Начало Обновяване на центъра на Плевен Отново прекратиха поръчката за втория етап от ремонта на центъра
26 Септември 2021 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Отново прекратиха поръчката за втория етап от ремонта на центъра Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Четвъртък, 19 Февруари 2015 16:52
Прекратиха обществена поръчка с предмет ”Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на централната пешеходна зона на гр. Плевен - ІІ етап, допълнителни обекти “Водни огледала” и “Пеещ фонтан””. Реконструкцията на обектите се извършва в рамките на проект “Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”.
Обществена поръчка беше обявена на 9 януари 2015 г., а офертите трябваше да бъдат отворени на 19 февруари в Актовата зала на Община Плевен. За отварянето на офертите бяха дошли трима кандидати, но информация за точния брой на подалите документи за участие не беше дадена.
Евгени Генов, който оглавява дирекция "Финансово-счетоводна дейност и управление на собствеността" в Общината, обяви, че обществената поръчка се прекратява поради пропуски в самата система и ще бъде обявена нова. Поръчката е отменена на основание на чл.39 ал.1 т.6 от Закона за обществени поръчки, чийто текст установява правото и съответно задължението на възложителя да
прекрати процедурата, когато са установени нарушения при откриването и провеждането й, които не могат да бъдат отстранени, без това да промени условията, при които тя е обявена. Заповедта с мотивите за прекратяване на процедурата ще бъде изпратена на хартиен носител до кандидатите. Тя може да бъде предоставена и в отдел “Обществените поръчки” (стая 8) в Община Плевен, посочи Евгени Генов. Заповедта с мотивите за прекратяване на обществената поръчка за втория етап от проекта за ремонта на централната пешеходна зона ще бъде качена и на електронната страница на Община Плевен.
Припомняме, че тази важна за Плевен обществената поръчка се отлага повторно. Първия път - на 14 октомври 2014 г., датата за отваряне на офертите, разбрахме, че има решение от 29 септември за прекратяването на процедурата поради техническа грешка. А именно: „несъответствие на количества и видове СМР между технически и работен проект и количествената сметка, което нарушение не може да бъде отстранено, без да промени условията, по които е обявена процедурата”.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 20 Февруари 2015 18:35