Начало Общество НПО Със симпозиум на мултипликаторите завършва в Плевен работата по проект на „Учебна работилница Европа“
16 Октомври 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 16 Октомври 2019 16:01
Сряда, 16 Октомври 2019 15:44
Сряда, 16 Октомври 2019 15:22
Сряда, 16 Октомври 2019 14:02
РЕКЛАМА
Със симпозиум на мултипликаторите завършва в Плевен работата по проект на „Учебна работилница Европа“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 16 Април 2019 12:01
Plakat Podigikom Екипът на сдружение „Учебна работилница Европа“ - Плевен е партньор по проект „Компетентност по въпросите на порнографията в ежедневната социална работа“, (PODIGIKOM), финансиран по програма „Еразъм+“, „Стратегическите партньорства в сферата на младежта“. Координатор на проекта е фондация „Медийна и онлайн зависимост“, Люнебург, Германия, а партньори са 7 организации от 6 държави - Германия, България, Румъния, Австрия, Белгия и Гърция.
Двугодишната работа по проекта в Плевен ще приключи със среща разговор със специалисти, която ще се проведе на 17 април, сряда, от 10 часа в зала „Орион“ на Професионалната гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване.
Защо е избрана тази тема? Днес порнографията е съставна част от живота на младежите. Проучванията показват, че младежите често без проблем получават достъп и до нелегални порнографски материали, въпреки съществуващите правни разпоредби, и почти половината от всички анкетирани подрастващи ги използват редовно. Освен това, делът на нежеланите контакти с порнографията нараства. Социалните работници са целевата група в този проект, тъй като те действат в областта на обществената работа с младите хора и превенцията във връзка с тези актуални въпроси и проблемни ситуации. В обединението от партньори по проекта смятат, че това, от което се нуждае Eвропа, е дискутиране на институционално равнище и заедно с това - насърчаване на премахването на табутата, както и задоволяване на нуждата от информация и практическа компетентност на педагогическия персонал в областта на социалната работа.
На заключителния симпозиум за мултипликатори по проекта ще бъдат представени резултатите от него - интерактивната интернет-платформа http://psssst.eu/bg и играта „Без табу“ . Поканени са представители на институции от социалната и образователна сфера, педагози, педагогически съветници и училищни психолози, социални работници, родители, възпитатели, експерти от общинската администрация.
Участниците ще работят в групи по 6 теми: Разчупване на табуто - Комптентност по въпросите на порнографията; Професионална интервенция - превенция, знания и ценности; Институционален дебат (импулси за публичен дискурс); Разчупване на табуто - „Какво мога да направя аз?“; Наказателни действия (правна информация); Защита на младежите - младежки политики.
Симпозиумът ще завърши с обща дискусия.
Представените училища, организации и институции ще получат по един екземпляр от играта „Без табу“.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията