Начало Общество НПО Доброволчески лагер в Левски увлече десетки младежи в артдейности и спорт
21 Април 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Април 2019 13:14
Събота, 20 Април 2019 10:10
Петък, 19 Април 2019 17:00
Петък, 19 Април 2019 16:53
РЕКЛАМА
Доброволчески лагер в Левски увлече десетки младежи в артдейности и спорт Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 31 Август 2018 13:11
dobrov lager1 dobrov lager2 За първи път в град Левски е домакин на доброволчески лагер в рамките на Националната кампания за толерантност на СОНИК СТАРТ „Аз съм тук и мога да ти бъда приятел”.
На 30 август в парка на гаровия площад в Левски, където се намира и паметникът на Апостола, официално беше открит седмият ежегоден доброволчески лагер на СОНИК СТАРТ„По стъпките върви и приключението продължи“. Събитието се провежда под патронажа на кмета на община Левски, Любка Александрова.
Миглена Маркова-Господинова - управител на "СОНИК СТАРТ" ООД и създател на доброволческите лагери откри събитието с благодарност към кмета на общината и с вълнението на човек , който вече 10 години работи с мисията за подобряване качеството на живот и социалните умения на децата и възрастните в риск и техните семейства.
Доброволческият лагер, който обединява деца и младежи от цялата страна в благородната кауза на доброволчеството, се провежда и в памет на Стефан Калинов – дългогодишен доброволец в Център за обществена подкрепа – Първомай и в СОНИК СТАРТ.
В град Левски има рицари на доброто, каза кметът на общината Любка Александрова, а с доброволческия лагер и хората, за които доброто е кауза, те ще се увеличават. Да бъдем добри означава да бъдем хора, подчерта Александрова и благодари на организаторите за възможността да бъде домакин на благородната инициатива.
Паркът се превърна в сцена на добротворчество, с разнообразни артдейности, спортни състезания, облагородяване на градския парк.
Възможността за изява на таланти и идеи, която включва деца и младежи в общозначими дейности насърчава солидарността между хората. Възпитава обич към природата и учи подрастващите, че добрите дела ни дават сила и вдъхновяват за добри дела у другите.
Доброволческият лагер се организира от социалните услуги, част от голямото семейство на СОНИК СТАРТ – Центровете за обществена подкрепа в градовете Левски, Карлово, Първомай, Балчик, Драгоман и Червен бряг; Центровете за настаняване от семеен тип в градовете Левски, Карлово, Първомай, Драгоман и Червен бряг; Дневен център за деца с увреждания в гр. Карлово; Център за социална рехабилитация и интеграция гр. Левски; Защитено жилище Червен бряг и Дневен център за деца и възрастни хора с увреждания Червен бряг.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията