Начало Общество Армия Генерали и висши офицери: „Защитата на Отечеството е върховен дълг и чест за всеки български гражданин”
20 Август 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 20 Август 2019 10:27
Вторник, 20 Август 2019 10:22
Вторник, 20 Август 2019 10:15
Вторник, 20 Август 2019 10:11
РЕКЛАМА
Генерали и висши офицери: „Защитата на Отечеството е върховен дълг и чест за всеки български гражданин” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 25 Януари 2017 18:05
generali1 През почивните дни и в началото на работната седмица генерал-майор Петко Драгоев - началник на Военна полиция и заместник-командващ Сухопътните войски, и генерал Димитър Шивиков - командващ българския военен контингент във войните в Ирак и Афганистан, уважиха отправените покани от колеги, приятели и съмишленици от Павликени, Горна Оряховица, Велико Търново и Плевен, след проведените срещи в Сопот, Карлово, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Банско и в други градове в страната.
Генерал Драгоев е почетен председател, а генерал Шивиков е председател на Випуските на Националния военен университет „Васил Левски“ - Велико Търново. Всеобщо дебатираните теми не засягаха само проблемите, касаещи офицерите от запаса, а в цялост - настроенията в момент на дестабилизация на държавата, трудностите, пред които офицерите от запаса, представителите на малкия и среден бизнес и младежите от висшите учебни заведения, са изправени ежедневно.
Все по-належащ се оказва проблемът как да се справим с „изтичането на мозъци“ от регионите към столицата и в цялост - от страната. Да не забравяме и проблемите с демографския срив, високите прагове на бедност и задлъжнялост (междуфирмена, на хората - към банки и кредитни институции и т.н.), и най-вече липсата на морал и ценностна система, каза ген. Шивиков.
Трябва да бъдат предприети ефективни мерки в борбата с корупцията - на всички етажи на властта; реално да се гарантира националната сигурност на страната; да имаме достъп до качествени образование и здравеопазване - за всички граждани на Републиката, обобщи генерал Драгоев.
Въпреки цялостната картина, бъдещето е пред нас и трябва да продължим напред, с чест и достойнство, и с вяра че: „Защитата на Отечеството е върховен дълг и чест за всеки български гражданин.”!
generali2 generali3

Кратка визитка:
Генерал майор Петко Драгоев - роден на 20.03.1942 г. в София
Професионална кариера: 41 години в редовете на българската армия, преминавайки през различни командни и щабни длъжности; началник-щаб на 11-ти танков полк в Банско; началник на Военна полиция от 1994 г. до 1996 г.; заместник-командващ Сухопътните войски от 1997 г. до 2000 г.; излиза в запас през 2000 г.
В момента: заместник председател на Столична Организация на „Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва“; почетен председател на Комитета на випуските на Национален военен университет „Васил Левски“ - Велико Търново.

Бригаден генерал Димитър Шивиков - роден на 18.08.1963 г. в Куртово Конаре, Пловдивско
Професионална кариера: военен парашутист; командир на 4-ти пехотен батальон в Ирак през 2004 - 2005 г.; национален командир на българския контингент в Афганистан в периода март-септември 2010 година; командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада в Карлово; носител на Нагръден знак „За вярна служба под знамената“ IV, III, II и I степен.
В момента: председател на випуските на Националния военен университет „Васил Левски“ - Велико Търново.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 25 Януари 2017 18:18
 
Фейсбук коментари
Сподели статията