 2019 15:12
Четвъртък, 21 Март 2019 12:07
Четвъртък, 21 Март 2019 12:04
Валути
РЕКЛАМА
Доскорошният дом на "Колорит" пак ще е място за рисуване Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 06 Юли 2018 15:00
kashta na hudojnicite Общинският съвет на Плевен взе решение недвижим, нежилищен имот - частна общинска собственост да бъде отдаден под наем без публичен търг или конкурс на сдружение „Клуб идея” – Плевен. Клубът ще ползва две помещения, разположени в сутерения етаж на сградата на ул. „Д. Константинов”№17, преустроена за Клуб на художника и художествена галерия. Определената месечна наемна цена е 90 лв., срок на договора за наем - 5 години. Всички консумативни разходи, свързани с текущото обслужване и поддръжка на имота, както и такса битови отпадъци, ще са за сметка на „Клуб идея”, се посочва още в решението на местния парламент.
В изпълнение на решение от 26.10.2017 г. на Общинския съвет, последваща заповед на кмета и сключен договор с ОП „Жилфонд" от 21.11.2017 г., посочените две помещения са били отдадени под наем на арт - школа „Колорит" за срок от 5 години. По искане на школата и отправено едномесечно писмено предизвестие, договорът е бил прекратен и имота освободен от 1 април тази година. Съгласно Закона за общинската собственост, с решение на Общинския съвет свободните нежилищни имоти могат да се отдават под наем без търг или конкурс за здравни, образователни и социални дейности за задоволяване на съответните нужди на населението.
„Клуб идея" е регистрирано в Окръжен съд - Плевен като сдружение с нестопанска цел в обществена полза, с основна дейност, насочена към обучение, квалификация, професионална реализация в областта на образованието, просветата, културата и изкуството. Клубът има разработен проект за откриване на детска художествена школа по графика, литография и декоративно - приложни изкуства. Проучвания и работата ни като преподаватели по изобразително изкуство с ученици ни дават основание да твърдим, че сред плевенските деца има интерес към подобно начинание, посочват в заявлението си до местната администрация художниците Пламен Пенов и Сашо Камбуров - преподаватели по изобразително изкуство, членове на СБХ - София и основатели на „Клуб идея" - Плевен. От писмото им става ясно още, че се цели създаване и на графичен кабинет с оборудвана печатна база с възможност същата да бъде предоставяна и на професионални художници за техни графични проекти. Предвижда се и организиране на уъркшопи, беседи и практически занятия, съвместна дейност с арт организации в страната и чужбина, запознаване с българските традиции и обичаите с цел съхраняване и популяризиране на културното ни наследство.
„Считаме, че ще е добра традиция в ползваните помещения от арт - школа "Колорит" да започне работа също детска школа“, завършват художниците Пламен Пенов и Сашо Камбуров.
Решението общинският имот да бъде отдаден под наем без публичен търг или конкурс на „Клуб идея" - Плевен е прието с гласовете на 31 от общинските съветници, 1 гласува „против“, 5 „въздържал се“.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията