Начало Култура Образование Академичното ръководство на МУ отчете първата година от втория си мандат
26 Май 2019 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 25 Май 2019 19:03
Събота, 25 Май 2019 17:45
Събота, 25 Май 2019 13:46
Събота, 25 Май 2019 13:24
РЕКЛАМА
Академичното ръководство на МУ отчете първата година от втория си мандат Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 27 Април 2018 13:21
MU otchet На Общото събрание на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен), свикано на 26 април 2018 г. в зала „Магнум“ на Втора клинична база, ректорът проф. д-р Славчо Томов представи отчет на Академичното Ръководство на висшето училище за първата година от втория 4-годишен мандат на управление. Общото събрание на академичната общност се свиква веднъж годишно от неговия председател доц. д-р Иван Лалев, ръководител на център „Следдипломно обучение“ при МУ-Плевен. Списъчният състав на събранието включва общо 188 делегати, от които най-голяма е квотата на хабилитираните членове – 132 професори и доценти, 23 асистенти, 28 докторанти и студенти и 5 представители на администрацията.
Проф. Славчо Томов показа постигнатите високи резултати в основните направления на дейност на висшето училище – учебна, научноизследователска, европейска интеграция и международно сътрудничество, стопанска и финансова. На първо място, той изтъкна, че през учебната 2017/2018 година Медицински университет - Плевен (МУ-Плевен) за пореден път е доказал, че е привлекателно и предпочитано място за обучение на нарастващ брой български и чуждестранни студенти. Въпреки демографската криза, ректорът отчете, че интересът на българските кандидати към специалностите „Медицина“ и „Фармация“ през последните две години сериозно нараства. Това се дължи, до голяма степен, на провежданата от висшето училище активна целогодишна кандидатстудентска кампания с традиционния Ден на кандидат-студента. За първи път тази година в събитието се включиха най-изявени преподаватели и студенти за 2017 година, които споделиха пред бъдещите кандидат-студенти своите лични мотиви да изберат пътя на медицината, на друга здравна специалност и на преподаването.
Проф. Славчо Томов сподели пред академичната общност, че висшето училище непрекъснато актуализира учебните планове по всички специалности. През учебната 2017/2018 г. към избираемите дисциплини, фигуриращи в учебния план на специалност „Медицина“, единствен от висшите медицински училища в страната МУ-Плевен въведе дисциплината "Минимално инвазивна хирургия“. За целите на обучението Виртуалната зала на Телекомуникационния Ендоскопски център вече е оборудвана с нови тренажори от последно поколение за овладяване на практически умения по минимално инвазивна хирургия.
Професор Томов завърши презентацията за отчета на едногодишната дейност на Ръководството с думите на един от младите дипломирали се през м. март 2018 г. чуждестранни лекари, който избра да остане и да специализира в град Плевен. По време на тържествената церемония по дипломиране д-р Мохамед Суамад от Великобритания се обърна към своите преподаватели и колеги с думите: „Наистина ми харесва тук. Помнете, че след като сте успели да оцелеете по време на следването си, вече всичко е възможно. Може да отнеме малко повече време за някои от нас, но ви уверявам, че всички ние ще намерим правилния път. И накрая, бих искал да благодаря на моите приятели, учители и лекари, които оформиха престоя ми тук, и ме насочиха към моето бъдеще.“


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 27 Април 2018 14:21
 
Фейсбук коментари
Сподели статията