Начало Култура Образование Водата е живот - нека я запазим!
23 Февруари 2019 г., Събота
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Петък, 22 Февруари 2019 16:14
Петък, 22 Февруари 2019 14:54
Петък, 22 Февруари 2019 12:26
Петък, 22 Февруари 2019 09:44
Валути
РЕКЛАМА
Водата е живот - нека я запазим! Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Вторник, 26 Април 2016 15:22
GPCHE-2 Учители и ученици от четири държави, участници в международен проект „Водата е живот - нека я запазим!”, се срещнаха с кмета на Община Плевен Георг Спартански, заместник-кмета Стефан Милев и секретаря на общината Паулина Кирова, информират от общинската администрация. Домакин на работната среща по проекта от българска страна е ГПЧЕ - Плевен.
Координаторите на проекта от училищата партньори от Франция, Италия, Германия и Швеция споделиха, че много неща от видените тук са по-различни от техния свят и се чувстват по-богати емоционално. Те са впечатлени от високото ниво на владеене на чужди езици от възпитаниците на плевенската Езикова гимназия, за повишаването на което помагат и проектите, по които се прави обмен на практики. Гостите обясниха, че проектът акцентира върху повишаване отговорността на обществото относно проблемите с водата в регионите, от които са участниците, както и в Европа като цяло. Целта е да се окуражат учениците да ограничават прекомерната употреба на питейна вода в домакинствата, да имат активен принос към защита на околната среда - така те стават и посланици на проекта.
„Плевен е град, отворен към приятелства и партньорства. За нас е особено важно младите хора да общуват помежду си и да работят заедно. Дълбоко съм убеден, че бъдещето е на младите, защото са заредени с повече оптимизъм, ентусиазъм, защото са пълни с идеи, които са готови да реализират”, обърна се към гостите кметът Спартански. Той информира директора на гимназията Юрий Тодоров, че има заявен интерес за съвместна работа от побратимения на Плевен полски град Плоцк.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Вторник, 26 Април 2016 17:24
 
Фейсбук коментари
Сподели статията