Начало Общество Политика Областният управител ще пита МО за финансиране на паметник на Девета плевенска дивизия
17 Януари 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 16 Януари 2019 12:42
Сряда, 16 Януари 2019 12:33
Сряда, 16 Януари 2019 11:17
Сряда, 16 Януари 2019 09:43
Валути
РЕКЛАМА
Областният управител ще пита МО за финансиране на паметник на Девета плевенска дивизия Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 02 Март 2018 16:05
komisija pametnici Областният управител на Плевен Мирослав Петров да отправи запитване до Министъра на отбраната за размера на финансирането, което би могла да получи Община Плевен за изграждане на паметник на героите от Девета пехотна плевенска дивизия, както и сроковете, в които това може да се осъществи. При положителен отговор от министъра на отбраната за отпускане на средства за проекта, кметът на Община Плевен да организира процедурите за избор на идеен проект и да обяви конкурс за изпълнител. Това са част от решенията във връзка с идеята за издигане на паметник на офицерите и войниците от Девета пехотна плевенска дивизия в Плевен, участвали в героичната Дойранска епопея, което прие на свое заседание областната комисия „Военни паметници“. Комисията реши още да се внесе предложение в Общинския съвет от кмета на Плевен за промяна на местоположението на паметника, който да бъде поставен на площад „Свобода”.
Обсъдено бе и предложението на Областния съвет на националното сдружение на клубовете на запасното войнство „За честа на пагона” за поставяне на две паметни плочи на входа на ГВК-Плевен, които да  увековечат паметта на героите от Дойранската епопея. Членовете на комисията се обединиха около предложението на д-р Красимир Трифонов -заместник-областен управител на Плевен и д-р Володя Попов –директор на РИМ - Плевен паметните плочи да са част от композицията на паметника на Девета пехотна плевенска дивизия.
Областният управител Мирослав Петров ще предостави на Министерството на отбраната актуалния областен регистър на военните паметници и регистрационните (анкетни карти) за тях. В тази връзка комисията подкрепи предложението на представителя на Община Плевен паметникът на Бинка Парашкевова в с. Горталово да бъде изваден от областния регистър на военните паметници.
По време на редовното си заседание областната комисия за военните паметници се запозна със становището на Националния институт за недвижимото културното наследство по отношение на обявяване на всички военни паметници от областния регистър на военните паметници със статут на исторически културни ценности.
На заседанието на областната комисия за военните паметници присъстваха областният управител на Плевен Мирослав Петров и неговите заместници д-р Красимир Трифонов, който е председател на комисията и Татяна Божинова, директора на РИМ – Плевен, представители на Общините Плевен, Долна Митрополия, Пордим, Левски, Искър и Гулянци, председателят на областния съвет на Съюз на ветераните от войните на България в област Плевен, началник-сектор „Регионална инфраструктура на отбраната“ – Плевен.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 02 Март 2018 16:09
 
Фейсбук коментари
Сподели статията