Начало Култура Образование Успешно приключи проект за подпомагане на развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени
11 Декември 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 10 Декември 2019 15:38
Вторник, 10 Декември 2019 12:49
Вторник, 10 Декември 2019 11:37
Вторник, 10 Декември 2019 11:20
РЕКЛАМА
Успешно приключи проект за подпомагане на развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 20 Декември 2018 15:11
MU proekt doktoranti Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) приключи успешно реализацията на проект „Създаване на център за обучение на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени към Факултет „Медицина“ на МУ-Плевен“. Безвъзмездната финансова помощ по проекта е на обща стойност 695 631,34 лв., от които 591 286,64 лв. са европейски средства, а националното финансиране е 104 344,70 лв.
Основната цел на проекта бе да надгради функциониращото докторантско училище на МУ–Плевен със специфични дейности и курсове, необходими за развитието на докторантите, специализантите, младите учени и преподавателите към Факултет „Медицина“. По този начин бе създаден център за подкрепа на развитието на докторанти, специализанти и млади учени, който осигурява високо качество на тяхното обучение в съответствие с потребностите на пазара на труда. Специфичните цели на проекта бяха насочени към повишаване на мотивацията на докторантите, специализантите, преподавателите и младите учени във Факултет „Медицина“ за академична и научноизследователска кариера чрез предлагане на иновативно и качествено обучение.
В резултат на успешното изпълнение на дейностите по проекта целевата група от над 100 активни участници, от които 36 докторанти, 12 постдокторанти, 40 специализанти и 12 преподаватели, получиха високотехнологично обучение и възможности за професионална реализация в научната сфера. Благодарение на създадени по-добри условия за работа, на проведените курсове за повишаване на квалификацията и достъпа до специализирано оборудване, те имаха възможност да разгърнат научния си потенциал. В резултат на повишената мотивация за академична кариера 12 лица от целевата група са зачислени в докторантура, 5 докторанти успешно защитиха дисертационните си трудове, а други двама са в процес на защита.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията