Начало Култура Образование Бероновци развяха осветеното знаме на Гвардейския си отряд
22 Февруари 2019 г., Петък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 21 Февруари 2019 17:08
Четвъртък, 21 Февруари 2019 16:22
Четвъртък, 21 Февруари 2019 15:41
Четвъртък, 21 Февруари 2019 15:26
Валути
РЕКЛАМА
Бероновци развяха осветеното знаме на Гвардейския си отряд Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 09 Февруари 2018 16:04
beron gvardejciЗнамето на втория в страната ученически гвардейски отряд, създаден преди дни в ОУ „Д-р Петър Берон”, днес беше осветено и предадено с тържествен ритуал в залата на Военния клуб в Плевен. Церемонията се извърши при спазването на стара царска традиция, в присъствието на официални гости, родители и ученици. В нея участваха и представители на Националната гвардейска част.
Официални гости на събитието бяха вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, съветниците на Президента на Република България Пламен Узунов и Николай Копринков, командирът на Националната гвардейска част бриг. ген. Илко Йорданов, Татяна Божинова – заместник-областен управител, кметът на Община Плевен, Георг Спартански.
Днес е празничен ден не само за бероновци, за Плевен, но и за цялата страна. Гордеем се, че в училището ни беше създаден първия в града и втори в страната ученически гвардейски отряд и ще отстояваме неговото име. Благодаря на всички, които съдействаха за реализацията на тази инициатива, каза в приветствието си директорът на ОУ „Д-р П. Берон” Ваня Дражева.
Много сте красиви в тези униформи, обърна се към младите гвардейци министър Каракачанов, нека за вас те останат не само хубав детски спомен, нека бъдат не само символ на Българската армия, а и символ на дълга ни към Родината. Вие получавате това знаме месеци след тържественото отбелязване на 140-годишнината от Плевенската епопея и дни преди  честването на 140 години от Освобождението на България. Носете го с чест, пазете го и помнете, че българско знаме никога не е попадало в плен. Независимо по какви пътища ще поемете, обичайте България и бъдете достойни за нея”, пожела министърът на отбраната.
„Гвардейската част е не само лицето на нашата армия, тя е олицетворение на държавността, на независимостта и гордия дух на страната ни. Убеден съм, че вие ще следвате този пример и ще бъдете истински българи. За мен е чест да ви поканя да участвате в ритуала по повод Националния празник 3 март пред символа на града ни – Мавзолея „Св. Георги Победоносец””, каза в поздравлението си кметът Георг Спартански.
От името на Общински съвет - Плевен поздрав отправи зам.-председателят му, Петя Василева, която се обърна директно към децата. „Не мога да не бъда горда, като чувам и виждам случващото се в Плевен днес. Не мога да не се вълнувам при вида на тези прекрасни деца, които гордо изправени и толкова издръжливо стоят пред нас, с тази непоколебимост в очите. Никой в този момент не може да ме убеди, че Плевен и България няма да пребъдат  при вида на тези погледи, изпълнени с решителност и родолюбие. Мили деца, ще се радвам да бъдете с нас на всяко едно общоградско тържество и да носите този дух на родолюбие, който виждаме днес. Учете и служете за България, и показвайте на своите връстници, че думи като родолюбие, традиции и Отечество в Плевен не са празни думи“, обърна се младите гвардейци Петя Василева.
След ритуала по освещаване на знамето от свещеници от плевенски храмове официалните гости бяха поканени, съгласно традицията, да заковат пирон в дръжката на флага. Той беше тържествено предаден от представители на Националната гвардейска част на техните млади последователи.
Церемонията завърши с тържествено изнасяне на знамената на България и Европейския съюз на фона на изпълнението на песента „Моя страна, моя България”.
beron gvardejci2 beron gvardejci3Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Петък, 09 Февруари 2018 17:39
 
Фейсбук коментари
Сподели статията