Начало Общество Проблеми
19 Ноември 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 18 Ноември 2018 17:42
Петък, 16 Ноември 2018 16:53
Четвъртък, 15 Ноември 2018 17:06
Четвъртък, 15 Ноември 2018 12:39
Валути
РЕКЛАМА
Проблеми
На 15 ноември Ясен ще е без вода заради дейностите по Водния цикъл Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 15 Ноември 2018 08:22
sprjana vodaВъв връзка с изпълнението  на строителния обект “Изграждане на канализационна и съпътстваща водопроводна мрежа на с. Ясен, Община Плевен (етап I)“, част от проект: „Интегриран воден цикъл Плевен  Долна Митрополия ще се извърши планирано спиране на водата  на дата 15.11.2018 г. /четвъртък/ за направа на водопроводна връзка на ул."Д. Пачев" в участъка  между кръстовищата с ул. “К. Златарев“ и ул." В.Левски". Водоподаването ще бъде прекъснато от 9,00 ч. до 17,00 ч. и ще обхване цялата населена територия на с.Ясен.
Община Плевен се извинява за причиненото неудобство, разчитайки  на разбирането на жителите на село Ясен.

Последно променен на Четвъртък, 15 Ноември 2018 10:30
 
Въвежда се временна организация на движението на надлеза на бул. „Георги Кочев” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 31 Октомври 2018 15:48
nadlezПоради полагането на износващия пласт асфалт на 31 октомври и 1 ноември /сряда и четвъртък/ на  пътен надлез на бул. „Георги Кочев”, над жп линия София – Варна се въвежда временна организация на движение. Двете платна няма да бъдат затваряни едновременно, като в свободното ще се извършва двупосочно движение на пътните превозни средства. Предупреждават се шофьорите на моторни превозни средства при възможност да използват алтернативен маршрут, за да не се нарани  износващият слой.

 
Собственикът на още една сграда паметник на културата започна възстановяването й Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 24 Октомври 2018 13:56
st kushta ivan vazov7stomat1Собственикът на сградата паметник на културата, която се намира на ул. „Иван Вазов” № 7 в Плевен, започна нейното възстановяване. Проектът е съгласуван с Министерство на културата. За това съобщи кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той отново апелира към наследниците и стопаните на подобни имоти да вземат мерки за възстановяване на фасадите на сградите и привеждането им в безопасен и естетичен вид.
За сградата на бившата Стоматология на ул. „Цар Борис III” /срещу предишното кино „Освобождение”/ също има издадено предписание за ремонти, тъй като фасадата се рони и е опасна. Собственикът оспорва заповедта в съда, което бави дейностите там.
Кметът Спартански подписа и заповед за сформиране на комисия, която да направи оценка на фасадата на зданието, в която се помещава Спортно-информационният център на пл. „Свободата” в Плевен. Експертите ще издадат протокол с констатации и ще предпишат дейности, които собствениците да извършат. Ако това не бъде направено в указания срок, ще бъде издадена заповед по чл. 195 от Закона за устройство на територията за задължаване на собствениците да реагират адекватно. В случай, че не предприемат мерки, те ще носят административнонаказателна отговорност.

Последно променен на Сряда, 24 Октомври 2018 14:25
 
Община Плевен има готовност да настанява временно хора без дом през зимата Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 23 Октомври 2018 14:14
bezdomnikНа  31 октомври влиза в сила заповедта на кмета на Община Плевен Георг Спартански за работа на временния център за настаняване на хора без дом в зимни условия. Центърът е в 4 стаи с общо 12 места в хотел „Сторгозия”, има възможност за поставяне на допълнителни легла. На настанените се осигурява и топла храна. Статистиката до момента сочи, че най-често през най-студения сезон заети са от едно до три легла заради отказ на бедстващите да постъпват там.
Сигнали за лица в бедстващо положение се подават на единния телефон 112. След това те се предават на МВР, на Спешна помощ и на Общинския съвет по сигурност, уведомява се и служител на Дирекция „Социално подпомагане”. След установяване на самоличността и медицински преглед тези, които не са болни, се настаняват във временния център в хотел „Сторгозия”. При хората без роднини или с такива, които не желаят да се грижат за тях, се налага да се намеси и прокуратурата.

 
В неделя местим часовниците с час назад Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 25 Октомври 2018 08:19
smjana na vremeto oktomvriПрез нощта в събота срещу неделя, на 28 октомври – последната неделя от месеца ще преместим стрелките на часовниците с час назад и така ще преминем от лятно към астрономическото време.
Зимно или лятно часово време ще е постоянно у нас? Как българите гласуваха в онлайн проучването, което държавата проведе? Колко печели и колко губи бизнесът от смяната на времето?
От над 17 000 гласували българи 96% подкрепят идеята да се премахне сезонната смяна на времето. От тях 51% искат лятно часово време, а 38% - зимното да е постоянно, съобщава NOVA.
Дилемата за България трябва да се реши окончателно през април догодина. Дотогава сметките на бизнеса са категорични – губим много повече, отколкото печелим при изкуственото въртене на стрелките. От строителния бранш пресмятат, че през зимата часовете за работа са с една трета по-малко. Затова настояват за лятно време през цялата година. Сега най-големи са трудностите със сроковете при строителството по морето, тъй като там се строи предимно през зимните месеци. Почти 3/4 от работещите са по-непродуктивни заради смяната на времето. От това загубите в строителството са поне 100 млн. годишно.
Най-големи ползи от лятното време очакват в туризма. В сектора всеки светъл час носи милиони приходи. А всяко изкуствено въртене на стрелките води до хаос при организирани пътувания, трансфери и транспортни връзки. От това туризмът губи.
Промяна в организацията ще е нужна и за бизнесите, които работят с партньори в други часови зони. Час назад веднага се усеща и в земеделието. Според земеделците секторът печели с пъти повече през летните месеци, а работата през зимата е силно затруднена.        
По-дългата нощ носи и повече приходи за такситата, защото по-тъмно поръчките се увеличават с пъти. За обществения превоз обаче шофьорите не виждат разлика. Работата през нощта е повече и при екипите на Спешна помощ, което често създава трудности.
Първите два дни след промяната – в понеделник и вторник, рискът от сърдечен удар се увеличава с 10%, случаите на инсулт – с 8%, а на инфаркт – със 75%. От безсъние страдат 40-45% от европейците, включително и българите, за което основно винят лятното часово време. Адаптацията отнема поне две седмици, а за да влезем по-бързо в час, съветът е всеки ден да връщаме часовника с 10-20 минути назад преди промяната да настъпи.
Кое време е по-подходящо за нас зависи и от ритъма ни на живот. Лятното е препоръчвано за т.нар. хора „сови”. Те се събуждат трудно сутрин, трудно влизат в кондиция, а вечер са много активни. Зимното пък е подходящо за т.нар. хора ”чучулиги”. Те си лягат и се събуждат по-рано, но вечер не са така активни.

Източник: nova.bg
 
Утре за три часа се ограничава движението по АМ „Хемус“ край Ябланица Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 23 Октомври 2018 16:03
magistrala v stroejВ сряда, 24 октомври, от 12 до 15 часа ще бъде ограничено движението по магистрала „Хемус“ между 74-ти и 79-ти километър край Ябланица, се казва в съобщение на Агенция “Пътна инфраструктура”. Временната организация на движението е за извършване на дейности, свързани със строителството на новия участък от автомагистралата. В този интервал трафикът ще се пренасочва по път I-3 Ботевград - Ябланица.
 
Вандали посегнаха отново на Водната каскада Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 22 Октомври 2018 16:08
vandali kaskadaКонстатиран е пореден случай на вандалски прояви върху съоръжения на Водната каскада в центъра на Плевен, съобщават от общинската администрация. В понеделник сутрин, 22 октомври, при обход служители от звено „Инспекторат” са забелязали, че на едно от водните огледала липсват около 50 струйника. Част от тях са намерени разхвърляни наблизо. Липсват и 15 метра алуминиева лайсна от декинга на т. нар. „глухарчета”. Проведени са разговори с полицейски служители, от които е потърсено съдействие за разкриване на извършителите.
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 154
Фейсбук коментари
Сподели статията