Начало Култура Образование От Плевен стартира проект по Националната програма за младежките дейности
26 Май 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 26 Май 2019 14:51
Неделя, 26 Май 2019 13:59
Неделя, 26 Май 2019 13:37
Неделя, 26 Май 2019 11:05
РЕКЛАМА
От Плевен стартира проект по Националната програма за младежките дейности Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 08 Юни 2018 17:27
mlad programa1 mlad programa2 Председателят на Общинския съвет в Плевен Мартин Митев и Диана Данова - общински съветник и председател на ПК по образователна политика и читалищна дейност, присъстваха днес на старта на проект “Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние”, който бе даден официално от Плевен. Инициативата се реализира от асоциация “Докосни дъгата” с председател д-р Денислава Ангелова и Министерството на младежта и спорта по линия на Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 А от Закона за хазарта за 2018 г. Дейностите ще обхванат младежи на възраст от 15 до 19-годишна възраст от четири общини в страната - Плевен, Шумен, Варна и Кърджали.
Домакин на началото стана плевенското СУ "Иван Вазов" с директор Димитър Митев, а първата среща бе с ученици от 11-ите класове на гимназията. Сред гостите беше и Албена Тотева - началник на РУО - Плевен. За проекта и неговите цели говори д-р Денислава Ангелова, успех на начинанието пожелаха и представителите на Общинския съвет в лицето на Мартин Митев и Диана Данова. 
„За мен е чест да бъда сред хората, които дават начало на реализацията на една идея, обърната към подрастващите в Плевен. Да работиш с млади хора винаги е удоволствие, но и огромна отговорност. Отговорност, защото живеем във време, когато агресията изобилства и всъщност хората като нас - с малко повече натрупат опит в живота, сме тези, които трябва да ви покажем, че успехът е за добрите, знаещите и можещите!“, обърна се към учениците Мартин Митев. „Младите хора - всички вие, наистина сте бъдещето на България, и това не е просто един клиширан израз. Днес съм тук не само заради доброто сътрудничество, което имаме с асоциация “Докосни дъгата” и д-р Ангелова. Тук съм, защото вярвам в това, което се случва и защото смятам, че е важно да се говори по темата. Важно е всеки един от вас да избере пътя на знанието, да бъде отговорен и да изгради у себе си механизми за самозащита срещу пошлото и грозното, с което за съжаление ще се сблъсквате в живота. Искам да бъдете активни, будни, да ви пука за вашето бъдеще, да се борите за мечтите си. Вярвам в добрия потенциал на всеки един от вас и искам и вие да вярвате в това!“, каза още председателят на местния парламент.
„Като преподавател знам колко е важно у младите хора днес да бъдат възпитавани качества като социална ангажираност и отговорност, важно е те да разчитат на доброто образование и да имат добрите примери до себе си. Бъдете дръзки и смели в мечтите си“, пожела на участниците в проекта и Диана Данова.
Проектът "Младите хора - Бъдещето на България - това сме ние" цели изграждане на социално отговорно поведение, развитие на самочувствие, работа в екип и други умения за справяне с трудности. Той предвижда прякото участие на 160 младежи на възраст 15-19 г., от които 20 в неравностойно положение и 1000 младежи непряка целева група. В рамките на проекта са предвидени срещи на теми "Насърчаване на здравословен начин на живот", "Превенция на различните форми на зависимости" и "Превенция на агресията сред младите хора". Днес лекции пред учениците от СУ „Иван Вазов“ изнесоха доц. д-р Анелия Рангелова, Дарина Илиева и Владимир Иванов - инспектор в сектор БОП - Плевен.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 08 Юни 2018 19:12
 
Фейсбук коментари
Сподели статията