Начало Култура Образование Има предложение основните училища в Търнене и в Бохот да са средищни за учебната 2019/2020 г.
11 Декември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 10 Декември 2019 15:38
Вторник, 10 Декември 2019 12:49
Вторник, 10 Декември 2019 11:37
Вторник, 10 Декември 2019 11:20
РЕКЛАМА
Има предложение основните училища в Търнене и в Бохот да са средищни за учебната 2019/2020 г. Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 07 Август 2019 12:34
uchilishten avtobus През август в Постоянната комисия по „Образователна политика и читалищна дейност“ на Общинския съвет в Плевен влизат за обсъждане предложения две училища на територията на община Плевен да бъдат включени в Списъка на средищните в Република България за учебната 2019/2020 г. Това са ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Търнене и ОУ „Антон Страшимиров” в Бохот.
В писмото си Теменужка Маринова - директор на ОУ „Антон Страшимиров“ посочва, че в учебното заведение в Бохот се обучават 32 ученици в задължителна училищна възраст от селата Тодорово и Брестовец, в които няма училище и за които това е училището, осъществяващо обучение в съответния клас, намиращо се на най-малко разстояние, измерено по асфалтирана пътна мрежа. В мотивираното предложение от Поля Блажева - директор на ОУ „Св.Св.Кирил и Методий" в Търнене, става ясно, че училището се посещава от 47 ученици в задължителна училищна възраст от Дисевица, в което няма училище осъществяващо обучение в съответния клас. Директорите и на двете учебни заведения информират, че училищата им имат възможност за целодневна организация на учебния ден и условия за осигуряване на обедно хранене, материалната база е в много добро състояние и отговаря на изискванията за осигуряване на равен достъп до качествено образование.
За средищно училище по смисъла на Закона за предучилищното и училищното образование се определя държавно или общинско училище, в което се обучават най-малко 10 ученици в задължителна училищна възраст от други населени места, в които няма училище, и за които това е училището, осъществяващо обучение в съответния клас и намиращо се на най-малко разстояние. Исковете за средищните училища се актуализират ежегодно по мотивирано предложение на кмета на общината и след решение на Общинския съвет. Мотивираните предложения се внасят до Министерството на образованието и науката в срок до 10 септември. За пътуващите деца и ученици до средищно училище се осигурява безплатен транспорт.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията