Начало Общество
17 Януари 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 16 Януари 2019 12:42
Сряда, 16 Януари 2019 12:33
Сряда, 16 Януари 2019 11:17
Сряда, 16 Януари 2019 09:43
Валути
РЕКЛАМА
Общество
От „Огнени сенки“ искат 5000 лева за финансово подпомагане организацията на мото събор Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 16 Януари 2019 11:17
ogneni senki logoДве от постоянните комисии в Общински съвет на Плевен - по "Бюджет и финансова политика" и по "Култура, вероизповедания и международна дейност", ще обсъждат в януарските си заседание преписка от Мото клуб „Огнени сенки“ с искане за финансово подпомагане организацията на мото събор в града.
„За поредна година на територията на Община Плевен ще бъде организиран мото събор, който ще се проведе на „Мечата подяна" в парк „Кайлъка“ в дните 30 август - 1 септември, организиран от мото клуб „Огнени сенки““, се посочва в писмото. Програмата на проявата ще включва рок концерти, сцена за млади рок таланти от Плевен и региона, забавни игри с награди. За участие в събора се очакват гости от страната и чужбина, информират организаторите. Те посочват също, че част от проявата ще бъде и мото обиколка на Плевен, която ще завърши с посещение на Панорама „Плевенска епопея 1877 г.“.
„Миналогодишният организационен опит ни показва, че такива събития имат посещаемост 1500 - 2000 човека, което се отразява добре както на икономиката на града, така и на популяризирането му като населено място“, се казва в писмото от „Огнени сенки“. От Клуба искат подкрепа за организацията и провеждането на събитието и включване на мероприятието в културния календар на Община Плевен за 2019 г., както и одобряване на бюджет от 5000 лв. Посочено е, че тези средства представляват близо 50 на сто от разходите по организацията и провеждането на събора и че всички други разходи и труд ще бъдат поети от Мото клуба като самофинансиране.
Към заявлението, внесено в деловодството на Общински съвет - Плевен, е приложен и мото календар с инициативите на Клуба за 2019-та година. Календарът включва официално откриване на Мото сезон 2019 на 22 март, участие в честванията на националните празници и празника на Плевен, провеждане на информационна кампания за безопасността на моториста. Финалното събитие е превърналата се в традиция мото коледа в Плевен.
Последно променен на Сряда, 16 Януари 2019 12:23
 
Заловиха рецидивист без книжка зад волана Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 16 Януари 2019 09:43
KAT MVR1На 15 януари 2019 година в РУ - Левски е започнато бързо производство за престъпление по чл 343 „в“, ал.2 от НК. На същата дата около 12:50 часа в Асеновци на улица „Асен Халачев“ при проверка е установено, че 43-годишен от община Летница, област Ловеч, управлява товарен автомобил "Фиат Дукато" без СУМПС. Нарушението е в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото деяние с наказателно постановление, влязло в законна сила на 29.05.2018 година. Уведомен е прокурор при РП - Левски. Продължава работа разследващ полицай.
Последно променен на Сряда, 16 Януари 2019 10:33
 
Младежи търсят 1290 лева финансова подкрепа за организиране на прояви за Трети март Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 15 Януари 2019 15:43
zname s gerbПисмо с молба за съдействие и финансова подкрепа във връзка с организирането на прояви, посветени на Трети март - Деня на българското освобождение, е внесено в деловодството на Общински съвет - Плевен от името на младежко сдружение „Рицари без броня“. Писмото е адресирано до председателя на Общинския съвет Мартин Митев и кмета на Общината Георг Спартански, като предстои да бъде обсъдено в постоянни комисии на местния парламент.
В писмото, подписано от председателя на сдружението Валентин Грижов, се казва следното: „…Преди три години в Плевен забравихме за формалното отбелязване на празника, и с вашата подкрепа и помощ превърнахме честванията в Плевен в пример за родолюбие и отдаване на почит! Денят на Българското освобождение 3 март е ден на заслужена национална гордост, а битката при Плевен по своите мащаби няма равна в цялата война.“
От младежкото сдружение заявяват още, че желаят да продължат традицията и за организирането на прояви за Трети март тази година имат нужда от финансова подкрепа в размер на 1290 лева. Посочено е също, че средствата ще бъдат използвани за огнено шоу „От пламък слънце", за озвучаване, за танцово шоу от клуб за народни танци „Веселяци" и гайдари. Писмото предстои да бъде разгледано в три от постоянните комисии на Общинския съвет - ПК по "Бюджет и финансова политика", ПК по "Култура, вероизповедания и международна дейност" и ПК по "Младежки дейности, спорт и туризъм".
 
Жена зад волана блъсна друга на пешеходна пътека Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 15 Януари 2019 09:54
linejka1На 14 януари 2019 година в Плевен на кръстовището на улица "Георги Раковски" и булевард "Георги Кочев" 59-годишна водачка на лек автомобил "Хонда", завивайки на ляво на зелен светлинен сигнал на светофар блъска неправилно пресичаща пътното платно през разделителния остров пешеходка. Пострадалата е 58-годишна от Върбица. Инцидентът е станал около 14 часа. Пешеходката е откарана в ЦСПМ – Плевен. По-късно е настанена за лечение в клиника по Неврохирургия. По първоначална информация без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед. Алкотестът на водача е отрицателен. Уведомен е дежурен прокурор при РП- Плевен. Образувано е досъдебно производство.
Последно променен на Вторник, 15 Януари 2019 09:47
 
Пожар в Червен бряг заради неправилно ползване на отоплителни уреди Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 16 Януари 2019 09:30
pojar1На 15 януари 2019 година в 17:03 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в стая на къща в Червен бряг. Предполагаемата причина за инцидента е неправилно ползване на отоплителни уреди. Унищожени са 2 кв. метра под и две врати. Опушени са 30 кв.м стени. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН - Червен бряг.
Последно променен на Сряда, 16 Януари 2019 10:32
 
С 68 от 92-те камери започва да работи Центърът за видеонаблюдение на Община Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Право
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 15 Януари 2019 15:32
videonabludenie sistemaЦентърът за видеонаблюдение, който Община Плевен изгради по проект „Разработване и внедряване на софтуер на интегрирани решения за изграждане на система за видеонаблюдение - Плевен”, вече работи, съобщават от общинската администрация. В съобщението се казва, че е готов графикът за дежурните, които ще го обслужват. В действие са 68 от общо 92-те камери, разположени в 33 точки в различни зони в Плевен. Дейностите по присъединяване към системата на останалите устройства ще продължат при подходящи метеорологични условия, стана ясно на седмичното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен. Камерите поддържат непрекъсната връзка с МВР, КАТ, с нощния патрул на Община Плевен.
Надявам се с помощта на видеонаблюдението, което се извършва в реално време, да можем да реагираме своевременно при всички проблеми със сигурността на хората и имуществото, каза по този повод кметът Георг Спартански. По негови думи, на монтираните камери ще се разчита и при последния от поредицата вандалски актове – неизвестен до момента извършител е откраднал фигурката на Младенеца от яслите от възстановката на Рождество на пл. „Възраждане”. Фигурката е намерена счупена на три места на пейка до големия фонтан.
 
Мъж пострада при опит да гаси пожар, причинен от газов котлон Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 15 Януари 2019 09:48
pojar1На 14 януари 2019 година в 21:36 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в стая на къща в Бохот. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън – оставен газов котлон без надзор. В пламъците са унищожени покривна конструкция 4 кв.м.; домашно имущество - дрехи, малоценни уреди, хранителни продукти, бяла, черна и компютърна техника. Опушени са стени в жилището – 60 кв.м. При опит да изгаси пожара е пострадал 59-годишен. По първоначални данни няма опасност за живота му. Пожарът е погасен от служители на РС ПБЗН – Плевен с два автомобила.
Последно променен на Вторник, 15 Януари 2019 09:46
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 1722
Фейсбук коментари
Сподели статията