Начало Новите тролеи
25 Февруари 2021 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
РЕКЛАМА
Новите тролеи
Новите табла по спирките на тролеите работят, но тестово Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Четвъртък, 05 Февруари 2015 09:50
Новите електронни табла по спирките на тролеите вече работят тестово, забеляза екипът на „Посредник”. Ако до скоро на тях се изписваше само дата и час, на мястото на тези надписи се появи информация за това, кога ще пристигне следващия тролейбус. В тази връзка потърсихме инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт” ЕООД - Плевен, който поясни, че таблата все още са в тестов период. Трябва технологично време за настройване на системите, както и за поставяне на допълнителна техника в тролейбусите, с помощта на която да се предава информацията, а това все още не е приключило. Диспечерите, които отговарят за информацията на електронните табла, още се обучават. Не са направени и настройки на всички тролейбуси, поради което системата няма как да функционира напълно на този етап. Има вероятност до края на месеца това да е факт, но инж. Несторов не пожела да се ангажира с конкретни срокове.
Информационните табла ще показват и разписанията на движещите се по линиите автобуси. Така например, на таблата, които са поставени на спирките за новата линия тролеи към Девети квартал, се изписва кога да очакваме следващия автобус с номер 1 или 12, чийто маршрут покрива района.
Последно променен на Петък, 06 Февруари 2015 18:06
Прочети още>
 
Къде зимуват тролеите Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Сряда, 21 Януари 2015 09:35
Теренът, на който е предвидено след време да бъде разположен паркингът на новата спортна зала, се използва за временно депо на старите тролеи. Това забеляза екипът на „Посредник" и то бе потвърдено от инж. Ангел Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт" - Плевен. Старите тролейбуси са паркирани там и на още две места в града, тъй като в единственото засега депо, до новия мол, нощуват новите тролеи.
Припомняме, че според условията на договора за новите тролеи, те не могат да престояват паркирани на улицата, каквато беше досега практиката със старите. Поради тази причина те останаха на временно разположени на паркинга на съществуващото депо и в този на Автогара - Плевен. Проблемите с нощуването на автомобилите на градския транспорт бяха породени от факта, че изпълнението на проекта, по който трябваше да бъде изградено новото депо, се забави заради поредица от процедури по обжалване от страна на една от загубилите търга фирми. Инж. Несторов обясни, че излезлите от употреба нови тролеи на този етап са оставени на временно съхранение на спирките „Моста" до парк Кайлъка и „Момин геран" в квартал „Дружба", както и на паркинга пред разрушената вече колописта, но се надява до края на годината новото депо да бъде готово.
Последно променен на Четвъртък, 05 Февруари 2015 17:19
Прочети още>
 
Обявена е обществена поръчка за още 10 нови тролеи Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 12 Януари 2015 17:40
novi trolei"Тролейбусен транспорт" ЕООД - Плевен обяви обществена поръчка за доставка на още 10 нови тролейбуса. На официалната страница на Агенцията по обществени поръчки е публикувана обява за „Доставка на нови тролейбуси за нуждите на обществения градски транспорт на Плевен". Прогнозна стойност на поръчката е 9.3 млн. лв., без включен ДДС, а финансирането ще се извърши по оперативна програма
Последно променен на Вторник, 13 Януари 2015 14:19
Прочети още>
 
Скоро започва изграждането на новото депо за тролейбуси в жк „Дружба” Печат Е-мейл
( 1 Глас )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 29 Декември 2014 11:39
След отхвърлената жалба в КЗК приключи и делото във Върховния административен съд, заведено от участник в обществената поръчка за избор на изпълнител на пълен инженеринг за проектиране и изграждане на ново тролейбусно депо с капацитет 70 места за домуване на машини.
В резултат беше подписан последният договор за извършване на строителство в рамките на Проект „Интегриран градски транспорт на Плевен", финансиран от Оперативна програма „Регионално развитие", информират от пресцентъра на Община Плевен.
Спечелилата фирма - Обединение „Стройдепо-Плевен" – гр. София, ще изпълни обекта за десет месеца. Инвестиционната интервенция е на стойност 6 959 886 лв. с ДДС.
Последно променен на Четвъртък, 05 Февруари 2015 17:20
Прочети още>
 
Поставиха пилотно електронни табла по спирките на тролеите Печат Е-мейл
( 4 Гласа )
Топ тема - Новите тролеи
Написано от Ивета ДИМИТРОВА   
Събота, 13 Декември 2014 11:36
Новите електронни табла по спирките на тролеите вече са поставени на някои места, забеляза екипът на „Посредник”. На няколко от спирките на градския транспорт в жк Дружба са монтирани първите табла, които на този етап изписват датата, града и думата „тест”. Още известно време те ще изписват само това, след което на мястото на тези надписи ще се появи информация за това, кога ще пристигне следващия тролейбус. Инж. Несторов, управител на „Тролейбусен транспорт” ЕООД - Плевен поясни, че трябва технологично време за настройване на системите, за поставяне на допълнителна техника в тролейбусите, с помощта на която да се предава информацията. Управителят обясни още, че не може да се ангажира с конкретни срокове кога всичко ще бъде готово и новите табла ще започнат да функционират. На този етап първо предстои да бъдат поставени такива табла на всичките предвидени спирки, а след това всичко останало, което може да отнеме и повече от два месеца.
Припомняме, че общо 65 електронни информационни табла ще бъдат монтирани на основни тролейбусни спирки в Плевен. Таблата са включени в компонент "Система за управление и контрол на масовия градски обществен транспорт" от проекта "Интегриран градски транспорт на Плевен", като проектът е на обща стойност 23.3 млн. лв. По-голяма част от новите табла ще се захранят от съществуващи табла за улично осветление и за светофарни уредби, общинска собственост.
Последно променен на Понеделник, 15 Декември 2014 09:51
Прочети още>
 
« НачалоПредишна12345678СледващаКрай »

Страница 1 от 8