Начало Култура Образование Ученици от „Интелект” говориха за миналото, настоящето и бъдещето на Плевен
21 Февруари 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Февруари 2019 17:08
Четвъртък, 21 Февруари 2019 16:22
Четвъртък, 21 Февруари 2019 16:06
Четвъртък, 21 Февруари 2019 15:41
Валути
РЕКЛАМА
Ученици от „Интелект” говориха за миналото, настоящето и бъдещето на Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Четвъртък, 10 Май 2018 15:06
Intelekt konkurs 11 младежи и девойки от 9-и до 12-и клас на ДФСГ „Интелект” в Плевен се опитаха да убедят председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев, кметът на Общината Георг Спартански и Ивайла Петкова - председател на обществения съвет към гимназията, в способността си да представят теми, свързани с миналото, настоящето и бъдещето на Плевен. Представителите на местната власт бяха членове на журито, натоварено с нелеката задача да оцени участниците в Конкурс за ораторско майсторство „Интелект“ говори за Плевен“.
„Целта на тази наша инициатива е да направим учениците обществено ангажирани към проблемите и темите на Плевен, да покажат те самите какво знаят за родния си град и да провокираме в тях мисълта, че могат да изберат Плевен за своето бъдещо развитие. Да покажем, че Плевен е град със славно минало, град с традиции и град с бъдеще“, заяви в началото на конкурса директорът на гимназията Емил Райков.
Обръщение към участниците в конкурса и присъстващите в залата техни съученици отправиха и председателят на Общинския съвет Мартин Митев и кметът Георг Спартански, като подчертаха, че най-важното е желанието и подготовката да се включат в конкурса, което прави всичките 11 участници победители в проявата.
Intelekt konkurs1 Intelekt konkurs2

„Важен момент в този конкурс е това, че всеки един от вас вече е бил провокиран да мисли за Плевен, да помисли и за своето бъдеще именно тук, в родния град. За да се случи това Плевен трябва да бъде в сърцето ви, а аз вярвам, че това е така. Където и да сте, която и точка на света да изберете след време – Плевен никога няма да бъде изместен от вашето сърце, защото той винаги ще остане ваш роден дом!“, каза при откриването на конкурса Мартин Митев. Той подчерта, че местната власт се опитва, според възможностите си, да направи Плевен по-красив и по-приветлив, но важен момент за това е обратната връзка и общото желание на всички плевенчани хубавите неща за града да се случват. „Трудно е човек сам да има поглед върху всичко, да знае във всеки момент за всеки един възникнал проблем. Затова, когато установите някаква нередност, нещо, което ви тревожи - сигнализирайте. Всички ние трябва да имаме активна гражданска позиция, а не да подминаваме с безразличие нередностите. Трябва да имаме смелостта да посочваме проблемите открито, а не да говорим анонимно, скрити зад клавиатурите на компютрите“, обърна се към младите хора той и пожела успех на всички участници в конкурса по ораторско майсторство.
Участниците в „Интелект“ говори за Плевен“ разказаха за древната и нова история на града, за Иван Миндиликов - кмет на Плевен от 1924 до 1931 г., за паметниците и музеите, за минало и настоящето на образователното дело в Плевен. Представени бяха и теми за развитието на ДФСГ „Интелект“, за изтъкнатите плевенчани, за спортната слава и празниците на Плевен.
След кратко обсъждане журито даде висока оценка на всички оратори и изрази оптимизъм за доброто бъдеще на Плевен щом в града има такива образовани и будни млади хора.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията