Начало Култура Образование Във вълнуващо пътуване във времето се превърна "Мост на поколенията" за поколения ботевци
17 Юли 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 16 Юли 2019 16:06
Вторник, 16 Юли 2019 12:51
Вторник, 16 Юли 2019 12:46
Вторник, 16 Юли 2019 12:31
РЕКЛАМА
Във вълнуващо пътуване във времето се превърна "Мост на поколенията" за поколения ботевци Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 21 Май 2018 15:17
nuHrBotev most1 nuHrBotev most2 nuHrBotev most3 nuHrBotev most4 nuHrBotev most5 На 19 май 2018 г. НУ „Христо Ботев“ - Плевен събра свои учители и възпитаници от различни поколения. Инициативата „Мост към поколенията“ е по идея на директора на училището -  Цветелин Горанов.
Училището беше превърнато в истински музей, който всички посетители разглеждаха с удоволствие и търсеха  своите учители и съученици, деца или внуци по старите снимки. Гостите имаха възможност да видят първата летописна книга на училището от 1932 г., стари учебници и учебни пособия. Срещата по випуски, срещата с първия учител, спомените за класната стая, първите приятели са моменти, изпълнени с вълнение и радост, които споделяха всички посетители.
По-късно вечерта продължи с празничен концерт под надслов „Горди ботевци сме ние“ по сценарий на Правдолюба Маринова и с режисьор и водещ Георги Ангелов.
В началото на концерта всички присъстващи бяха поздравени от  г-н Горанов. В словото си той разказа как се е зародила идеята за тази инициатива и за това колко силно емоционално преживяване е за всички, свързани с училището.
Към всички присъстващи се обърна и арх. Кирил Русков – бивш главен архитект и почетен гражданин на Плевен, учил в НУ „Христо Ботев” през 1937-1941 г. В израз на своето вълнение, умиление и признателност за инициативата, която го върна назад в детството, той подари на училището 100-годишна  картина – портрет на Христо Ботев, рисуван през 1919 г.
Поздрав от името на всички бивши директори и учители на НУ „Христо Ботев“ отправи Цветушка Дилчева – дългогодишен преподавател в училището.
Ученици от 1 и 4 клас представиха кратък рецитал. Участие в богатата програма взеха хор „Звъника“, с ръководител Ваня Делийска, танцов ансамбъл „Мизия“, с ръководители Биляна Денева и Михаил Денев, фолклорно трио и танцова формация „Феникс“, с художествен ръководител Иван Цветков и хореограф – Дарина Гергова, школа по спортни танци „Зорая“, Георги и Иван Гоцеви, танцова формация „Чародейка“, с ръководител Десислава Русева.
Музикални поздрави отправиха бивши и настоящи възпитаници на училището – Симона Бецова, Маргарита Крумова, Марина Бадева, Преслав и Антонио Христови, както и вокална група „Ботевци пеят“ с ръководител Венера Василева, а учениците от 1 б клас с ръководител Анелия Савчева представиха „Валс на първокласниците“.
С участието на ученици, родители и учители, акцентът на вечерта беше представянето на семейството и учителката през различните десетилетия на отминалия ХХ век - от създаването на НУ „Христо Ботев“ до наши дни.
И както е и самата идея на инициативата, през всичките години неизменно остава само училището, което като мост събира спомени и поколения.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията