12 Ноември 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 11 Ноември 2019 16:56
Понеделник, 11 Ноември 2019 16:24
Понеделник, 11 Ноември 2019 15:43
Понеделник, 11 Ноември 2019 15:33
РЕКЛАМА
Армия
Министърът на отбраната идва във ВВУБ - Долна Митрополия за церемония за празника на ВВС Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 14 Октомври 2019 10:37
Krasimir KarakachanovМинистърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в церемонията по въвеждане в експлоатация на тренажор/симулатор на самолет „Пилатус“ РС - 9М във Военновъздушната учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски“ в Долна Митрополия на 14 октомври, понеделник, от 13.00 ч. На събитието ще присъства и заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов.
Тренажорът - симулатор на полетни и навигационни процедури (Flight and navigation procedure trainer/FNPT) е изграден от компанията „Пилатус“ в сътрудничество с италианската компания „Елит“. Системата се състои от пълноразмерен макет на кабината на самолета с реално и функционално оборудване. Математическият модел позволява изпълнението на всички фигури от сложния и висш пилотаж. Визуалната база данни позволява симулация на полети денем и нощем и задаване на различни параметри на метеорологичните елементи (вятър, полетна видимост, метеорологични явления).
поСъбитието е част от поредицата мероприятия, посветени на празника на авиацията и Военновъздушните сили (ВВС) 16 октомври и 107-ата годишнина от провеждането на първия боен полет. В рамките на него ще бъде представена благотворителна фотоизложба в подкрепа на децата на загинали военнослужещи от ВВС.
 
Първокурсниците - летци усвоиха първоначалната летателна подготовка, показвайки висока успеваемост и безрезервна мотивация Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 20 Август 2019 12:26
VVUB lettsi1Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе семестриален изпит по летателна подготовка с курсантите – летци 1-ви курс от Факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”, съобщават от базата.
През него в рамките на три месеца курсантите са усвоили първоначална летателна подготовка на самолет “Pilatus” РС-9М. По време на обучението всички първокурсници са показали висока успеваемост и безрезервна мотивация за летателна работа. През месец юли те са достигнали необходимото ниво на подготовка и са изпълнили първи самостоятелни полети.
Летателният стаж завършва със семестриален изпит, който включва техника на пилотиране в зона, пилотаж на средна височина, също така отработване на действия при аварийни ситуации във въздуха.
По време на летателното обучение курсантите са демонстрирали степента на владеене на самолета при изпълнение на фигурите от основополагащия прост пилотаж като завои и виражи в хоризонтална равнина, както и пространствените елементи пикиране, “горка” и боен завой. Също така са отработени необходимите действия при аварийни ситуации във въздуха като непреднамерено влизане в свредел след евентуална груба грешка в техниката на пилотиране. Усвоена е техниката за правилните действия при извеждане от установен свредел. Първокурсниците са усвоили заход за кацане с имитиране на отказ на двигателя в зоната.
VVUB lettsi3 VVUB lettsi2

Изпълнението на тези задачи са показателни за базовото ниво на владеене на самолета както в нормални ситуации, така и в аварийни.
Мнението на изпитната комисия е, че са положени основите на бъдещото поколение млади пилоти, които са демонстрирали необходимото ниво на владеене на самолета, както и нужните за всеки един полет оценка на обстановката, умения за своевременно взимане на решения в полет, взаимодействие с пунктовете за управление с използване на авиационна фразеология на английски език. Обнадеждаващ за комисията е факта, че всички първокурсници без изключение са показали много висока успеваемост и безрезервна мотивация за летателна работа, а отличните оценки, които те са получили потвърдават този факт.
Последно променен на Вторник, 20 Август 2019 13:33
 
С много добър успех в Долна Митрополия завърши курс по общовойскова подготовка за войници Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 14 Юни 2019 12:01
VVUB kurs voinitsiВ петък, 14 юни 2019 година във Военновъздушна учебна база (ВВУБ) „Георги Бенковски” бяха връчени удостоверенията на военнослужещите, които успешно завършиха курса за придобиване на длъжностна квалификация „Войник - първи етап общовойскова подготовка”.
Курсът има теоретико-практическа насоченост по подготовка на обучаемите за заемане на войнишки длъжности във формированията на Военновъздушните сили. В продължение на 8 седмици курсистите преминаха предвидените в учебната програма лекции и практически занятия по десет дисциплини.
В края на обучението те положиха комплексни теоретични и практически изпити, които се проведоха в полеви условия и обстановка, максимално близка до реалната.
На базата на постигнатите резултати командно-инструкторският състав изказа задоволство, че обучението е проведено на много високо ниво, обучаемите са придобили необходимите умения и навици, което е добра основа за тяхната качествена реализация като кадрови военнослужещи. Показател за ефективността на обучението е постигнатият общ успех „Много добър”.
Удостоверенията бяха връчени от командира на ВВУБ „Георги Бенковски” - полковник Петър Банков и началника на щаба - полковник Ивайло Пешаков. Полковник Банков ги поздрави по случай завършването и им пожела успешно прилагане на придобитите знания и професионално развитие.
Последно променен на Петък, 14 Юни 2019 12:24
 
Курсанти-летци получиха удостоверения за първи самостоятелни полети Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 02 Август 2019 13:06
lettsi udostovereniya2С високи темпове протича първият летателен стаж на първокурсниците от специалност „летец-пилот” на Факултет „Авиационен” към НВУ „Васил Левски”, съобщават от Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски”, където се провежда стажът. Учебната програма започна с наземна теоретична и тренажна подготовка. След полагане на изпит курсантите бяха допуснати до летателно обучение на самолет „Pilatus” РС-9М.
След като достигнаха необходимото ниво на подготовка курсантите Божидар Гушев, Ивайло Захариев, Богомил Луканов, Петко Илиев, Лъчезар Михайлов, Стефан Влахов и Радостин Павлов бяха допуснати до изпълнение на самостоятелни полети. Подполковник Пламен Ковачев - заместник-командир по летателната подготовка проведе контролна проверка на обучаемите, след което те изпълниха първите си самостоятелни полети.
Спазена бе стародавната традиция курсантите да бъдат посрещани от летателния състав с авиаторски поздрав и пожелания за меки кацания, успешни и безаварийни полети.
Командирът на ВВУБ “Георги Бенковски” - полковник Петър Банков връчи удостоверенията за първи самостоятелен полет. Той им пожела все така усърдно да овладяват летателното майсторство. Изказа благодарност на техните инструктори – майор Иванов, майор Вачков, капитан Цанов, капитан Петров, капитан Райков за успешното провеждане на летателното обучение.
lettsi udostovereniya1
Стажът на първокурсниците продължава с полети „зона прост пилотаж” и ще завърши с превозни „зона сложен пилотаж”.
Последно променен на Петък, 02 Август 2019 13:12
 
От прокуратурата задържаха под стража жители на Буковлък и на Дисевица за хулигански прояви Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Армия
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 28 Май 2019 14:09
arest copyРайонната прокуратура в Плевен задържа под стража общо пет лица от селата Буковлък и Дисевица по две наказателни производства за извършени от тях хулигански действия, придружени със съпротива на полицейски служители.
В хода на проведеното разследване по образуваните в Районна прокуратура - Плевен две наказателни производства за престъпление по чл. 325, ал.2, вр. ал.1 от НК в качеството на обвиняеми, за инцидент в Буковлък са привлечени три лица, а във връзка със случая в Дисевица - две лица. С постановления на наблюдаващите прокурори петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъдат внесени искания в Районния съд в Плевен за вземане по отношение на обвиняемите на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
Наказателните производства са образувани на 26 май 2019г., когато служители на ОД на МВР в Плевен са реагирали на подадени сигнали за нарушаване на нощната тишина и при опита им да възстановят обществения ред са срещнали съпротива от страна на обвиняемите.
Последно променен на Вторник, 28 Май 2019 15:55
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 43
Фейсбук коментари
Сподели статията