Начало Култура Образование От ГПЧЕ замислят нещо различно за Деня на франкофонията
27 Май 2018 г., Неделя
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Събота, 26 Май 2018 14:54
Събота, 26 Май 2018 13:11
Петък, 25 Май 2018 17:54
Петък, 25 Май 2018 17:14
Валути
РЕКЛАМА
От ГПЧЕ замислят нещо различно за Деня на франкофонията Печат Е-мейл
( 2 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Деница КИТАНОВА   
Четвъртък, 20 Март 2014 10:14
20 март е Международен ден на франкофонията, България е част от фракофонския свят от 1993 г., а в Гимназията с изучаване на чужди езици - Плевен го отбелязват вече за 20-и път. Това сподели преподавателят по френски език в Езиковата, Румяна Гетманова. Най-често ние, от ГПЧЕ - Плевен подготвяме спектакъл на френски език. Децата пеят, танцуват, правят сценки - минискечове на френски език. Това е голямо забавление, преди всичко за участниците. Тази година от ГПЧЕ - Плевен са подготвили нещо ново - флашмоб в двора на училището, на френска музика.
Днес на обяд учениците ще танцуват в продължение на половин час, а звънецът, който не звъни по обичайния начин, а е музикален сигнал, тази седмица, по случай Деня на франкофонията, е с френски песни, избрани от учениците.
Тъй като заговорихме за франкофонията и френския стигнахме и до темата за пътуването на ученици от ГПЧЕ до Франция.
От миналата година, в резултат на международен проект по програма “Коменски” от ГПЧЕ - Плевен са установили дружески отношения с гимназия в град във Франция. Градчето е с население около 50 хил. души и се намира до река Рейн, в областта Шампан. От миналата година с това училище ГПЧЕ вече има двустранни отношения.
Нашите ученици за втора година ще заминат във Франция, а пък след това френските ученици ще посетят България за 10 дни. 11 деца и двама преподаватели заминават за Франция за 10 дни - от 26 март до 6 април. По проекта сме изготвили  дневник на един български войник, участвал в Първата световна война. Това е във връзка с отбелязването на 100 години от нея. Ние сме подготвили дневник на един български войник на български език, а децата са го превели на френски, сподели г-жа Гетманова. Французите изготвят дневник на техния войник на френски и го превеждат на английски. Сега, като отидем във Франция, ще срещнем  по някакъв начин двамата войници и ще го доизмислим и добавим последните страници, споделя още преподавателят. Стана ясно, че за дневника на този български войник е помогнала Нели Дакова, която е началник на отдел “Нова и най-нова история” в РИМ - Плевен.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 20 Март 2014 15:20
 
Фейсбук коментари
Сподели статията
RSS емисии
RSS Последни
RSS Водещи
RSS Бизнес
RSS Общество
RSS Култура
RSS Екология
RSS Светски новини
RSS Спорт
RSS Мобилна емисия
Приятели
Скенери за лични карти