Начало Общество Проблеми
20 Март 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 19 Март 2019 16:49
Вторник, 19 Март 2019 14:46
Вторник, 19 Март 2019 11:45
Вторник, 19 Март 2019 11:21
Валути
РЕКЛАМА
Проблеми
Асфалтират участъци от тротоари и подготвят нови за ремонт Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 19 Март 2019 11:14
remont trotoarРаботници на „Инжстрой” ЕООД продължават и през седмицата 18-22 март с ремонтите на тротоари в Плевен, съобщават от общинската администрация. Асфалт ще бъде положен на тротоара на ул. „Васил Левски” срещу ОАПС, между подходите към бл. 27 и 47 и на бл. 5 в жк „Сторгозия”. Трябва да бъде възстановена тротоарна настилка в района на бл. „Кооператор” след авария на ТЕЦ. Екипи на фирмата ще отстранят пропадане в уличната мрежа, тип „хралупа”, до бордюр пред входа на бл. 41, вх. Г в жк „Сторгозия”, в същия квартал между блокове 6 и 10 ще бъде изградена и пешеходна пътека.
Дейности по подготовка за ремонт на тротоари ще започнат на ул. „Асен Халачев” в частта от ул. „Гренадирска” до ул. „Васил Левски” и на ул. „Мир” между улиците „Синчец” и „Люляк”.
 
На още едно място желаещите ще могат да събират „Капачки за живот” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 15 Март 2019 13:14
kapachki za zhivot3Метално сърце за събиране на пластмасови капачки постави екипът на медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен в градинката пред центъра, която поддържа лично години наред.
Металното сърце е закупено със средства на центъра, с което се подкрепя инициативата на плевенчанина и състезател по бокс Румен Мотовски „Капачки за живот”. Той постави две метални сърца до Пеещия фонтан в началото на Градската градина и до Театъра в Плевен. Инициативата му е подкрепена и от кмета на Община Плевен Георг Спартански.
Ин витро центърът поема цялата организация по събиране на капачките, тяхното предаване и предоставяне на средствата за нуждите на децата на Плевен.
 
Продължава превантивната резитба на дървета Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 05 Март 2019 16:51
kastrene darveta copyПревантивната резитба на клони на дървета в най-натоварените с автомобилно движение и пешеходци зони на Плевен продължава. Повече от 100 са дърветата, на които ще бъде намалена височината, има и няколко изсъхнали, които ще бъдат премахнати. Тази седмица от „Паркстрой” ЕООД приключват резитбата на дървета по протежението на ул. „Св. Св. Кирил и Методий”, след което ще продължат по ул. „Ив. Вазов” и по ул. „Д. Константинов”. Дърветата са на общински терени и ние носим отговорност, ако заради паднал клон или дърво стане инцидент и пострада човек. Експертите ни преценяват кои дървета са болни и изсъхнали и трябва да се премахнат, преценяват и как да се извършва санитарна сеч. Такава трябва да бъде направена заради спокойствието за живота и имуществото на плевенчани, бе категоричен кметът Георг Спартански.
Последно променен на Вторник, 05 Март 2019 16:48
 
Напредва подготовката за ремонта на пътната отсечка Долна Митрополия - Победа - Подем Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 01 Март 2019 13:11
remont patno platnoАгенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) стартира обществена поръчка за избор на строителен надзор при рехабилитацията на 17 км пътища в Северна България, съобщават от институцията. Със средства от програма Интеррег V-A Румъния-България 2014-2020 г. и държавния бюджет основно ще се ремонтират 9,3 км от третокласния път III-118 Гулянци - Долна Митрополия (от км 14+786 до км 24+150) и 7,7 км от второкласния път II-81 Берковица - Монтана (от км 86+289 до км 94+000). Офертите за строителен надзор се приемат до 17:30 ч. на 4 април т. г.
В момента се провежда и тръжната процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи на двете отсечки. На 7 февруари бяха отворени офертите на кандидатите.
На път III-118 Гулянци - Долна Митрополия, в отсечката Долна Митрополия - Победа - Подем, ще бъде изцяло подменена пътната настилка, хоризонталната маркировка, пътните знаци и ограничителните системи. Ще бъде ремонтиран и мостът над р. Барата в град Долна Митрополия, който е с дължина 10 м. Индикативната стойност на ремонта е 5 928 230 лв. без ДДС, а на строителния надзор е 173 936 лв. без ДДС.
 
Създателят на Интернет с остри критики към глобалната мрежа Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Март 2019 14:04
internet1В отворено писмо британският учен и компютърен специалист Тим Бърнърс-Лий разкритикува съвременното състояние на Интернет. Преди наближаващата 30-годишнина на глобалната мрежа беше отчетено, че половината човечество има достъп до нея. Към момента са регистрирани близо 2 милиарда уебсайта.
Създателят на Интернет отчита негативни аспекти в развитието на своето творение. За него наличието на спонсорирани от държави хакерски атаки, онлайн заплахи, език на омразата и дезинформация са силно притеснителни явления. Бърнърс-Лий разбира притесненията, че Интернет вече не е „сила за правене на добро“.
Британецът посочва три главни причини за сегашното състояние на Интернет. Спонсорирани от държави хакерски атаки и онлайн заплахи са проблем номер едно. Те изискват ново законодателство от държавите, така че да бъдат спрени, но не за сметка на свободата в мрежата. Като причина номер две Бърнърс-Лий посочва наложената система за печалба от реклами. Според него платформи като Facebook  и Google насърчават разпространяването на "кликбейт" и фалшиви новини, за да печeлят на гърба на обществото. Като причина номер три за проблемите на Интернет е посочено крайното и обидно поведение в мрежата. Бърнърс-Лий смята, че е редно да се наложат по строги мерки за онлайн поведение. Британецът остро разкритикува и големите тех гиганти за това, че злоупотребяват с лична информация на потребители.
„Време е да преминем от дигитално юношество към дигитална зрялост,“ призовава Бърнърс-Лий. “Ако се откажем да изградим по-добра мрежа днес, то тя няма да ни предаде в бъдеще. Напротив, ние ще сме предали мрежата.“
Последно променен на Сряда, 13 Март 2019 14:03
 
Завършват ремонтите на няколко участъка от тротоари Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 05 Март 2019 16:42
trotoar remontРемонтите на няколко от възстановяваните през последните седмици тротоари в Плевен ще бъдат завършени тази седмица. Това стана ясно на проведеното днес оперативно заседание на ръководството на Община Плевен. По план ще бъдат асфалтирани тротоарът на бул. „Г. Кочев” срещу УМБАЛ „Д-р Георги Странски” и този на ул. „Васил Левски” срещу ОАПС. До края на тази седмица ще бъде положен асфалт и на основно ремонтираната улица „Милин камък”. В периода до 08 март ще се правят възстановявания на пропадания в тротоарната настилка пред входовете на бл. 2 на пл. „Македония” и ремонт на тротоарна настилка на ул. „Десети декември” № 58.
Последно променен на Вторник, 05 Март 2019 16:47
 
Да бъдем толерантни, да бъдем приятели, призоваха ученици в Левски Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 27 Февруари 2019 16:44
Levski rozova flanelkaУчениците в ОУ „Максим Горки“ в Левски посветиха днешния ден на приятелството и толерантността в училище, отбелязвайки „Денят на розовата фланелка“. Децата отправяха послания към своите приятели. Дебатираха върху възможностите за справянето с агресията в българското училище, решаваха казуси и се обединиха около желанието си да бъдат по-добри.
Облечени в розово учениците отправиха своите послания: „ Приятелството е важно! Пазете го!“, „Сърцето си давам за приятелите! Обичам ги!“, „Бъдете добри и правете добро за другите!“, „Бъдете все така добри приятели! Ценя Ви!“
Денят завърши с масова спортна дейност, кръшни български хора, усмивки, настроение и много доброта.
Всяка година в последната сряда на февруари се отбелязва Деня за борба с тормоза в училище. Той е познат също и като „Ден на розовата фланелка“. На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище.
Всичко започва като протест срещу инцидент, свързан с тормоз в училище в канадската провинция Нова Скотия. При откриването на учебната година през септември 2007 г. в училището група по-големи ученици са се подигравали и тормозили деветокласник, че дошъл на училище, облечен с розово поло, докарвайки го до плач. На следващия ден двама ученици – Дейвид Шепърд и Травис Прайс, решили да купят и разпространят сред съучениците си 50 розови тениски в подкрепа на техния тормозен съученик. Инициативата става популярна сред учениците от други училища чрез sms-и, емейли, както и след публикации в печатните медии и предавания по телевизията. През 2008 г. премиерът на Британска Колумбия Гордън Кембъл обявява 27 февруари за Ден срещу тормоза в училище. На следващата година на 25 февруари 2009 година много ученици честват този ден, идвайки в училище с розови тениски и розови дрехи, на които пише „тормозът спира тук“ и „Ден на розовата фланелка“. Скоро инициативата на канадските ученици се подема от хиляди училища по целия свят и през 2011 г. ок. 1 млн. ученици от над 25 страни честват този ден.
Последно променен на Сряда, 27 Февруари 2019 16:47
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 162
Фейсбук коментари
Сподели статията