Начало Обновяване на центъра на Плевен
29 Септември 2020 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Обновяване на центъра на Плевен
Отново прекратиха поръчката за втория етап от ремонта на центъра Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Четвъртък, 19 Февруари 2015 16:52
Прекратиха обществена поръчка с предмет ”Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на централната пешеходна зона на гр. Плевен - ІІ етап, допълнителни обекти “Водни огледала” и “Пеещ фонтан””. Реконструкцията на обектите се извършва в рамките на проект “Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен”.
Обществена поръчка беше обявена на 9 януари 2015 г., а офертите трябваше да бъдат отворени на 19 февруари в Актовата зала на Община Плевен. За отварянето на офертите бяха дошли трима кандидати, но информация за точния брой на подалите документи за участие не беше дадена.
Евгени Генов, който оглавява дирекция "Финансово-счетоводна дейност и управление на собствеността" в Общината, обяви, че обществената поръчка се прекратява поради пропуски в самата система и ще бъде обявена нова.
Последно променен на Петък, 20 Февруари 2015 18:35
Прочети още>
 
Има официално разрешение за ползване на обновената централна пешеходна зона Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 19 Януари 2015 17:54
razre6enie polzvaneОфициално разрешение за ползване на обновената централна пешеходна зона в Плевен е издала Дирекцията за национален строителен контрол - София на 14 януари, това обяви на среща с медиите кметът на община Плевен проф. д-р Димитър Стойков. Предшестващият го Акт 15 беше подписан от всички имащи отношение страни без никакви забележки.
С издаването на двата документа окончателно приключи изпълнението на проекта „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен", реализиран по Оперативна програма „Регионално развитие".
Последно променен на Вторник, 20 Януари 2015 11:11
Прочети още>
 
Зелена светлина пред Община Плевен за ремонта на Пеещия фонтан и Водните огледала Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 19 Януари 2015 17:48
Одобрение получи вторият етап на проекта на Община Плевен „Обновяване и модернизация на физическата среда чрез реконструкция на Централната пешеходна зона на град Плевен", реализиран по Оперативна програма „Регионално развитие". Това съобщи проф. д-р Димитър Стойков по време на пресконференция. Предстои Общинският съвет да одобри подписването на анекс за удължаване срока на договора. По време на срещата кметът допълни, че до 31 ноември проектът трябва да бъде завършен, тъй като тогава изтича програмният период.
Последно променен на Вторник, 20 Януари 2015 11:11
Прочети още>
 
Площадът ни с визия като в Милано и Виена и с модерна ръжда Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 14 Януари 2015 15:25
Заключителна пресконференция по повод приключването на проект „Обновяване и модернизация на физическата среда, чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен“ се състоя в заседателната зала на Община Плевен вчера. На срещата с медиите бяха припомнени целите на проекта, неговият обхват и отчетени крайните резултати. Ръководителят на екипа, главният финансист на Общината, Евгени Генов направи презентация, която включваше всички етапи на изграждане на площада.
На срещата присъстваха зам.-кметът Дамянка Владимирова и отговорникът по изпълнението на проекта, инж. Мария Иванова. Направи впечатление отсъствието на представители на изпълнителите, а архитект Красимир Попов, който ръководеше екипа, по чийто идеен проект се осъществи обновлението, както и ландшафтният специалист, арх. Лидия Христова, се появиха в залата, но си тръгнаха.
Проектът, който стартира на 20 май 2013 г. и приключва на 19 януари 2015 г., е с обща стойност 5 662 390.99 лв., като стойността на допустимите разходи за основните обекти е 4 719 238.50 лв., а безвъзмездната финансова помощ е в размер на 4 483 276.57 лв.
Припомняме, че на 15 октомври приключиха дейностите по строително-монтажните работи на основния обект по проекта, който беше разделен на два подообекта: Подобект 1 - „Площад Възраждане и прилежащите му пешеходни пространства към Военен клуб, НЧ „Съгласие” и от зала „Катя Попова” до площад „Свобода” и Подобект 2: Централен градски фонтан на площад ”Възраждане”.
Последно променен на Петък, 16 Януари 2015 10:48
Прочети още>
 
Архитект Лидия Христова: Дистанцирам се от изпълнението на моя проект за озеленяване на площада Печат Е-мейл
( 9 Гласа )
Топ тема - Обновяване на центъра на Плевен
Написано от Иванка ВАТЕВА   
Вторник, 18 Ноември 2014 10:25
Повод за настоящето изявление е изпълнението на проекта «Обновяване и модернизация на градската среда, чрез реконструкция на централната пешеходна зона на град Плевен - етап Първи - Площад Възраждане и прилежащите му пешеходни зони по оперативна програма Регионално развитие».
Последно променен на Сряда, 19 Ноември 2014 10:52
Прочети още>
 
« НачалоПредишна12345678СледващаКрай »

Страница 1 от 8