Начало Общество НПО Гласувайте за супата! Навсякъде в Плевен, днес!
26 Май 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 26 Май 2019 11:05
Неделя, 26 Май 2019 10:58
Неделя, 26 Май 2019 10:44
Неделя, 26 Май 2019 10:39
РЕКЛАМА
Гласувайте за супата! Навсякъде в Плевен, днес! Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 29 Януари 2016 12:06
glasuvajte za supata „Гласувайте за супата! Навсякъде!“ се случва в един и същи ден, навсякъде по света! За да участваш в този човешки празник, не се изисква много, нито пък е сложно, единствено да споделиш на 29 януари 2016 г. една супа с приятели, колеги, съседи, а защо не и с непознати. Всеки е свободен да реши как ще се присъедини към този празник. Може и да отидеш на гости, да поканиш любимата на ресторант и да споделите супичка със щипка любов. Бъди свободен! Направи личен избор! Не чакай някой да го направи вместо теб! Действай!
Така ни приканват организаторите, които разпространяват идеята в социалната мрежа.
„Гласувайте за супата! Навсякъде!“ е кулинарно събитие с четиригодишна история. За първи път се провежда през 2012 г. в Гренобъл (Франция), под егидата на местната асоциация „La Serre а Orgueil“, чиято президентка в продължение на 3 години е плевенчанката Велина Чакърова. Кулинарията обединява хората най-добре, това е факт. Идеята за фестивала тръгва от една трапеза. Бяхме седнали с моя колега и ядяхме супички, когато си казахме: Защо пък да не го правят повече хора навсякъде и в един и същи ден, споделя Велина, която е организатор и координатор на събитието в Плевен.
Днес участие с обедни супи ще вземат четири ресторанта в града – „Къщата”, „Хумус хаус”, „Топ тейбъл” и „Будапеща”. Освен дегустацията и поканата за приготвяне на супи програмата е пълна с нестандартни събития, случващи се в рамките на един ден.
В стола на Спортно училище „Георги Бенковски” ще се разиграе маратон на супата и щафетно бягане с праз лук, както и много забавни игри. От 15 часа читалище „Цветан Спасов” ще представи Живият музей на писмеността – образователен спектакъл на открито на Диян Павлов – Джими. От Института по лозарство и винарство ще представят различни местни вина, за да ни разкрият тайната на дегустацията и селекцията на вина. В 18 часа ще бъде открита детска изложба с творби на възпитаниците на Кръжока по пластични изкуства с ръководител Вяра Савова към Центъра за работа с деца. Малките актьори от театралната студия при ДКТ „Иван Радоев” - Плевен ще се изявят в кафе „Бордо” от 20 часа, очакват се скечове, интерактивни театрални игри с публиката, както и забавни пародии на Мастер шеф. И това – на фона на изложба на плакати в различни езици, за които ще бъдат ползвани 10 рисунки на децата от Центъра за работа с деца в Плевен. В Пенсионерския клуб в жк „Дружба, в партньорство с читалище „Пробуда” възрастните хора ще споделят приготвена от тях супа. За доброто им настроение ще има концерт на „Маестро и приятели“, както и на Хора към читалището. Още 2 пенсионерски клуба са заявили, че ще се включват в празника.
На местата, където се провеждат събития част от фестивала, ще се веят бели знамена, като символ на мира – ориентирайте се по тях.



Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията