Начало Култура Образование В Ясен ще преподава първият за област Плевен учител по програма Заедно в час
16 Юли 2018 г., Понеделник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Понеделник, 16 Юли 2018 10:57
Понеделник, 16 Юли 2018 10:30
Понеделник, 16 Юли 2018 10:25
Понеделник, 16 Юли 2018 10:20
Валути
РЕКЛАМА
В Ясен ще преподава първият за област Плевен учител по програма Заедно в час Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Сряда, 13 Септември 2017 15:16
Zaedno v chas Darina-Damyanova Първи учител по програма Заедно в час ще преподава в област Плевен от началото на новата учебна година в Ясен, съобщават от програмата. Светлана Станчева-Кирицова е част от седмия випуск учители по програма Заедно в час и ще работи като начален учител в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Освен в Плевен за първи път учители по програмата тази година ще има и в обл. Велико Търново.
Мисията на Заедно в час е да работи за осигуряването на равен достъп до качествено образование на всяко дете в България, независимо от населеното място, в което живее, училището, в което учи, етническия му произход и социално-икономическото положение на родителите. За тази цел организацията привлича и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система. В рамките на двугодишна програма за професионално и лидерско развитие те получават целенасочено обучение и подкрепа да работят като учители на ученици от уязвими общности в училища в цялата страна, а след това да останат дългосрочно ангажирани в сферата на образованието.
До момента през програмата са преминали 163 души, а през учебната 2017/2018 г. като преподаватели първа и втора година в училище ще влязат близо 170 учители. Те ще преподават в над 80 училища партньори в 12 области на страната: Велико Търново, Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ и е част от глобалната мрежа за равен достъп до качествено образование Teach For All.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 13 Септември 2017 16:18
 
Фейсбук коментари
Сподели статията