Начало Култура Образование Наследниците на Валери Петров бяха гости на първия празник на училището с името на поета
22 Август 2019 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 21 Август 2019 17:51
Сряда, 21 Август 2019 15:26
Сряда, 21 Август 2019 15:12
Сряда, 21 Август 2019 12:02
РЕКЛАМА
Наследниците на Валери Петров бяха гости на първия празник на училището с името на поета Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 25 Април 2018 17:39
ou valeripetrov praznik1 ou valeripetrov praznik2 ou valeripetrov praznik4 ou valeripetrov praznik3 С много музика и танци отбеляза първия си празник най-новото плевенско училище „Валери Петров”. Тържеството беше в препълнения салон на ДКТ „Иван Радоев”, гости бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, заместник-областният управител Татяна Божинова, директори на училища, родители. Специално за празника присъстваха внуците на Валери Петров - Анна Хаджимишева и Огнян Самоковлийски, с децата си - Ева, Ема, Ида, София и Катерина.
Директорът на училището, Ирен Димитрова припомни в приветствието си извървяното до момента: „Първи празник, първа учебна година, първи успехи за ОУ „Валери Петров” - всичко първо е красиво и вълнуващо, но и изключително трудно. След разделянето на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици и обособяването на основното училище като самостоятелна учебна институция, изпитахме огромни затруднения – нова администрация, нова документация, 538 ученици в 22 паралелки, в две сгради, с целодневна организация на учебния процес. Благодарение на голямата мотивация, усилия и енергията на училищния екип и на натрупания преди това опит, днес пред паметта на нашия патрон Валери Петров можем гордо да заявим: Ние се справихме”, каза г-жа Димитрова. Тя изтъкна и продължаващите успехи на възпитаниците на училището на регионални, национални и международни надпревари в различни области.
"Може да сте малки по възраст, но сте големи по успехи във всички области, в които сте участвали в състезания", се обърна към децата кметът Спартански. Той ги попита какви езици изучават и ги накара заедно да кажат на няколко от тях „Аз обичам Плевен”. „Всеки чужд език е широко отворен нов прозорец към света. В крак сте с новите технологии, може да сте във връзка с когото поискате, но има едно условие – да знаете чужди езици. Пожелавам ви да бъдете здрави, все така умни и красиви и винаги да обичате Плевен. За това не трябва много – трябва да го пазим чист, да не се руши създаденото на детските и спортните площадки, да не късаме цветя и храсти, засадени за радост на всички ни, и да помагаме да става все по-красив. Има ли друг град с Панорама като нашата? Има ли други такива водни каскади като нашата? Има ли друг град с такава славна история като нашата?”, попита г-н Спартански. Той подчерта, че Валери Петров е личност, която е гордост за всяка европейска и световна нация, един от най-големите умове на България за 20-и век и плевенските деца трябва да се гордеят, че учат в училище, което носи името на твореца.
Благодарност за поканата да присъстват изрази внукът на поета Огнян Самоковлийски. „Много се радваме, че точно училище носи името на нашия дядо и прадядо. Институцията, в която най-малките се учат да четат и пишат и да обичат нашия език. Бели листчета, на които предстои да се напише нещо ново, така нарича Валери Петров малките деца, листчета, на които се записват знанията и преживяванията на всички бъдещи големи хора. Пожелаваме големи успехи на училището и отново благодарим, че сме тук”, каза г-н Самоковлийски.
Най-новото основно училище в Плевен, което носи името „Валери Петров”, беше открито с решение на Общински съвет – Плевен от 30 март 2017 г. В него сега се обучават близо 540 деца от I до VII клас.Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 
Фейсбук коментари
Сподели статията