Начало Общество Политика Извънземни съпътстваха приемането на програмата за чист и приветлив Плевен
22 Май 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 22 Май 2019 11:56
Сряда, 22 Май 2019 11:35
Сряда, 22 Май 2019 09:38
Сряда, 22 Май 2019 09:33
РЕКЛАМА
Извънземни съпътстваха приемането на програмата за чист и приветлив Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Радослав ХРИСТОВ   
Понеделник, 01 Юли 2013 09:50
Проф. Мутафчиев запозна колегите си с посланието, дошло от друга планета. Снимка: авторът При третото й внасяне за разглеждане в Общинския съвет плевенските старейшини приеха Програмата "Да пазим Плевен чист и приветлив през цялата година". Предложението дойде от проф. Константин Мутафчиев от БНД. Според текста на решението, срокът на действие на програмата е 2013-2015 г., като той е съобразен с мандата на настоящия местен парламент. По изпълнението й се създава комисия от 9 членове - петима общински съветници и четирима представители на местната администрация. Проектът на програмата се състои от два раздела, като в първия са включени ангажиментите на Общината, свързани с поддръжката на елементите на техническата инфраструктура и ефективното управление на откритите пространства, като важен елемент от градската среда.
Вторият раздел съдържа възможни граждански инициативи

свързани с изпълняване на дейности, за които не се изисква изготвянето на инвестиционен проект и разрешение за строеж, а именно ремонт и поддържане на съществуващи детски площадки и оборудването им, поддръжка и ремонт на прилежащи тротоарни площи, подмяна на тротоарни плочи, настилки, монтаж на нови плочи, поддръжка, възстановяване и изпълнение на пешеходни пътеки и алеи, възстановяване на указателни табели, дейности по озеленяване и др. За тези дейности

могат да кандидатстват физически и юридически лица от общината, местни общности и сдружения

неправителствени организации. Задължително условие е обектът, който се предлага, да е общинска собственост и да се осигури собствен принос, не по-малък от 25% от общата стойност на проекта, която обща стойност е в границите от 500 до 5 000 лева с ДДС. Собственият принос може да е под форма на финансово участие, закупени материали по спецификация на Община Плевен, безвъзмезден труд, организация и транспорт.
Ще припомним, че когато проф. Мутафчиев внесе за първи път предложението за програмата, през ноември миналата година, той се аргументира по любопитен начин - с фантастичен сън. Тогава съветникът от десницата

сподели с колегите си, че са му се присънили извънземни същества

които са му казали така: "Моля, изгответе Програма със списък на всички обекти, които искате да бъдат построени или пък ремонтирани, така че

вашият прекрасен град да стане още по-благоустроен, по-привлекателен, по-чист

и по-спретнат". Членовете на ОбС не бяха забравили това, а инж. Димитър Кочков от БСП дори се обърна към професора с въпрос какво, свързано с извънземните, той е сънувал към днешна дата и ще помогнат ли те за реализацията на програмата, както са обещали в култовия сън. Ето какво отговори Константин Мутафчиев: "През месец май аз очаквах тяхното (бел. ред. на извънземните) пристигане насън или наяве или някакъв знак от тях. И ето, че на 31 май служител на една от куриерските фирми ми достави малък пакет, който съдържаше единствено тънка прозрачна плочка с големина на лист А4. Щом я поех в ръце, тя веднага светна и като на екран се появи красивото съзвездие Касиопея. После картината се смени и се появи текст", въведе колегите си в поредна вълшебна история проф. Мутафчиев, като прочете полученото съобщение.
В него извънземните, които

наричали себе си светляни, разказват повече за своята планета и правилата, по които живеят

и ни изпращат Всемирните правила от първи ред, които всеки светлянин носи в себе си в имплантиран чип. Десетте правила звучат така:
1. Обичай, цени и съхранявай живота и здравето - своето и на другите, защото това е най-висшето благо.
2. Удивлявай се и се радвай на света около теб и го пази, защото не ти си го създал и ще го има и след теб.
3. Труди се според способностите си за своето благо, за това на близките ти и на другите, защото и това ще осмисля живота ти.
4. Не искай да имаш повече отколкото ти е нужно, защото нищо няма да отнесеш със себе си.
5. Дай от своето на нуждаещия се, на бедния, гладния, болния и сакатия, защото и той е като теб и не искай да ти се върне.
6. Уважавай и обичай родителите си, близките си и другите, за да уважават и теб.
7. Не лъжи, не кради, не завиждай и не прави на другите това, което не искаш да направят на теб.
8. Не убивай, защото не ти създаваш живота, ти само го пренасяш.
9. Почитай паметта и делата на тези, които не са вече тук, за да споменават и теб с добро.
10. Ликувай със зелената пролет, гори в кехлибареното лято и наесен с осланения лист без тъга се приготви за пътешествие.
Фантастична или реалистична ще е съдбата на новата благоустройствена програма в Плевен, след пълния неуспех на подобна идея на Найден Зеленогорски от 2009 г., бъдещето ще покаже. Близкото бъдеще.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Понеделник, 01 Юли 2013 11:10
 
Фейсбук коментари
Сподели статията