Начало Общество Армия Във ВВУБ завършиха курсове за логистици и метеонаблюдатели
28 Май 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 26 Май 2018 14:54
Събота, 26 Май 2018 13:11
Петък, 25 Май 2018 17:54
Петък, 25 Май 2018 17:14
Валути
РЕКЛАМА
Във ВВУБ завършиха курсове за логистици и метеонаблюдатели Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 08 Декември 2017 15:31
kurs vvub На 8 декември във Военновъздушна учебна база “Георги Бенковски” се проведе церемония за връчване на удостоверенията на сержанти, завършили курсове за военноотчетна специалност и квалификация „сержант-логистик” и „метеонаблюдател”, информират от базата.
Обучението на специализантите се проведе в Центъра за подготовка и обучение с началник подполковник Димитър Димитров. Учебната програма на курса за „логистици” беше насочена към това, обучаемите да придобият знания и умения по лидерска, военномедицинска подготовка, ЗБУТ и логистика. Курсистите изучиха какви са нормативните изисквания за съхранение, експлоатация и ремонт на автотракторна, самолетообслужваща и инженерна техника, как се извършва осигуряването с продоволствие, вещево – хранително имущество и продоволствена техника, особеностите при поддръжката и ремонта на въоръжение и бойни припаси.
Курсът за придобиване на военноотчетна специалност „Метеоролог” и квалификация „Метеонаблюдател” премина на 3 етапа. Първият, въвеждащ етап се проведе в Метеорологичния център на ВВС гр. София. Вторият премина под формата на индивидуална практика във военните формирования. Под ръководството на специалисти-метеоролози обучаемите повишиха своята техническа и компютърна грамотност, научиха се да правят синоптични наблюдения и сведения, как да извършват нанасяния на синоптични карти, авиометеорологични наблюдения и сведения.
Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”, по време на третия етап курсистите научиха как се осъществява метеорологичното осигуряване на полетите, проведоха практическо изготвяне на синоптични наблюдения и сведения.
Курсовете завършиха с полагане на теоретични и практически изпити. Средният успех на двете специалности е Мн. добър 5,00.
Подполковник Димитров връчи удостоверенията и поздрави специализантите за постигнатите резултати и им пожела успешно прилагане на знанията в бъдещата дейност.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 08 Декември 2017 15:34
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти