Начало Общество Армия Новият командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” е полковник Петър Банков
26 Август 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 23 Август 2019 16:35
Петък, 23 Август 2019 16:21
Петък, 23 Август 2019 16:09
Петък, 23 Август 2019 14:33
РЕКЛАМА
Новият командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски” е полковник Петър Банков Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 09 Февруари 2017 16:42
UAG Bankov1 Полковник Петър Банков официално встъпи в длъжността Командир на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”, се казва в съобщение, изпратено до медиите. До момента длъжността временно се изпълняваше от заместник-командира на авиогрупата подполковник Ангел Николов.
На тържествената церемония присъстваха на генерал-майор Цанко Стойков - Командир на Военновъздушните сили, бригаден генерал Иван Лалов - Командир на 3 авиационна база Граф Игнатиево и комисия от Командването на ВВС и 3-та изтребителна авиобаза Граф Игнатиево. В приветствието си генерал-майор Цанко Стойков поздрави новоназначения командир. Той сподели, че го познава като човек изключително трудолюбив и амбициозен, пестелив на думи, с богат професионален опит, доказал своите възможности чрез делата си, които са високо оценени от неговите командири, колеги и подчинени. Генералът изрази увереност, че под командването на полковник Банков учебната авиогрупа ще продължи успешното си развитие и ще бележи още по-високи резултати в обучението на авиационни специалисти за нуждите на ВВС. В заключение генерал-майор Стойков изказа благодарност към заместник-командира подп. Ангел Николов, който до момента временно ръководеше групата, което бе оценено като много успешно и отговорно.
UAG Bankov3 UAG Bankov2
Снимки: ВВС, к-н Иван Дончев
Полковник Петър Банков благодари за оказаната чест и гласуваното доверие да поеме командването на Учебна авиационна група „Георги Бенковски”. Към личния състав той се обърна с думите: „Приемам длъжността с вяра във вашия професионализъм. Да продължим заедно по пътя, по който сте вървели до сега и да го развием. През 2017 година предстоят много важни задачи, както пред групата, така и пред ВВС. Моето желание е с общи усилия да изградим сплотен екип, които да следва една единствена посока - изпълнение на задачите на 100% с особено внимание на безопасността, както на летателната дейност, така и на личния състав. Обещавам ви, че проблемите ще ги обсъждаме заедно, а отговорността ще нося лично.”
ПОЛКОВНИК ПЕТЪР ГЕОРГИЕВ БАНКОВ е летец - пилот, випуск 1990 год. на Висшето Военновъздушно училище „Георги Бенковски”. През 2007 год. завършва Военна академия „Г. С. Раковски” специалност „Национална сигурност и отбрана”, а през 2010 год. „Организация и управление на оперативно-тактическите формирования от ВВС”. Професионалната му кариера преминава през 3-та изтребителна авиобаза Граф Игнатиево, отдел „Подготовка и използване на войските” в Щаба на ВВС, ръководство на служба „Военна полиция” и в Отдел „Оперативен” в Командване на ВВС.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 09 Февруари 2017 16:50
 
Фейсбук коментари
Сподели статията