Начало Общество Армия Мартин Челебиев, носител на приз „Лидер”: Младите хора трябва да се възпитават като патриоти
27 Януари 2020 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 24 Януари 2020 16:11
Петък, 24 Януари 2020 15:44
Петък, 24 Януари 2020 15:11
Четвъртък, 23 Януари 2020 13:03
РЕКЛАМА
Мартин Челебиев, носител на приз „Лидер”: Младите хора трябва да се възпитават като патриоти Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Петък, 13 Март 2015 09:28
Сдружение „Артилерия - ген. Владимир Вазов“ връчи във вторник своите традиционни ежегодни награди. Тържествената церемония се проведе ден преди Празника на ракетните войски и артилерията - 11 март. Тазгодишният носител на приза „Лидер” на специалност „Полева артилерия” е старши курсант Мартин Сергеев Челебиев от факултет “Артилерия” на Националния военен университет “Васил Левски”. Освен грамота, той получи макет на черешовото топче и картина на Плевен през зимата.
Той е на 23 години и е родом от град Смолян. Своето обучение в НВУ “Васил Левски” той започва през 2010 година. Първоначално учи във Велико Търново, но заради специалността, която си е избрал, е преместен във факултета в Шумен. Ето какво каза Мартин Челебиев за отличието и лидерството пред „Посредник”.

- Курсант Челебиев, какви качества смятате, че ви отличават от останалите ви колеги, за да получите това признание?
- Това трябва да кажат моите колеги, командири и началници. Аз не мога сам да си направя личностна оценка, но мисля, че всеки един от колегите ми заслужава тази награда. Не мога да направя такова разделение кой е по-добър.
- А какви качества трябва да има тогава успешният лидер?
- Лидерът на първо място трябва да е организиран и подреден човек. Той трябва да знае мястото си в строя и стриктно да изпълнява разпорежданията на своите командири, като след това ги отправя правилно към своите подчинени. Той не трябва и да прави разлика между своите подчинени, за да може работа да върви успешно успоредно с учебния процес. От съществено значение е и дисциплината да е на ниво. За мен лидерството има няколко направления. Едно от тях е да умееш да работиш с хора. Лидерът трябва да бъде както психолог, така и ръководител на своите подчинени. Той трябва да разбира техните проблеми и да помага за разрешаването им, като взема правилните решения.
- Какво бихте казали на младите, които се колебаят дали да започнат военно обучение?
- Младите хора непременно трябва да обърнат внимание на военното образование, защото напоследък се вижда, че кадрите във военните училища не са толкова много и няма голям наплив, което не говори добре за българския народ. Младите хора трябва да се възпитават като патриоти, родолюбци, да запазят традициите, за да може да ги предаваме на бъдещите поколения.
- Вие самият работа във военната сфера ще изберете или не?
- Аз смятам да се развивам в професионалното си направление - артилерията. Удовлетворява ме тази специалност и съм доволен, че избрах именно нея, защото знам, че мога да допринеса много за Българската армия. Сигурен, че тя ще ми даде много възможности за развитие, защото артилерията е основна сила в нашата армия.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията