Начало Общество Политика Министър Вълчев в Плевен: Поели сме ангажимент за двойно увеличение на учителските заплати
20 Февруари 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 20 Февруари 2019 13:56
Сряда, 20 Февруари 2019 12:12
Сряда, 20 Февруари 2019 11:44
Сряда, 20 Февруари 2019 10:40
Валути
РЕКЛАМА
Министър Вълчев в Плевен: Поели сме ангажимент за двойно увеличение на учителските заплати Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 08 Юни 2018 08:57
min valchev pleven Областният управител Мирослав Петров се срещна с министъра на образованието Красимир Вълчев. Поводът за посещението му в Плевен бе провеждането на работна среща с директори и учители на детски и учебни заведения, представители на местните власти на територията на област Плевен, синдикати и университетски преподаватели,която се състоя в зала „Плевен” на областна администрация.
Той призова директорите и представителите на институции да положат максимални усилия за обхващането на всички деца и ученици в образователната система и апелира това да бъде акцент и за следващата учебна година. „Знам, че е трудно, а  и на част от родителите трябва да се обяснява колко е важно образованието”, каза министър Вълчев като насърчи приобщаването на родителите към училищните дейности, отразяващи постиженията на учениците.
„Основният фактор в системата си остават учителите и ние като правителство сме заложили на тях. Поели сме политически и бюджетен ангажимент да увеличим двойно възнагражденията до края на мандата, за да мотивираме повече сегашното и бъдещите поколения учители.”, подчерта министър Вълчев. „Факт е, че благодарение на миналогодишната работа по механизма имаме над 20 000 деца, които са допълнително включени в образователната система. Тези усилия продължават и в следващата година”, допълни още образователния министър на пресконференция пред журналистите веднага след работната среща.
По време на срещата бяха обсъдени политиките в областта на професионалното образование, квалификацията на учители, дигитализацията, необходимостта от това децата да бъдат насочвани към профили и професии в областта на математиката и природните науки, както в задължителните учебни часове, така и в извънкласните занимания.
Министър Вълчев съобщи, че през лятото отново ще бъде направен анализ на нормативната уредба, за да се облекчи административната работа на учителите и ги призова да изпращат в министерството своите предложения.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията