Начало Новите тролеи Помещения за отдих и тоалетни ще има на крайните спирки
25 Февруари 2021 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Помещения за отдих и тоалетни ще има на крайните спирки Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Бизнес - Услуги
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Понеделник, 05 Януари 2015 11:30
storgoziaИзграждане на помещения за отдих и тоалетни на крайни спирки за градския транспорт ще бъде реализирано по Проект „Интегриран градски транспорт на Плевен” с финансовата подкрепа на оперативна програма „Регионално развитие”, информират от пресцентъра на Община Плевен. Те ще бъдат разположени в ж.к. „Сторгозия” на обръщател при „ПГ по лозарство“ и крайната спирка на бл. 324 в ж.к. „Дружба” на кръгово кръстовище на бул.„България” с бул.„Александър Малинов”.
Част от основните компоненти на проекта предвиждат осъществяване на инвестиционни интервенции в транспортната инфраструктура на града. По компонент „Облагородяване на спирките на масовия градски обществен транспорт” е планирано извършването на поставяне на нови стойки със знак на общо 84 спирки, поставяне на нови знаци със скоби на 43 спирки, преместване на стойки и знаци на 6 спирки, изграждане на нови тротоари при 18 спирки и т.н.
По компонент „Реконструкция на съществуващата и изграждане на нова контактна мрежа” е планирано извършването на ремонт на съществуващата тролейбусната контактна мрежа. То включва преустройство на контактна мрежа, стълбове и фундаменти на ул.„Трети март“, модернизация и монтаж на автоматични стрелки на кръстовищата на бул.„Русе” с бул.„Христо Ботев”, на бул.„Данаил Попов” с ул.„Гренадирска”, на ул.„Александър Батенберг” с ул.„Гренадирска”, на ул.„Иван Вазов” с ул.„Димитър Константинов” и на предгаров площад „Иван Миндиликов”. Освен това е предвидена рехабилитация на контактната мрежа: участък № 1 - Трасе по ул.„Данаил Попов” (4 120 м.) и участък № 2 - Трасе „Саня” (5 800 м.) и рехабилитация на токоизправителни станции ТИС 1 - в ж.к.„Мара Денчева” и ТИС 2 - в ж.к. „Дружба”.
Предстои и разширяване на тролейбусната мрежа с 4 нови маршрута, с обща дължина 6 681 м.
Участък №1 започва двупосочно от кръстовището на бул.„Георги Кочев” и бул.„Русе” и завършва при кръстовището на бул.„България” и ул.„Св.Климент Охридски”. Маршрутът му обхваща бул.„Европа” и ул.„Св. Климент Охридски”, в посока към ж.к.„Дружба ІІІ”.
Участък №3 започва двупосочно от кръстовището на ул.„Сан Стефано” и ул. „Стоян Заимов” и завършва на обръщало при „ІІ-ра Клинична база” на ул.„Ген. Владимир Вазов”. Маршрутът му обхваща ул.„Стоян Заимов”, ул.„Хаджи Димитър” (покрай ЦДГ „Пролет”), ул.„Ген. Владимир Вазов” (покрай Стадион „Белите орли”) и завършва на обръщало при „ІІ-ра Клинична база”. В обратната посока, връзката между ул.„Хаджи Димитър” и ул.„Стоян Заимов” се осъществява по ул.„Пирот”. Участък №5 започва от кръстовището на бул.„Христо Ботев” и ул.„Сан Стефано” и завършва при кръстовището на бул.„Христо Ботев” и ул.„3-ти март”. Маршрутът му обхваща бул.„Христо Ботев”, покрай Гробищния парк и ЦДГ „Надежда”, до кръстовището с ул.„3-ти март”. Участък №6 започва еднопосочно от кръстовището на ул.„Сан Стефано” и бул.„Христо Ботев” и завършва при кръстовището на ул.„Райски кът” и ул.„Сан Стефано”. Участъкът покрива ж.к.„Мара Денчева” и ж.к.„Кайлъка”. Маршрутът му обхваща бул.„Христо Ботев”, ул.„Ильо Войвода”, покрай двата гробищни парка, и по ул.„Райски кът” до пресичането й с ул.„Сан Стефано”.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-12-30
Това с тоалетните е много добре. особено зимата и особено по-възрастните мъже може да имаме нуждаНавремето в едно метро в Будапеща замалко да омаскарим нещата
Гост   |2014-12-29
Браво
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 06 Януари 2015 09:21