Начало Култура Образование Час по медийна грамотност проведоха в ПГМЕТ
21 Юли 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 20 Юли 2019 14:42
Петък, 19 Юли 2019 12:31
Петък, 19 Юли 2019 09:12
Четвъртък, 18 Юли 2019 15:21
РЕКЛАМА
Час по медийна грамотност проведоха в ПГМЕТ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 01 Юни 2018 11:05
urokPGMET1 urokPGMET2 Една нетрадиционна среща с младия журналист Калоян Константинов - незабравима и интересна, ще си спомнят дълго учениците от 10-и клас в Професионалната гимназия по механоелектротехника – Плевен. Тя се проведе в контекста на изучаваното в часовете по етика и право, информира преподавателят Галя Петрова.
Близостта с учениците, умението му да разговаря с тях, интересно презентираните проблеми, показващи интелигентност и скромност, грабнаха вниманието на младежите. Сред разискваните теми бяха проблеми, свързани с огромния поток медийна информация и как трябва да се ориентираме в нея; за етиката в медийното пространство и за професионализма в журналистиката; за рекламата; за блогарството; социалните мрежи; електронните медии; за фалшивите новини и причините за това. Накратко - медийната грамотност, така необходима за изграждане на ценностната система на младите хора.
Калоян Константинов учи в King's College London и работи в български новинарски сайт. Носител е на престижната награда от конкурса на Mtel Media Masters. Когато влезе в училище, го взехме за „нов ученик“ – с тениска, маратонки, раница…. Веднага влезе в непосредствен контакт с учениците, та нали е само с няколко години по-голям от тях. След края на срещата все още няколко разпалени ентусиасти, бъдещи програмисти, а защо не и журналисти, обикаляха около госта и поставяха въпроси, изказваха мнение.
На следващия ден в гимназията все още се чуваха реплики: „Беше много интересно“ и „Защо целият образователен процес не е базиран на такива срещи?“….
В ПГ по механоелектротехника се стараем да разнообразяваме теоретизираното учебно съдържание и да предоставяме възможност за подобни дискусии.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията