20 Март 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 19 Март 2019 16:49
Вторник, 19 Март 2019 14:46
Вторник, 19 Март 2019 11:45
Вторник, 19 Март 2019 11:21
Валути
РЕКЛАМА
НПО
Сдружението на сираците връчи почетни призове "Добродетел на 2018" Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 14 Март 2019 16:04
NSSB priz DobrodetelНа тържествена церемония, състояла се на 14 март в НДК в София, председателят на Управителния съвет на Националното сдружение на сираците в България (НССБ) Слави Михайлов връчи почетните призове на сдружението "Добродетел на 2018 година". Отличията се дават на институции, фирми и общественици, които са подкрепили различни социални инициативи на Сдружението, в полза на деца, лишени от родителска грижа и деца в неравностойно социално положение. Събитието се организира за трета поредна година от НССБ.
Със званието "Добродетел на 2018 година" бе удостоен народният представител от ГЕРБ и почетен член на НССБ Владислав Николов, който през цялата година активно подкрепя различни социални каузи. Сред отличените са Петя Василева, зам. председател на общински съвет - Плевен и Христослав Михайлов, общински съветник от ГЕРБ, кметовете на Пордим Детелин Василев и на Кнежа Илийчо Лачовски.
Десетина фирми от Плевен също бяха удостоени с приз. Сред наградените са ректорът на Медицинския университет в Плевен, проф. д-р Славчо Томов, общественици, фирми и организации, които през изминалата година са подкрепили социалните инициативи на неправителствената организация.
Последно променен на Петък, 15 Март 2019 07:49
 
Снимки, писма, годишници подари Любомир Буковски на „Съгласие 1869” за 150-ия юбилей на читалището Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Март 2019 11:31
Bukovski darenie64 архивни материали, свързани с читалище „Съгласие 1869” подари на културния институт Любомир Буковски. Поводът е 150-ия юбилей, който тази година се отбелязва с разнообразни прояви в най-старото плевенско читалище.
Сред документите е голям плакат, незнайно как оцелял през времето, сподели дарителят. Подобна е съдбата и на останалите – снимки, писма, годишници, които буквално са спасявани от кофите за боклук и изкупувани от клошарите за жълти стотинки, обясни Буковски. Така се е запазила историята. Интерес представляват оригинални снимки – от първото опожаряване на читалището, което тогава е било и театър. След инцидента плевенчани за две години събират пари и възстановяват сградата. Друга снимка от 30-те години на миналия век показва среща с читалищни дейци от цялата страна в читалището. Има и писма на тогавашни членове на управителния съвет, заповеди на председатели и др.
Това е малка част от дарението, което Любомир Буковски ще направи на читалище „Съгласие 1869”. По време на големите чествания на 150-ата годишнина, които ще бъдат през есента, той ще подари 100 броя плевенски вестници. В това число първата и втората годишнини на списание „Земледелие”, издавано от Янко Забунов. „Това е първото земеделско списание, свързано с учредяването на Българския земеделски народен съюз в Плевен. В него освен всички документални материали, интересното е, че има описани по дати и поименно всички земеделски дружби на територията на цялата страна, в това число и в тогавашния Плевенски край. По това може да се види как се е развивало земеделското движение в България”, разказа Буковски. В дарението му са включени и два юбилейни плевенски вестника от царско време, единият от които свързан с посещението 1936 г. на царското семейство и министри в Плевен по повод откриването на тогавашния Дом на армията. Няколко са юбилейните вестници след 9 септември 1944 г., свързани с българо-съветската дружба, със 100-годишнината на читалището и др.
Последно променен на Сряда, 13 Март 2019 13:46
 
Връчват на 2 април награди „Благотворение“ на фондация „Св. Иван Рилски“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 06 Март 2019 10:33
Blagotvorenie nagradaОфициалната церемония по връчване на четвъртите годишни награди „Благотворение“ на фондация „Св. Иван Рилски“ ще се проведе на 2 април в хотел „Маринела“ в София, се казва в изпратено до медиите съобщение. Отличиеъо се присъжда на личности и организации със значим принос в здравеопазването.
Наградите се връчват за четвърта година и имат за цел да насочат общественото внимание както към постиженията в здравеопазването, така и към човешката себеотдайност на хората, които стоят зад тях.
Годишните призове на фондация „Св. Иван Рилски“ са израз на стремежа за утвърждаване доброто име на българския лекар, на професионализма в медицината, както и да насърчат благотворителната дейност, високите стандарти в здравната журналистика и ползотворната работа на неправителствените организации в здравния сектор.
„За мен е удоволствие да обявя, че годишните награди на фондация „Св. Иван Рилски“ ще се проведат под егидата на омбудсмана на Република България – Мая Манолова. Като лекар и като човек се стремя да работя за споделяне на разбирането, че като хора и като общество имаме нужда да изграждаме лична и професионална култура на благотворителност“, каза при обявяването д-р Елиза Георгиева, инициатор на конкурса и негов основен двигател.
Категориите, в които се присъждат отличията тази година, са: онкология, онкохирургия, образна диагностика, дентална медицина, психология, неправителствена организация в здравеопазването, здравна журналистика, благотворителност в здравеопазването.
Последно променен на Сряда, 06 Март 2019 11:22
 
Награждават личности и фирми, подкрепили сираците в България Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 07 Март 2019 14:10
NSSB Dobrodetel 2018Националното сдружение на сираците в България (НССБ) предстои да връчи почетни призове за "Добродетел на 2018" на официалната церемония в НДК на 14 март 2019 г. в София, съобщават от сдружението. Номинирани са общественици, фирми и организации, които през 2018 година са подкрепили социални инициативи на НССБ.
Сред тях са народният представител от Плевен и почетен член на НССБ Владислав Николов, който през цялата година активно подкрепя различни социални каузи, народните представители Стефан Бурджев и Васил Антонов, кметовете на Пордим Детелин Василев и на Кнежа Илийчо Лачовски, общинските съветници Петя Василева и Христослав Михайлов. Близо 10 са фирмите и мениджърите от Плевен, които ще бъдат удостоени с почетен приз, се посочва в съобщението. В списъка са „Милкана“, „Стройпродукт“, „Монолит“, „Палмира 94“, Ректорът на Медицински университет в Плевен проф. Славчо Томов, Стоян Томов - собственик на клуб Анаконда в Плевен.
 
"Заедно в час" кани на "Ти си ключът за Плевен" Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 04 Март 2019 10:10
zaedno v chas„Заедно в час" ви кани да направите първата крачка към нова кариера.
Фондацията организира среща в Плевен, за да разкаже на интересеуващите се как работи за положителна промяна на образователната система и как вие можете да намерите ключа към  вълнуваща и смислена кариера.
Събитието „Ти си ключът за Плевен” ще се състои на 5 март, вторник от 18:30 часа в Центъра подкрепа на личностното развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество – Плевен (на втория етаж в ЦРД в Градската градина).
Входът е свободен, но с предварителна регистрация, а местата са ограничени.
Можете да се регистрирате в страницата на събтиието във Фейсбук.
Програма:
18:30 Регистрация
19:00 Презентация на “Заедно в час” и програмата за професионално и лидерско развитие
19:30 Споделяне на опит от настоящи участници и възпитаници на програмата
20:00 Въпроси и отговори
След 20:30 Неформални разговори
Все повече хора осъзнават, че работата може да е различна всеки ден, да те предизвиква, да излиза извън рамките на традиционния цикъл от понеделник до петък и от 9 до 18 ч. Все повече хора търсят работа, която от една страна да надгради досегашните им умения и да развие нови способности у тях, а от друга да е в полза и на околните. Все повече хора търсят работа с кауза, но не винаги успяват да я намерят, защото ключът към нея е в тях, но те все още не го знаят.
Ние вярваме, че една от каузите, на които си заслужава да посветиш работния си ден, е тази за бъдещето на България, ние вярваме, че качественото образование на всяко дете е един от основните градивни елементи на силното общество, споделят от „Заедно в час”.
До 15 април "Заедно в час" набира кандидати за деветия випуск участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще преминат интензивно обучение, а от 15 септември ще започнат да преподават на ученици в 11 региона на България.
От 2010 г. “Заедно в час” работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България. Мисията на организацията е да открива, обучава и развива способни и мотивирани професионалисти от различни сфери, които допринасят дългосрочно за положителна промяна на образованието в България. В рамките на програма за професионално и лидерско развитие те се обучават да работят като учители, придобиват педагогическа квалификация (ако нямат такава) и имат достъп до разнообразни надграждащи обучения – както за работа в класната стая, така и за бъдещото им професионално развитие.

“Заедно в час” е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“ и е част от международната мрежа Teach For All, чийто подход успешно се прилага в близо 50 други държави на шест континента.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 91
Фейсбук коментари
Сподели статията