Начало Новите тролеи Плевенчанка пита: Колко ми струва едно левче от ЛВТ до центъра с тролей №224
25 Февруари 2021 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Плевенчанка пита: Колко ми струва едно левче от ЛВТ до центъра с тролей №224 Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Общество - Проблеми
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Вторник, 20 Януари 2015 09:31
В редакцията на „Посредник” постъпи сигнал от Анита Христова, която беше възмутена от отношението, което получила при пътуването си с градския тролейбусен транспорт малко преди да ни посети в четвъртък. Тя обясни, че желае да направи писмено оплакване от шофьора и кондуктора на един от тролеите, пътуващия по линия №7 на градския транспорт. Според нея не става на въпрос за единичен случай, тъй като тя имала и предишни сблъсъци, но е убедена, че за да се промени отношението към пътуващите, е необходимо да се говори за тези проблеми и да се предприемат мерки.
Публикуваме писмото на г-жа Христова без редакторска намеса, както тя самата пожела.

„Обикновена жена съм - пред пенсия, като много такива, които са длъжни да търпят „изцепките” на шофьори и контрольорки на вече новите тролеи, вече с билетче левче. Пътувам по линия №7, както стана и тази сутрин - 15.01.2015 г., четвъртък. Тролей №7 - 224 (бел. ред.: 224 е номерът на тролейбуса) маневрираше - беше някъде около 8.22 часа. Маневрираше напред-назад, имаше опасност да ме блъсне, аз почуках на стъклото не само да не би да не ми отвори вратата, а и да не ме удари. В крайна сметка вратата на този тролей на обръщателя на ЛВТ, където се случи това, се отвори и влезнах в тролея - 8.25 часа. Вътре започнаха не обяснения, а крясъци по мене от шофьора и контрольорката защо съм чукала, сляпа ли съм била, не съм ли видяла, че шофьорът кара назад само?!?! Лъжа. Овикаха ме като престъпник. И друг път ми се е случвало в други тролеи така да се държат с мене, та даже и да ми защипят дрехата с вратата на тролея. При жалба до шефовете там, всичко отминава с времето, та нали те са ги назначавали. Аз се опитах в случая веднага да се защитя, но те крещяха по мене - „Млъкни...”. Искаха да ме свалят от тролея, след като бях си платила билетчето - левчето?! Шофьорът буквално ръмжеше и за капак пусна чалга и сръбско, което кънтеше в новият красив наглед тролей. Контрольорката ме ругаеше, не я интересувало... чукаше с токчетата си - манифестираше из полупразния тролей все едно бе на кастинг. Особено на фона на „музиката” - чалгата от кабината на шофьора и виковете му, че на завоя на улица „Гренадерска” някой му се вре и не можел да завие, този парад на контрольорката с крещене по мен възмути не само мен, но и малкото хора в тролея, които се споглеждаха. Чак когато излезнах (типично по български) двама трима ме подкрепиха, познати. Ако се наложи ще дам имената им, където и когато трябва. Всеки човек си има достойнство, нали? По принцип малко са свестните шофьори и контрольори на тролеите в гр. Плевен. Моля обърнете внимание!
С уважение: Анита Христова”

За коментар потърсихме и инж. Ангел Несторов, управител на фирма „Тролейбусен транспорт” - Плевен, който ни изпрати копие от отговора на екипа, във връзка със случаят на Анита Христова, която е внесла в дружеството жалба срещу служителите.
Ето отговор от екипа на тролейбус № 224 - тролейбусен шофьор Алберт Асенов и кондуктор Татяна Петкова, служители на ЕООД „Тролейбусен транспорт":
„След като се запознахме с посочените в жалбата обвинения срещу нас и посочените конкретни факти по случая, даваме следния отговор на заинтересованата страна:
1.
По уредбата в салона на тролейбусите се чуват само съобщенията, отнасящи се до маршрута за настояща и следваща спирка, а не би могло да се чува радиото (музиката) от кабината на водача.
2. Г-жа Анита Христова си позволи да чука по стъклото на тролейбуса при затворени врати, в момент на извършвана маневра от него на заден ход, при която той се преустрояваше на спирката, без да изчака позиционирането му.
3. Пътничката явно се беше заблудила, че тролейбусът ще потегли без тя да може да се качи, което не отговаря на истината, тъй като ние я виждахме, но тролейбусът трябваше да спре. Явно това нейно заблуждение предизвика гнева й.
4. Аз като водач на тролейбуса категорично отричам да съм „ръмжал" или да съм отправял каквито и да е заплахи за сваляне на госпожата от тролейбуса. Единствената реплика от моя страна беше отправената забележка към госпожата да не чука по този начин по стъклата при движещ се тролейбус.
5. Аз като кондуктор отричам за грубо отношение спрямо пътничката, която само отидох да таксувам, а тя се подразни от това, че „тичам" да го направя веднага. Започна да ми говори колко други колеги също постъпвали лошо, а аз единствено отговорих, че не мога да нося отговорност за никой друг, освен за
себе си.
6. До слизането на г-жа Христова от тролейбуса не е имало повече словесни нападки от страна на екипа. При наличие на доказана вина от наша страна във връзка със случая сме готови да се извиним на жалбоподателката.”


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
achtung  - коментар   |2015-01-25
Че шофьорите са нискообразовани със слабо интелектуално развитие спор няма, че са оставени без контрол да правят каквото си искат спор няма. Но и пътниците не са с повече умствен багаж. Тук се казва тя чукаа по стъклата. Чука че така са я научии на селото от което е дошла че трябва да почукаш за да ти отворят.Все пак това е следствие на лошата държавна политика. Свестните хора бягат по чужбина.
Един съвет към хората тичащи, завиращи се, промушващи се с цел да се качат в троея с цената на живота си : ако във вашето населено място има един автобус за деня то тролейте са на около 5 минути интервал :-)
Бай Писан  - Тази кака никак не е в ред   |2015-01-20
Коментарът е изтрит от администраторите на сайта заради отправени обиди, квалификации на лична, етническа или верска основа или използване на нецензурни изрази.
ватман   |2015-01-20
Тази женица първо е пред пенсия, което е показателно за видната й агресия, оттук я чувствам, второ сама си казва, че е имала и предишни сблъсъци с кондуктори и сие, което също е притеснително - явно е конфликтна личност, как мисли -възможно ли е било да загине, доколкото разбирам и от нейните думи, и от тези на шофьора и кондукторката?После кой ще я лежи? Явно е правила нещо, което не трябва. Тия мрънкачи се не спряха бе, само мрънкалници в тази държава бе.Как аз никога не влизам в никакви конфликти, ето, и вчера се возих, всичко културно, нормално, на момента ми вадят и касова бележка, всичко е законно и грамотно. Тя иска в движение сигурно да се качва, да плюе семки, да рисува с маркер и по възможност билета да й е 5 стотинки, или даже ако може и гратис да мине. Тия дребнодушковци винаги ще има за какво да се оплакват, те не виждат глобално света, а само си търсят за какво да мрънкат
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 20 Януари 2015 20:27