Начало Новите тролеи Предлагат поскъпване на билетчето и абонаментните карти за тролеите
25 Февруари 2021 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Предлагат поскъпване на билетчето и абонаментните карти за тролеите Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Бизнес - Услуги
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Вторник, 16 Декември 2014 17:30
Общинските съветници в Плевен ще трябва да решават в четвъртък дали цената на билета за тролей от 1 януари да стане 1 лев, каквото е предложението на кмета, проф. д-р Димитър Стойков. В Община Плевен е постъпило предложение от инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт” ЕООД - Плевен, за промяна на досега действащата тарифа. Операторът е предложил цената на билета да стане 1 лев, цените на абонаментните карти за учащи да се увеличат с 12.5%, а на всички останали карти да се увеличат с коефициент на увеличение на цената на билета. Т.е. месечните карти за ученици стават 16 лева, а за граждани - 40 лева. Абонаментната карта за една линия за инвалиди с нетрудоспособност над 71% и над 50% с увредени крайници пък ще струва 18 лева.
Инж. Несторов е предложил още цената за абонаментни карти за гражданите над 65
години да бъде диференцирана в зависимост от възрастта
, като се регламентират три възрастови групи - от 65 до 68 години, от 68 до 70 години и над 70 години. За възрастните хора над 70 години цената се запазва същата - 6 лева, а за тези от 65 до 68 години става 10 лева и за тези 68 до 70 години - 8 лева.
Както няколко пъти вече сме писали, сред мотивите за увеличението цената на билетите и абонаментните карти, е тенденцията за намаляване на приходите от листови билети и абонаментни карти. От друга страна, цената на билетчето не е променяна от 2012 г., при условие че оттогава минималната работна заплата е променяна два пъти, а през 2015 г. се очаква нова промяна. Значително ще се увеличат и разходите за гориво, поради предстоящата реконструкция и модернизация на тролейбусната мрежа в Плевен, изтъква инж. Несторов. Вече бяхме свидетели на това, че при проблеми с контактната мрежа - заради обледяването й, новите тролеи продължават да се движат, благодарение на това, че са хибриден модел, но дизеловите двигатели означават допълнителен разход за дружеството.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
Гост   |2014-12-18
Абе един тролей до "Дружба" ти е 80 стотинки, а с такси може и пет лева да ти вземе. Не всеки има автомобил, а и не всеки път имаш възможност да го използваш, примерно отиваш на гости или пък е тежка зима. за другото, което си казал/а съм съгласен. Но технически увеличението макар и да се доближава до плащане с такси или да си караш колата,все пак е увеличение, но е все още мнооого далеч по-евтино да си в тролей, отколкото да се качиш на такси. А и такситата са с когти злобни вечно мрънкащи негативни шофьори, които масово пушат и имат мнение за всичко, а в същото време са тъпи като..... Зимата е отвратително да се возиш на такси - мирише ужасно
sda   |2014-12-17
Е как няма да намаляват приходите, при положение, че всяко следващо поскъпване прави пътуването с такси/ личен автомобил все по-изгодно. Разходите за дизелово гориво (което понастоящем поевтинява) ще се компенсират от по-ниските разходи за ел. енергия на новите, по-икономични тролейбуси. Поради това, че са нови ще се понижат и ремонтните разходи. Има и още мнооого доводи срещу поскъпването на билета. А доводи от типа: билетът не бил поскъпвал от 2012 г., минималната заплата била увеличавана двукратно и подобни са пълни безсмислици!
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 17 Декември 2014 18:16