Начало Общество
13 Ноември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 13 Ноември 2019 12:02
Сряда, 13 Ноември 2019 10:33
Сряда, 13 Ноември 2019 09:47
Сряда, 13 Ноември 2019 09:42
РЕКЛАМА
Общество
В нива край Черквица обезвредиха случайно открит снаряд от Втората световна война Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Ноември 2019 09:47
sapyorНа 11 ноември 2019 година около 17 часа е постъпил сигнал, че в землището на Черковица е видяно взривно устройство - снаряд или бомба. В нивата е извършен обход от служители на РУ- Никопол. На 12 ноември в местността "Сариера" са установили в изкоп с прибилизителна дълбочина 20 см. цилиндричен предмет с диаметър на видимата от пръстта част около 15 см., оребрен на правоъгълници, с взривател. Районът е обезопасен до идване на служители от Министерство на отбраната, които изясняват, че е бронебоен трасиращ снаряд, калибър 152 мм. от времето на Втората световна война. Снарядът е обезопасен и унищожен на място.
Последно променен на Сряда, 13 Ноември 2019 10:14
 
20-годишен открадна „iPhone“, оставен за минути без надзор Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Ноември 2019 09:42
policejska lenta31На 12 ноември 2019 година в 16:58 часа от тел 112 в полицията е получен сигнал за извършена кражба на мобилен телефон - „iPhone“ от магазин в областния град на улица "Цар Самуил". Местопроизшествието е посетено от служители на Второ РУ Плевен. Установено е, че минути преди обаждането продавачката е оставила мобилния си телефон на хладилна витрина в магазина като след няколко минути е установила липсата му. Извършен е преглед на записите на камерите за видеонаблюдение в обекта. От проведените незабавни оперативни действия е установен извършителят на престъплението – 20-годишен от Плевен. Той е направил пълни самопризнания като предава инкриминираната вещ с протокол за доброволно предаване. Образувано е досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор от РП-Плевен. По случая работата продължава.
Последно променен на Сряда, 13 Ноември 2019 10:27
 
При проверка в Койнаре се натъкнаха на крадец на ток Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Ноември 2019 09:31
krajba na tok1На 12 ноември 2019 година в 13:40 часа в Койнаре, при извършена проверка в частен дом, е констатирано неправомерно присъединяване към eлектроразпределителната мрежа. При огледа е установено използване на директна въздушна връзка - проводник, тип "ШКПТ" със сечение 2 х 6,0 кв.мм. и дължина около 5 м., който директно е прикачен към захранващ проводник на електромерно табло, монтирано на ел. стълб, а в другия край захранва вътрешната инсталация на къща, обитавана от 44-годишен. С това са създадени условия за непълното отчитане на потребената ел. енергия. Проводникът е иззет и се намира на съхранение в РУ - Червен бряг. Извършен оглед от полицейски служители. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Червен бряг. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.234 „в“, ал.1 от НК. Работата продължава разследващ полицай.
Последно променен на Сряда, 13 Ноември 2019 10:05
 
Акцент през новия кметски мандат на Георг Спартански ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Ноември 2019 16:29
Spartanski nov mandatС традиционните хляб и сол и менче с вода беше посрещнат Георг Спартански, който положи клетва като кмет на Плевен за втори мандат, в сградата на Община Плевен. Свещеници от плевенски храмове отслужиха тържествен водосвет за здравето и благоденствието на жителите на цялата община. Пред общинските съветници, бившите кметове Андрей Романов, Петко Цолов и Найден Зеленогорски, служители в администрацията Спартански заяви намерението си да продължи дейността по приоритетите си - почтеност, прозрачност, професионализъм, публичност и практичност в управлението на обществените дела, за да се оправдаят очакванията на хората. Акцент през втория кметски мандат на кмета на Плевен ще е по-качественото и по-бързо откликване при решаване на проблемите, за да може градът да ускори развитието си.
Последно променен на Вторник, 12 Ноември 2019 16:32
 
Заловиха крадец, проникнал и откраднал вещи от частен дом Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Ноември 2019 09:35
kradec2На 12 ноември 2019 година в РУ- Никопол е започнато бързо производство за престъпление по чл.195, ал.1, т.3, във вр. с чл.194, ал.1 от НК. Полицейско разследване е установило, че 20 годишен от Новачене е разрушил прегради, здраво направени за защита на имот, влязъл е в частен дом в селото, за да открадне моторен трион "Sтhil - 230 ms, машинка за подстригване, разклонител, черен суичър и три ароматизатора за автомобил. Престъплението е извършено на 10 ноември. 20-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е дежурен прокурор при РП-Никопол. Продължава работа разследващ полицай.
Последно променен на Сряда, 13 Ноември 2019 10:05
 
За Мартин Митев местната власт е огромна отговорност и той очаква от новия общински съвет да запази връзката си с избирателите Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Ноември 2019 17:34
m.mitev 072017„Изборите минаха и приключихме с думите, време е за работа. Пожелавам успешен четиригодишен мандат на всички. И нека изпълняваме задачите си с разум и уважение към Плевен и плевенчани!“
Това заяви в първото си обръщение в новия Общински съвет на Плевен Мартин Митев, избран за втори мандат начело на местния парламент. Изборът бе направен след тайно гласуване, при което 28 общински съветници подкрепиха кандидатурата му, в урната имаше и 13 невалидни бюлетини.
„За мен е чест да се обърна към всеки един от вас и да Ви пожелая успешен 4-годишен мандат! Нека в края му всички ние да имаме основание да се гордеем с добре свършена работа и с един по-добър Плевен“, обърна се към присъстващите в залата Мартин Митев. Той благодари за колегите си общински съветници за гласувано доверие отново да бъде начело на Общинския съвет. „Важна част от нашата работа в следващите четири години е да запазим връзката си с избирателите и в края на мандата да ни запомнят като хора, които са направили нещо добро и смислено за развитието на общината. Пътят няма да е лек, защото местната власт е огромна отговорност. Тази отговорност задължава и изисква мъдрост в решенията. Вярвам, че всички ние ще успеем да надскочим политическите си различия и личното си его, и да си вършим работата както трябва, без да изпълваме мандата с дребнотемие и политиканстване“, каза още Митев.
 
„Преди всичко да не вредим” и „Не за себе си, а за всички”, призова при клетвата колегите си - общински съветници в Плевен доайенът доц. д-р Евгения Бързашка Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 12 Ноември 2019 16:16
savetnitsi Pleven mandat 2019-2013В изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация с полагане на тържествена клетва във вторник, 12 ноември, в длъжност встъпиха представителите на местната власт в община Плевен - новоизбраните 41 общински съветници, кметът на Общината Георг Спартански и кметовете на кметства. Тържественото заседание в зала „Плевен“ започна с химна на Република България и химна на Европа. Областният управител Мирослав Петров откри сесията с пожеланието за успешен мандат и работа в името на гражданите.
„Нека отговорността към хората, към гласуваното ви от тях доверие и провеждането на проактивна местна политика с далновидни и оптимално прагматични решения в полза на обществения интерес бъдат водещи принципи в бъдещата ви съвместна работа. Желая успех и на добър час”, каза в приветственото си слово Мирослав Петров.
Заседанието продължи с тържествена клетва от новоизбраните представители на местната власт, които обещаха във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите в община Плевен и да работят за тяхното благоденствие. Полагането на клетвата бе удостоверено с подписването на клетвен лист от всеки един.
Част от тържествената церемония бе и официалното връчване от областния управител Мирослав Петров на кмета Георг Спартански на атрибутите на местната власт в общината – огърлица и символичния ключ за града с пожелание за ползотворен и успешен мандат. „Общинският съвет е пъстър по своя политически състав. Декларирам, че както и до сега ще работя с всички групи и индивидуално представени съветници от политическите партии. Вратата ми ще бъде отворена за всички тях по всяко време, така както е било и през изминалите 4 години“, каза в първото си обръщение в Общинския съвет Георг Спартански. И допълни: “Вярвам, че ще получа в отговор на моята протегната ръка и аз протегната ръка не в името на партии, не в името на корпоративни или частни интереси, а в името на по-доброто бъдеще на община Плевен.“
Първото заседание на новия Общински съвет бе ръководено от доайена сред общинските съветници доц. д-р Евгения Бързашка. Тя пожела на колегите си да работят като екип и в бъдещата си работа да се ръководят от два основни принципа на Хипократовата клетва - „Преди всичко да не вредим”, и „Не за себе си, а за всички”.
Новият Общински съвет на Плевен избра и свой председател. След тайно гласуване на поста за втори мандат бе избран Мартин Митев. „За мен е чест да се обърна към всеки един от вас и да пожелая успешен 4-годишен мандат! Нека в края му всички ние да имаме основание да се гордеем с добре свършена работа и с един по-добър Плевен! Благодаря на колегите общински съветници за доверието отново да съм председател на Общинския съвет. Пожелавам успешна работа на всички. И нека изпълняваме задачите си с разум и уважение към Плевен и плевенчани“, каза в обръщението си Мартин Митев, след което пое и председателските функции. Като първо решение новият Общински съвет гласува състав на временна комисия, която трябва да предложи правилник за работата на местния парламент за мандата.

В състава на Общинския съвет на Плевен, мандат 2019 - 2023 година, влизат представители на 9 партии и коалиции: ПП ГЕРБ, БСП за България, МК „ДБ - Обединение“, ПП ВМРО-БНД, ПП БДЦ, ПП АБВ, ДПС, ПП „Движение Гергьовден“ и ПП „Воля“. Разпределението на 41-те мандата е съответно следното: `
- ПП ГЕРБ - 10 мандата
- БСП за България - 8 мандата
- МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС) - 7 мандата
- ПП ВМРО - БНД - 4 мандата
- ПП БДЦ - 4 мандата
- ПП АБВ - 3 мандата
- ДПС - 3 мандата
- ПП „Движение Гергьовден“ - 1 мандат
- ПП „Воля“ - 1 мандат

Съгласно решение на ОИК - Плевен, избраните общински съветници по партии, коалиции и местни коалиции, са:
1. Албена Симеонова Върбанова - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
2. Бойко Димитров Янчев - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
3. Бойко Йорданов Тодоров - БСП за България
4. Борислав Пламенов Георгиев - ПП ВМРО - БНД
5. Валентина Бенова Вълчанова - ПП ГЕРБ
6. Васил Методиев Петков - ДПС
7. Веселка Йосифова Лилова - ПП ГЕРБ
8. Владислав Димитров Монов - ПП ГЕРБ
9. Генади Тодоров Тодоров - БСП за България
10. Генади Кирилов Динков - ПП ГЕРБ
11. Георги Петков Велков - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
12. Десислава Иванова Иванова - ПП ВМРО - БНД
13. Димитър Карамфилов Карамфилов - ВОЛЯ
14. Евгения Иванова Бързашка - Христова - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
15. Емануил Атанасов Аргилашки - БСП за България
16. Ивайло Ильов Петров - ПП БДЦ
17. Илиян Славейков Йончев - БСП за България
18. Йордан Василев Василев - ПП БДЦ
19. Йордан Георгиев Георгиев - ПП ГЕРБ
20. Йордан Христов Грижов - ПП ГЕРБ
21. Калин Орлинов Кръстев - БСП за България
22. Ленко Дайчев Тодоров - ПП АБВ
23. Мартин Тодоров Митев - ПП ГЕРБ
24. Моника Събева Чочева - Лилакова - БСП за България
25. Николай Емилов Маринов - ПП БДЦ
26. Павлинка Йорданова Микова - ПП ВМРО - БНД
27. Пепо Василев Петков - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
28. Петя Крумова Василева - ПП ГЕРБ
29. Ристем Мехмед Халкоглу - ДПС
30. Росен Симеонов Височков - ПП БДЦ
31. Светослав Александров Доков - ПП ВМРО - БНД
32. Свилен Маринов Атанасов - БСП за България
33. Свилен Петров Трифонов - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
34. Тамер Исмаилов Куртанов - ДПС
35. Толя Димитрова Първанова - БСП за България
36. Христо Ивайлов Таслаков - МК Демократична България - Обединение (СДС,БЗНС)
37. Христомир Цанков Христов - ПП Движение Гергьовден
38. Христослав Михайлов Михайлов - ПП ГЕРБ
39. Цветан Методиев Антов - ПП АБВ
40. Цветелин Ненчев Горанов - ПП ГЕРБ
41. Юлиян Александров Йовков - ПП АБВ
Последно променен на Вторник, 12 Ноември 2019 16:22
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 1914
Фейсбук коментари
Сподели статията
Седмичен рейтинг

Петък, 08 Ноември 2019 14:55
Петък, 08 Ноември 2019 10:14
Четвъртък, 07 Ноември 2019 09:35
Петък, 08 Ноември 2019 13:43
Четвъртък, 07 Ноември 2019 15:34
Четвъртък, 07 Ноември 2019 16:55
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти