Начало Общество
22 Юни 2018 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Юни 2018 16:14
Четвъртък, 21 Юни 2018 15:05
Четвъртък, 21 Юни 2018 12:31
Четвъртък, 21 Юни 2018 12:19
Валути
РЕКЛАМА
Общество
В неделя откриват Шахматната площадка в „Кайлъка”, възстановена и още по-хубава Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
НПО
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Юни 2018 16:14
shah ploshtadka2shah poshtadka obnovenaДоброволците ентусиасти, които на 13 април разкриха по снимка и идея на Димчо Бондоков изчезналата под трева шахматна площадка до тенис кортовете в "Кайлъка", са я възстановили и разкрасили. Атрактивната площадка ще бъде открита тази неделя, 24 юни, от 10:00 часа. Организаторите обещават страхотен купон – откриването, естествено с партия шахмат, ще направят, според обявата във Фейсбук, едни от най-добрите шахматисти, които Плевен някога е виждал, ще има музика, пикник на одеала, хапване и ледено студени напитки.
Поканени са доброволците, участвали в разкриването на площадката, както и във всички акции в парка, които започнаха на 17 март тази година с разчистването на каменните стълби между язовирите.
На площадката от 70-те и 80-те години, за която дори съвременниците й бяха забравили, сега ще има пейки, камера за видеонаблюдение, а елегантните черни и бели пластмасови фигури за шах бяха закупени с финансиране от Маратона на приятелството, Плевен 2018.

 
Постоянните комисии към ОбС - Плевен заседават на 25 и 26 юни Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Юни 2018 15:05
obshtina-pleven juliПостоянните комисии към Общински съвет - Плевен се събират за заседания на 25 и 26 юни. Всички проекти за дневен ред, предложения и преписки, които ще стоят на вниманието на съветниците, са публикувани на страницата на Общинския съвет https://obs.pleven.bg/bg/, раздел „Заседания“ - „Заседания на постоянни комисии“ http://obs.pleven.bg/bg/materiali-za-zasedaniya-na-postoyanni-komisii-prez-mesets-yuni-2018-g
25 ЮНИ /ПОНЕДЕЛНИК/
ПК „Законност, противодействие на корупцията, установяване конфликт на интереси и контрол по изпълнение на решенията“ с председател Дарин Ангелов ще заседава от 14,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен по 8 точки. За обсъждане в Комисията влиза предложение за промени в Наредба № 2 за опазване на околната среда в община Плевен. С промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност на Общинските съвети е вменено задължение да определят с наредба обема на животновъдната дейност и местата за отглеждане на селскостопански животни по смисъла на Закона за животновъдството на територията на съответната община. Изменена е и Наредба № 44 за ветеринарно - медицинските изисквания към животновъдните обекти в частта относно броя селскостопански животни, отглеждани за лични нужди в обекти на физически лица. Това налага съответно промени на нормативните текстове на местно ниво.
В дневния ред на Комисията са още: предложение за учредяване право на строеж на обект с обществено-обслужващо предназначение на ул. „Иван Вазов“ №17-23; изпълнение на задължения по Договор чрез подписване на Запис на заповед; предложение за закупуване имущество на длъжник; др.
ПК „Устройство на територията, екология и земеделие“ с председател Милчо Илиев ще заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала по 8 точки. Комисията ще обсъди предложения за възлагане без провеждане на обществени поръчки от Община Плевен на МБАЛ „Сърце и мозък“ ЕАД и  „Чистота“ ООД проектиране, изпълнение без СМР, строителен и авторски надзор на паркинги в районите съответно на болницата и фирмата. Съветниците ще разгледат още предложение за изработване на подробен устройствен план - план за застрояване на имот в местността Стража в землището на Плевен; предложение за издаване на разрешително за ползване на язовир „Бохот - 4”; др.
ПК „Младежки дейности, спорт и туризъм“ с председател Цветан Антов се събира от 15,30 ч. в Заседателна зала. Комисията ще обсъжда искане от ФК „Вихър“ - гр. Славяново за отпускане на финансови средства за участие на клуба в есенния полусезон на Северозападна „В“ аматьорска футболна група.
В Комисията ще бъде обсъдена и процедура за създаване организация за управление на туристически район Дунав. Съгласно действащия Закон за туризма, територията на страната се разделя на туристически райони, с цел формирането на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама. В Концепцията за туристическо райониране на България е посочено, че район Дунав се състои от 67 общини, което го прави най-голям сред всичките девет, с общо 21% от територията на страната и 16 на сто от населението.
На заседанието ще бъде представен писмен отговор от кмета на Общината относно заявление за изграждане на временно спортно съоръжение - вело трасе от затворен тип.
ПК „Бюджет и финансова политика“ с председател Пепо Петков се събира от 16,00 ч. в Заседателната зала по дневен ред от 14 точки. Съветниците ще обсъждат: промяна на базисни наемни цени за отдаване под наем или аренда на земеделски земи от общинския поземлен фонд за стопанската 2018 - 2019 г.; предложение за увеличаване числеността на дирекция „Регионален военно - исторически музей” и Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев”; продажба на поземлен имот в землището на с. Радишево; предложение за закупуване имущество на длъжник; предложения за продажба на общински недвижими имоти; др. Пред Комисията ще бъде представена и жалба от жител на с. Радишево относно плащане на данъци.
ПК “Стопанска политика и транспорт” с председател д-р Йордан Георгиев ще заседава от 17,00 ч. в Заседателната зала по дневен ред от 6 точки. Съветниците ще се запознаят с: предложение за промени в общинската Наредба №3 за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Общината; уведомително писмо за дейността на “МЦРСМ І - Плевен”; предложения от ”Инжстрой” - Плевен и ”Тролейбусен транспорт” - Плевен относно експерт - счетоводители за заверка на финансовите отчети за 2018 г. на дружествата; писмо от управителя на “ДКЦ ІІІ” - Плевен за изменение на годишната бизнес програма на дружеството.
26 ЮНИ /ВТОРНИК/
ПК „Образователна политика и читалищна дейност“ с председател Диана Данова ще заседава от 13,00 ч. в Заседателната зала на Община Плевен. Комисията ще обсъжда предложение за отдаване под наем на части от имоти публична общинска собственост в детски градини и Центрове за подкрепа за личностно развитие. Ще разгледа и доклад от финансова инспекция на НЧ ”Климент Браницки 1900” - гр.Славяново. Пред съветниците ще бъде представено писмо и относно предоставяне на сграда на ОУ ”Валери Петров” - Плевен.
ПК „Здравеопазване и социална политика“ с председател проф. д-р Начко Тоцев заседава от 15,00 ч. в Заседателната зала. Комисията ще разгледа предложение за изменение и допълнение на Решение № 627 на Общинския съвет от 27 юни 2013г. Промяната е поради променени обстоятелствата относно някои от социалните услуги, предлагани в общината.
ПК „Общинска собственост и инвестиционна политика“ с председател Пенчо Дреновски заседава от 16,00 ч. в Заседателната зала по 11 точки. Комисията ще обсъжда предложения за продажба на общински недвижими имоти в Плевен и с. Ясен, прекратяване на съсобственост върху недвижим имот в Плевен и за отдаване под наем на части от имоти публична общинска собственост. Част от дневния ред е предложение и за приемане на наемни цени за отдаване под наем на имоти общинска собственост - рибарник, в землището на с. Николаево и провеждане на процедура за отдаването им под наем.
ПК “Култура, вероизповедания и международна дейност” с председател Петя Василева заседава от 17,00 ч. в Заседателната зала. Пред Комисията ще бъде представено предложението за увеличаване числеността на Дирекция „Регионален военно-исторически музей” и Северняшки ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев” - Плевен. 
Полицията търси съдействие за залавяне на грабители Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Юни 2018 12:19
kradec chantaОДМВР – Плевен търси съдействие от свидетели на грабеж в града. На 19 юни 2018 година в 12.20 часа в полицията е постъпил сигнал, че около 12:15 часа на улица „Бяло море“ двама непознати са нападнали 75-годишен плевенчанин. Чрез издърпване са му отнели кожена чанта, съдържаща лична карта, СУМПС, лични медицински документи и сумата от около 700 лева. След престъплението са се оттеглили към булевард "Дойран". По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.1 от НК. Продължава работа разследващ полицай под ръководството на прокурор.
ОДМВР – Плевен призовава гражданите, станали свидетели на инцидента да съобщят в най-близкото районно управление на МВР или да се обадят на телефон 112. Анонимността е гарантирана!


 
В Аспарухово откриха паметник на загиналите от селото в Първата световна война Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Политика
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Юни 2018 11:51
asparuhovo pametnikВъв връзка със 100-годишнината от Първата световна война и в памет на 12 участници в нея от с Аспарухово, пожертвали себе си в името на Отечеството, на 20 юни тържествено беше открит паметник на героите, информира Любка Христова от Община Левски.
Кметът на община Левски Любка Александрова призова: „Гордейте се с тези ваши родственици, истински горди българи, които преди 100 години, с цената на живота си са се борили за майка България” и сподели „Аз се гордея, че нашият край е дал такива чеда, които не пожалиха живота си. Вярвам,че като потомци ще запазим българщината днес, защото тяхната кръв тече в нашите жили. Поклон и вечна памет на героите, паднали за България!”.
Кметът на общината изказа и благодарност на Министерството на отбраната, по чийто почин са отпуснати средства за реставрация и издигане на войнишки паметници.
Кметът на селото Велислав Христов преряза трикольорната лентичка.
Отслужена беше заупокойна молитва.

 
Забравена на котлона храна и открит огън предизвикаха пожари Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Юни 2018 12:31
pojarna2На 20 юни 2018 година забравена храна на газов котлон на тераса на жилищна сграда в Плевен в ж.к. „Сторгозия“ предизвика пожар на третия етаж. Сигнал за произшествието е постъпил в 15:49 часа в Оперативен център при РДПБЗН – Плевен. До пристигането на спасителните екипи са унищожени туристическа газова бутилка и домашно имущество и е стопено част от външно тяло на климатик. Пожарът е погасен от четирима служители на РС ПБЗН – Плевен.
На 20 юни 2018 година в 12:09 часа в Оперативен център при РДПБЗН - Плевен е съобщено за пожар в стопанска постройка - помещение за животни в село Евлогиево, община Никопол. Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Унищожени са масивни складови и спомагателни постройки - разгърната площ 100 кв.м; 8 кози и доилен агрегат. Пламъците са погасени от  служители на РС ПБЗН – Никопол.
 
И в Долни Дъбник нелегален тютюн и цигари Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Юни 2018 12:00
nasipen tjutjun3Полицаи от РУ - Долни Дъбник са иззели над 2.500 кг килограма насипен тютюн и 22 кутии с цигари без акцизен бандерол в рамките на проведена специализирана полицейска операция по противодействие на контрабандата, съхранението и незаконното разпространение на акцизни стоки. На 20 юни за времето от 9 часа до 12 часа са организирани претърсвания и проверки на частни домове в село Садовец. В частен дом, обитаван от 77-годишна, са намерени  2.200 кг. жълто-кафява тревиста маса с мирис и наподобяваща тютюн. В имота на 55-годишен са установени стоки без бандерол - 10 кутии с цигари марка "Купър", 8 кутии с цигари марка "GD", 4 кутии с цигари марка "Капитал" с по 20 къса всяка - общо 22 броя кутии и 380 грамя жълто-кафява тревиста маса с мирис и наподобяваща тютюн. Акцизните стоки бяха предадени доброволно. Съставени са протоколи по чл. 83 от ЗМВР и протоколи за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор в РП – Плевен. Образувани са преписки на основание чл. 234, ал. 1 от НК. Продължава работа по случаите.
 
23-годишен велосипедист е с два счупени крака след ПТП Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Полиция
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 21 Юни 2018 11:27
katastrofa velosipedistНа 20 юни 2018 година около 17:00 часа в град Левски на улица "Никола Вапцаров" лек автомобил „Фолксваген поло", управляван от 34-годишна жителка на град Левски, на кръстовище с улица "Васил Левски", предприема маневра завой на ляво. Водачката не пропуска правилно движещ се по улица "Никола Вапцаров" велосипедист – 23-годишен от село Асеновци. Велосипедистът се удря в заден десен калник на автомобила. В следствие на ПТП е пострадал 23-годишния. С фрактура на двете кости на подбедрицата на ляв крак е транспортиран за ЦСМП – Плевен. И двамата участници в произшествието са  изпробвани с техническо средство "алкотест дрегер" и пробите са отрицателни. Уведомен е прокурор при РП - Левски. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, буква "б" от НК. Работата продължава.

 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 1601
Фейсбук коментари
Сподели статията
Седмичен рейтинг

Събота, 16 Юни 2018 10:29
Понеделник, 18 Юни 2018 11:17
Понеделник, 18 Юни 2018 11:07
Събота, 16 Юни 2018 10:33
Понеделник, 18 Юни 2018 10:56
Вторник, 19 Юни 2018 16:43
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти