Начало Общество Армия Сдружение „Артилерия” готви 8 прояви за Годината на Левски
21 Февруари 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Февруари 2019 17:08
Четвъртък, 21 Февруари 2019 16:22
Четвъртък, 21 Февруари 2019 16:06
Четвъртък, 21 Февруари 2019 15:41
Валути
РЕКЛАМА
Сдружение „Артилерия” готви 8 прояви за Годината на Левски Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 20 Януари 2017 15:00
Radoslav-Georgiev artilerij Постоянно и неотклонно продължава да работи плевенското сдружение „Артилерия” по целите и приоритетите, които си е поставило още при основаването си през 2005 година. Главните приоритети са националната сигурност и състоянието на българската армия, родолюбивото възпитание на подрастващите, дейността на асоциираните клубове, каквито сдружението има вече 8 в страната, отбелязване на исторически годишнини и национални празници по различен от традиционния начин.
Всичко, което правим през тази година, е посветено на Васил Левски и 180-годишнината от неговото рождение, подчерта председателят на сдружението Радослав Георгиев.
А сред големите задачи на настоящата година главната е рестартиране на кампанията за възстановяване на Висшето военно-въздушно училище в Долна Митрополия. За целта ще бъде изготвено мотивирано предложение, което да се внесе в следващото Народно събрание и което ще бъде от името на сдружение „Артилерия” и други организации със сходна мисия, с които плевенското сдружение е партньор. Артилеристите очакват много силна подкрепа и от новия президент, ген. Румен Радев.
Ето и планираните прояви за годишнината на Левски.
Първото мероприятие е поредица от беседи в училищата на тема „От много известното, но все пак не толкова много”. Подп. Валентин Савов ще подготви информация за известни и по-малко известни факти от живота на Левски. Предвижда се изнасянето на беседите да е в навечерието на 19 февруари.
"С какво и как се става национален идол?".  Разговорите на тази тема от „Артилерия” ще проведат през месец май.
„С какво ме привлича Апостола на свободата”. Книги за споделяне на мисли под този наслов ще има във всеки асоцииран клуб. Ученици, но не само те, а и техни преподаватели, родители, близки могат да споделят с какво ги вълнува житието-битието на Левски, като може и да не записват имената си.
Традиционният конкурс за есе ще бъде на тема „За какво не достигна животът на Апостола”. Той ще бъде обявен не по-късно от 4 февруари. Радослав Георгиев сподели, че няма да се изненада, ако, чрез разгласата в асоциираните клубове и през интернет конкурсът стане от общински национален и международен, както вече се е случвало.
Членове на организацията ще поднесат цветя пред плочата на мястото на родния дом на Анастас Попхинов, както и на паметника на неговия брат и най-близък съратник на Левски, Данаил Попов.
Освен това, патриотите от „Артилерия” от цялата страна ще се включат в петлъчев поход до Карлово за участие в тържествата по случай рождената дата на Левски на 18 юли, както и във всички организирани по места събития по същия повод.
Радослав Георгиев ще присъства на мероприятие в националния военен университет, който носи името на Васил Левски.
По 10 книги с написаната от плевенски ученици биография на Левски ще дари сдружението на най-малко 10 училищни библиотеки. Това не е просто преразказ, а преразказ с чувства, подчерта г-н Георгиев.
Също до 4 февруари ще бъде обявен и конкурсът „Плевенско славейче”, посветен на Гена Димитрова.
Още през миналата година сдружението обяви конкурс за народни танци, който ще се проведе на 1 март. Първоначално идеята е била да има надиграване, но по предложение на Джейлян Демирев, който ще е председател на журито, от учениците ще се иска да представят по едно хоро по техен избор.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията