Начало Общество Политика
13 Ноември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 13 Ноември 2019 14:44
Сряда, 13 Ноември 2019 12:02
Сряда, 13 Ноември 2019 10:33
Сряда, 13 Ноември 2019 09:47
РЕКЛАМА
Политика
В новия общински съвет в Плевен преобладават икономистите, представителите на нежния пол са 9, с две повече от мандат 2015-2019 Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Ноември 2019 14:44
Obshtina-PlevenКратка справка относно състава на новоизбрания Общински съвет на Плевен, мандат 2019-2023 г. представи на пресконференция избраният за втори мандат председател на местния парламент Мартин Митев. „Можем да кажем, че в състава на новия Общински съвет наблюдаваме баланс между съветници с опит и нови такива. На практика 50 на сто от състава е нов. Виждам хъс за работа в колегите, надявам се че цялата тази енергия ще бъде впрегната за добри дела за Плевен и плевенчани“, заяви Мартин Митев.
Както вече posredniknews.com писа, в състава на Общински съвет - Плевен, мандат 2019 - 2023 г., влизат представители на 9 партии и коалиции - ПП ГЕРБ - 10 мандата, БСП за България - 8 мандата, МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС) - 7 мандата, ПП ВМРО - БНД - 4 мандата, ПП БДЦ - 4 мандата, ПП АБВ - 3 мандата, ДПС - 3 мандата, ПП „Движение Гергьовден“ - 1 мандат и ПП „Воля“ - 1 мандат. Доайен е доц. д-р Евгения Бързашка (МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС). Доц. Бързашка е добре познато име. Директор е на Медицинския колеж при Медицинския университет и е началник на Клиниката по клинична токсикология при Университетската болница.
Най-младият общински съветник е само на 20 години - това е Васил Петков от ДПС, студент по право. През декември тази година ще навърши 21 години. Може да се окаже, че е втори по възраст в страната след 18-годишния общински съветник в община Стара Загора.
Справката относно участието на съветниците в предходни мандати показва:
За трима общински съветници това е четвърти мандат, за трима - трети, за 15 общински съветници този мандат ще бъде втори, а за 20 - той е първи. Посочените мандати не са поредни.
Анкетните карти показват, че 90 на сто от съветниците в новия местен парламент са висшисти. В състава има двама юристи, плюс един студент по право. Най-много са икономистите - 16 души, лекари - 2, педагози - 3. Има и инженери, съветници с хуманитарни профили, такива с техническо образование, има и представители на земеделския сектор.
Относно съотношението жени - мъже в този мандат дамите са 9 (в предходния те бяха 7), а представителите на силния пол - 32.
Първото редовно заседание на Общински съвет - Плевен ще се проведе на 28 ноември, четвъртък.
 
За Мартин Митев местната власт е огромна отговорност и той очаква от новия общински съвет да запази връзката си с избирателите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Ноември 2019 17:34
m.mitev 072017„Изборите минаха и приключихме с думите, време е за работа. Пожелавам успешен четиригодишен мандат на всички. И нека изпълняваме задачите си с разум и уважение към Плевен и плевенчани!“
Това заяви в първото си обръщение в новия Общински съвет на Плевен Мартин Митев, избран за втори мандат начело на местния парламент. Изборът бе направен след тайно гласуване, при което 28 общински съветници подкрепиха кандидатурата му, в урната имаше и 13 невалидни бюлетини.
„За мен е чест да се обърна към всеки един от вас и да Ви пожелая успешен 4-годишен мандат! Нека в края му всички ние да имаме основание да се гордеем с добре свършена работа и с един по-добър Плевен“, обърна се към присъстващите в залата Мартин Митев. Той благодари за колегите си общински съветници за гласувано доверие отново да бъде начело на Общинския съвет. „Важна част от нашата работа в следващите четири години е да запазим връзката си с избирателите и в края на мандата да ни запомнят като хора, които са направили нещо добро и смислено за развитието на общината. Пътят няма да е лек, защото местната власт е огромна отговорност. Тази отговорност задължава и изисква мъдрост в решенията. Вярвам, че всички ние ще успеем да надскочим политическите си различия и личното си его, и да си вършим работата както трябва, без да изпълваме мандата с дребнотемие и политиканстване“, каза още Митев.
 
„Преди всичко да не вредим” и „Не за себе си, а за всички”, призова при клетвата колегите си - общински съветници в Плевен доайенът доц. д-р Евгения Бързашка Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Ноември 2019 16:16
savetnitsi Pleven mandat 2019-2013В изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация с полагане на тържествена клетва във вторник, 12 ноември, в длъжност встъпиха представителите на местната власт в община Плевен - новоизбраните 41 общински съветници, кметът на Общината Георг Спартански и кметовете на кметства. Тържественото заседание в зала „Плевен“ започна с химна на Република България и химна на Европа. Областният управител Мирослав Петров откри сесията с пожеланието за успешен мандат и работа в името на гражданите.
„Нека отговорността към хората, към гласуваното ви от тях доверие и провеждането на проактивна местна политика с далновидни и оптимално прагматични решения в полза на обществения интерес бъдат водещи принципи в бъдещата ви съвместна работа. Желая успех и на добър час”, каза в приветственото си слово Мирослав Петров.
Заседанието продължи с тържествена клетва от новоизбраните представители на местната власт, които обещаха във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите в община Плевен и да работят за тяхното благоденствие. Полагането на клетвата бе удостоверено с подписването на клетвен лист от всеки един.
Част от тържествената церемония бе и официалното връчване от областния управител Мирослав Петров на кмета Георг Спартански на атрибутите на местната власт в общината – огърлица и символичния ключ за града с пожелание за ползотворен и успешен мандат. „Общинският съвет е пъстър по своя политически състав. Декларирам, че както и до сега ще работя с всички групи и индивидуално представени съветници от политическите партии. Вратата ми ще бъде отворена за всички тях по всяко време, така както е било и през изминалите 4 години“, каза в първото си обръщение в Общинския съвет Георг Спартански. И допълни: “Вярвам, че ще получа в отговор на моята протегната ръка и аз протегната ръка не в името на партии, не в името на корпоративни или частни интереси, а в името на по-доброто бъдеще на община Плевен.“
Първото заседание на новия Общински съвет бе ръководено от доайена сред общинските съветници доц. д-р Евгения Бързашка. Тя пожела на колегите си да работят като екип и в бъдещата си работа да се ръководят от два основни принципа на Хипократовата клетва - „Преди всичко да не вредим”, и „Не за себе си, а за всички”.
Новият Общински съвет на Плевен избра и свой председател. След тайно гласуване на поста за втори мандат бе избран Мартин Митев. „За мен е чест да се обърна към всеки един от вас и да пожелая успешен 4-годишен мандат! Нека в края му всички ние да имаме основание да се гордеем с добре свършена работа и с един по-добър Плевен! Благодаря на колегите общински съветници за доверието отново да съм председател на Общинския съвет. Пожелавам успешна работа на всички. И нека изпълняваме задачите си с разум и уважение към Плевен и плевенчани“, каза в обръщението си Мартин Митев, след което пое и председателските функции. Като първо решение новият Общински съвет гласува състав на временна комисия, която трябва да предложи правилник за работата на местния парламент за мандата.

В състава на Общинския съвет на Плевен, мандат 2019 - 2023 година, влизат представители на 9 партии и коалиции: ПП ГЕРБ, БСП за България, МК „ДБ - Обединение“, ПП ВМРО-БНД, ПП БДЦ, ПП АБВ, ДПС, ПП „Движение Гергьовден“ и ПП „Воля“. Разпределението на 41-те мандата е съответно следното: `
- ПП ГЕРБ - 10 мандата
- БСП за България - 8 мандата
- МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС) - 7 мандата
- ПП ВМРО - БНД - 4 мандата
- ПП БДЦ - 4 мандата
- ПП АБВ - 3 мандата
- ДПС - 3 мандата
- ПП „Движение Гергьовден“ - 1 мандат
- ПП „Воля“ - 1 мандат

Съгласно решение на ОИК - Плевен, избраните общински съветници по партии, коалиции и местни коалиции, са:
1. Албена Симеонова Върбанова - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
2. Бойко Димитров Янчев - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
3. Бойко Йорданов Тодоров - БСП за България
4. Борислав Пламенов Георгиев - ПП ВМРО - БНД
5. Валентина Бенова Вълчанова - ПП ГЕРБ
6. Васил Методиев Петков - ДПС
7. Веселка Йосифова Лилова - ПП ГЕРБ
8. Владислав Димитров Монов - ПП ГЕРБ
9. Генади Тодоров Тодоров - БСП за България
10. Генади Кирилов Динков - ПП ГЕРБ
11. Георги Петков Велков - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
12. Десислава Иванова Иванова - ПП ВМРО - БНД
13. Димитър Карамфилов Карамфилов - ВОЛЯ
14. Евгения Иванова Бързашка - Христова - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
15. Емануил Атанасов Аргилашки - БСП за България
16. Ивайло Ильов Петров - ПП БДЦ
17. Илиян Славейков Йончев - БСП за България
18. Йордан Василев Василев - ПП БДЦ
19. Йордан Георгиев Георгиев - ПП ГЕРБ
20. Йордан Христов Грижов - ПП ГЕРБ
21. Калин Орлинов Кръстев - БСП за България
22. Ленко Дайчев Тодоров - ПП АБВ
23. Мартин Тодоров Митев - ПП ГЕРБ
24. Моника Събева Чочева - Лилакова - БСП за България
25. Николай Емилов Маринов - ПП БДЦ
26. Павлинка Йорданова Микова - ПП ВМРО - БНД
27. Пепо Василев Петков - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
28. Петя Крумова Василева - ПП ГЕРБ
29. Ристем Мехмед Халкоглу - ДПС
30. Росен Симеонов Височков - ПП БДЦ
31. Светослав Александров Доков - ПП ВМРО - БНД
32. Свилен Маринов Атанасов - БСП за България
33. Свилен Петров Трифонов - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
34. Тамер Исмаилов Куртанов - ДПС
35. Толя Димитрова Първанова - БСП за България
36. Христо Ивайлов Таслаков - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
37. Христомир Цанков Христов - ПП Движение Гергьовден
38. Христослав Михайлов Михайлов - ПП ГЕРБ
39. Цветан Методиев Антов - ПП АБВ
40. Цветелин Ненчев Горанов - ПП ГЕРБ
41. Юлиян Александров Йовков - ПП АБВ
Последно променен на Вторник, 12 Ноември 2019 16:22
 
Акцент през новия кметски мандат на Георг Спартански ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Ноември 2019 16:29
Spartanski nov mandatС традиционните хляб и сол и менче с вода беше посрещнат Георг Спартански, който положи клетва като кмет на Плевен за втори мандат, в сградата на Община Плевен. Свещеници от плевенски храмове отслужиха тържествен водосвет за здравето и благоденствието на жителите на цялата община. Пред общинските съветници, бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски, служители в администрацията Спартански заяви намерението си да продължи дейността по приоритетите си - почтеност, прозрачност, професионализъм, публичност и практичност в управлението на обществените дела, за да се оправдаят очакванията на хората. Акцент през втория кметски мандат на кмета на Плевен ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите, за да може градът да ускори развитието си.
Последно променен на Вторник, 12 Ноември 2019 16:32
 
Любка Александрова, общинските съветници и кметовете на кметства си пожелаха да бъдат на висотата на клетвата, която положиха при встъпване в мандат 2019 - 2023 Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 11 Ноември 2019 16:56
Levski kletva2В Левски се състоя тържествена сесия, на която встъпиха в длъжност новоизбраните органи на местна власт. Събитието уважи зам. областният управител на Плевен д-р Красимир Трифонов.
Здраве, хармонична и ползотворна работа на всички пожела той в приветственото си слово на новите органи на местна власт в община Левски. След тържественото полагане на клетва от кмета Любка Александрова заместник-областният управител ? връчи символичния ключ на града с пожелание да брани интересите на общината и хората.
„Искам да ви пожелая да сте посветени, защото общинската работа е кауза”, обърна се към встъпилите в длъжност общински съветници и кметове на кметства кметът на общината Любка Александрова в първите минути на новия си мандат. „Да отделяте достатъчно време и за подготовка, и за всеки един гражданин, почукал на вратата. В това е смисълът да получим ключа на доверието и в това е смисъла да се нагърбим със задачата да сме полезни. Нека бъдем на висотата на клетвата, която току що положихме!”, каза още кметът на Левски Любка Александрова. На гражданите на Левски тя пожела да имат добри управници в лицето на новоизбраните местни власти в Левски.
Levski kletva1
Първото заседание на новия общински съвет бе ръководено от доайенът сред общинските съветници - Дочко Дочев.
Последно променен на Понеделник, 11 Ноември 2019 19:06
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 586
Фейсбук коментари
Сподели статията