Начало Култура Образование Плевенски ястия отличени на фестивал под Сините камъни
20 Февруари 2020 г., Четвъртък
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Четвъртък, 20 Февруари 2020 11:14
Четвъртък, 20 Февруари 2020 10:14
Сряда, 19 Февруари 2020 14:31
Сряда, 19 Февруари 2020 12:38
РЕКЛАМА
Плевенски ястия отличени на фестивал под Сините камъни Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Гена ЦВЕТАНОВА   
Четвъртък, 31 Октомври 2013 09:04
Ученици от “Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване” (ПГРТО) - Плевен се включиха в кулинарния фестивал “Пъстра трапеза”. Фестивалът се проведе на 26 октомври в град Сливен, с жури под ръководството на популярния готвач, шеф Пеньо Иванов.
За поредния успех на младите готвачи от нашата професионална гимназия вече ви информирахме в броя от понеделник, но по прессъобщение на организаторите от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите-7 и се оказа, че тя не е съвсем точна. Всъщност, както се казва на шега, грешката е вярна - наистина има наградени възпитаници от ПГРТО, но имената са други. Така е, защото, заради заболяване на “титуляр”, гимназията беше представен от резервният отбор, в лицето на Николай Андреев и Георги Иванов. Двамата гимназисти са в 12 клас, специалност “Ресторантьорство”.
Два дни преди самия фестивал младите готвачи научават, че ще заместват редовния отбор. “Бяхме резерви и ни беше притеснено, но дадохме всичко от себе си и се представихме на ниво”, сподели Георги.
Всеки от тях е представил по две ястия, едно от които - приготвено пред комисия и публика. Двамата готвачи приготвиха леща с пушени гърди и гевречета с пудра захар, а също така демонстрираха традиционни за региона ястия - пълнени пресни пиперки с шарено месо, Дъбнишка баница, Кебап по плевенски и Печена тиква с пресни плодове, разказа Татяна Михайлова, учител по практическо обучение в ПГРТО, която е осигурила продуктите.
Николай е получил грамота за представения Книжен кебап по плевенски. А Георги е награден с приз за най-оригинална визия на Печената тиква с пълнени плодове. Освен грамота той е награден с парти грил и бутилка червено вино.
Конкуренти на младите готвачи са били други двама плевенчани - Полина Ангелова и Мартин Кирилов, курсисти от Центъра за професионално обучение. “Въпреки че бяха от различни отбори, помежду им нямаше конфликт. Работиха в екип и си помагаха взаимно”, сподели г-жа Михайлова.
Младите готвачи предвиждат да покажат своите умения на предстоящите регионални и национални конкурси за кулинари, които по традиция се провеждат в Пловдив.
Желаем им успех!


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Четвъртък, 31 Октомври 2013 13:47
 
Фейсбук коментари
Сподели статията