Начало Култура Образование Близо 600 ще се явят на последния предварителен изпит по химия в Медицински университет - Плевен
21 Януари 2019 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Неделя, 20 Януари 2019 11:23
Петък, 18 Януари 2019 15:35
Петък, 18 Януари 2019 15:24
Петък, 18 Януари 2019 12:22
Валути
РЕКЛАМА
Близо 600 ще се явят на последния предварителен изпит по химия в Медицински университет - Плевен Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 13 Април 2018 14:48
izpit mu1 На 14 април 2018 г. от 09.00 ч в Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) се провежда последният предварителен конкурсен изпит по химия за магистърските специалности «Медицина» и «Фармация». Изпитът е с продължителност 4 часа и ще протече от 9.00 ч до 13.00 ч в учебните зали на територията на Ректората, на факултет «Фармация» и на Учебния корпус.
На 21 март 2018 г. приключи приемът на кандидатстудентски документи за явяване на предварителната изпитна сесия, като за поредна година зрелостниците имаха възможност да заявят желанието си за явяване на изпит по три начина – онлайн чрез сайта на университета, на място в Ректората и чрез кандидатстудентските бюра в цялата страна. Общо 778 кандидати са подали документи за явяване на предварителните изпити, от които най-много са предпочели електронното записване – 375; кандидатите, които са се записали на място, са 353, като само 50 са предпочели да кандидатстват чрез бюрата. На изпита по биология за магистърските програми на 25 март се явиха 601 зрелостници, а на втория конкурсен изпит по химия на 14 април ще се явят 598 кандидати.
Висшето училище в Плевен първо от медицинските университети в страната въведе провеждането на предварителни изпити, а от тази година специално за кандидатите за бакалавърските програми организира и първите изнесени изпити в Монтана и Видин. Целта на предварителните изпити е кандидатите не само да се адаптират и да проверят своите знания, но и да получат оценка, която е равностойна на тази от редовната изпитна сесия през м. юли. Зрелостниците имат право на няколко опции: да се явят само на една от изпитните сесии, или и на трите, като в класирането автоматично ще участват с най-високата получена оценка. Ако оценката от предварителните изпити ги удовлетворява и са решили да не се явяват на редовната изпитна сесия през юли, те задължително трябва да подадат документи за кандидатстване в периода 14 – 28 юни 2018 г., за да посочат желанията си за участие в класирането по специалности. Кандидатите за бакалавърските специалности могат да кандидатстват само с оценката по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по избор, без да се явяват на изпит.
Редовните изпитни дати в МУ-Плевен са през месец юли 2018 г. – на 3 юли и на 10 юли съответно по биология и химия за специалностите «Медицина» и «Фармация», а тестът по биология за бакалавърските специалности е на 23 юли.
На сайта на висшето училище в раздел «Актуално Прием 2018» е поместена пълна информация за специалностите, по които МУ-Плевен осъществява прием за новата академична година; публикувани са програмите за конкурсните изпити след завършено средно и висше образование, датите на изпитите и актуализираният Правилник за прием на кандидат-студенти в МУ-Плевен. Чрез сайта всеки зрелостник може да подаде кандидат-студентски документи онлайн, да провери залата за явяване на изпит, както и получения резултат.  

 Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 13 Април 2018 15:19
 
Фейсбук коментари
Сподели статията