Начало Новите тролеи Къде зимуват тролеите
25 Февруари 2021 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Къде зимуват тролеите Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 21 Януари 2015 09:35
Теренът, на който е предвидено след време да бъде разположен паркингът на новата спортна зала, се използва за временно депо на старите тролеи. Това забеляза екипът на „Посредник" и то бе потвърдено от инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт" - Плевен. Старите тролейбуси са паркирани там и на още две места в града, тъй като в единственото засега депо, до новия мол, нощуват новите тролеи.
Припомняме, че според условията на договора за новите тролеи, те не могат да престояват паркирани на улицата, каквато беше досега практиката със старите. Поради тази причина те останаха на временно разположени на паркинга на съществуващото депо и в този на Автогара - Плевен. Проблемите с нощуването на автомобилите на градския транспорт бяха породени от факта, че изпълнението на проекта, по който трябваше да бъде изградено новото депо, се забави заради поредица от процедури по обжалване от страна на една от загубилите търга фирми. Инж. Несторов обясни, че излезлите от употреба нови тролеи на този етап са оставени на временно съхранение на спирките „Моста" до парк Кайлъка и „Момин геран" в квартал „Дружба", както и на паркинга пред разрушената вече колописта, но се надява до края на годината новото депо да бъде готово.
Намеренията са общо 80 тролейбуса да бъдат ползвани от плевенското дружество, като 40 от тях са нови, а по проект трябва да бъдат доставени още 10 такива возила. Така броят на новите тролеи, обслужващи нуждите на плевенчани, ще бъде общо 50. Излезлите от
употреба тролейбуси ще бъдат продадени или бракувани
, научихме още от инж. Несторов.
Три тролея вече са продадени в Хасково, като единичната цена е била 6 600 лева, без ДДС. В края на този или в началото на следващия месец предстои нов търг, на който ще бъдат предложени още 7-8 от старите возила, като надеждата е и те да бъдат продадени. Ако все пак няма желаещи да закупят старата техника, тя ще бъде бракувана.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2015-01-21
Цитат:
Инж. Несторов обясни, че излезлите от употреба нови тролеи на този етап са оставени на временно съхранение на спирките „Моста" до парк Кайлъка и „Момин геран" в квартал „Дружба", както и на паркинга пред разрушената вече колописта, но се надява до края на годината новото депо да бъде готово.


Много бързо са излезли от употреба новите тролей.
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 05 Февруари 2015 17:19