Начало Култура Образование Йогурт с канела и пчелен мед донесе второ място на учебна компания от СУ „Яворов”
19 Март 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 19 Март 2019 16:49
Вторник, 19 Март 2019 14:46
Вторник, 19 Март 2019 11:45
Вторник, 19 Март 2019 11:21
Валути
РЕКЛАМА
Йогурт с канела и пчелен мед донесе второ място на учебна компания от СУ „Яворов” Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 05 Юни 2018 11:34
javorov JA javorov JA1 Второ място при учениците зае учебната компания Future Inovations от СУ „П. Яворов“, Плевен в Националното състезание на учебните компании, част от Младежкия бизнес форум “Изгряващи звезди“, организиран отъ Джуниър Ачийвмънт - България на 1 и 2 юни в София, под патронажа на Министерството за Председателството на България на Съвета на ЕС. Отборът в състав Александър Александров, Димитър Александров, Ангел Блажев, Любослав Кирилов, Ивелин Павлов Граматиков, с ръководител Иван Бенков получи сребърните медали от заместник-министъра за Председателството на България на Съвета на ЕС, Олег Петков.Тяхната разработка е здравословен хранителен продукт Healthy Yogurt, произведен от натурално краве мляко, с активни добавки пектин, канела и пчелен мед.
300 ученици и студенти показаха на щанд в НДК своите продукти и услуги, а най-добрите си тръгнаха с престижни награди в 10-ото юбилейно издание на Младежкия стартъп форум на JA България.
На първо място като „Най-добра учебна компания на България 2018“ журито класира VICEM от ПМГ „Баба Тонка“, Русе, с ръководител Нели Тихомирова. Тяхната разработка е иновация в сферата на агроинженерството и органичната растителна защита. Продуктът им спомага за намаляване на употребата на вредни пестициди и запазване на почвеното здраве.
Младежкият бизнес форум „Изгряващи звезди“ е финал за учебната година на програмите “JA StartUP” и „Учебна компания” на JA, призната от Европейската комисия още през 2006 г. за най-добрата практика в обучението на млади хора по предприемачество. В инициативата се включиха най-добрите 11 студентски стартъпа и 32 учебни компании от общо 115, които бяха създадени през учебната година в училища в цялата страна.

Снимки: СУ "Пейо Яворов"
Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията