Начало Общество Политика Стартира процедура за възлагане на обществен превоз за три междуселищни автобусни линии
17 Октомври 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 17 Октомври 2018 15:53
Сряда, 17 Октомври 2018 15:10
Сряда, 17 Октомври 2018 14:45
Сряда, 17 Октомври 2018 14:36
Валути
РЕКЛАМА
Стартира процедура за възлагане на обществен превоз за три междуселищни автобусни линии Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 28 Декември 2017 13:01
sesija 122017 Решение за организиране и провеждане на процедура за възлагане на обществен превоз на пътници, съгласно утвърдени маршрутни разписания за три междуселищни автобусни линии, прие Общинският съвет на Плевен. Линиите са Плевен - Славяново, Плевен - Къртожабене и Плевен - Гривица.
Съгласно разпоредбите на чл.16, ал.6 от Наредба №2 за условията и реда за утвърждаване на транспортни схеми и за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, издадена от Министерство на транспорта и съобщенията, най-късно 6 месеца преди изтичане срока на договор за осъществяване на обществени превози на пътници с автобуси, кметът на общината възложител уведомява органа, който е утвърдил съответното маршрутно разписание. В Общински съвет - Плевен уведомлението за посочените три междуселищни автобусни линии е постъпило на 21.11.2017 г. и на 27.11.2017 г. е било обсъдено на заседание на Постоянна комисия по „Стопанска политика и транспорт", информира председателят на местния парламент Мартин Митев. Разяснено бе също така, че превозите се възлагат след проведена процедура по Закона за обществените поръчки и в съответствие с регламент на Европейския парламент и на Съвета, относно обществените услуги за пътнически превоз с железопътен и автомобилен транспорт. Съгласно разпоредбите на Наредба №2, възлагането е от компетентността на общинския съвет, като няма предвидена пряка делегация за възлагането на тези правомощия.
На основанието на всичко това и с оглед необходимостта от своевременно осигуряване на транспортно обслужване на населението на общината, Общинският съвет гласува да стартира процедура за възлагане на обществен превоз на пътници, съгласно утвърдени маршрутни разписания за трите междуселищни автобусни линии.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията