Начало Култура Образование Джуджета и клоуни показват на децата магията на цветовете
17 Октомври 2018 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 17 Октомври 2018 13:45
Сряда, 17 Октомври 2018 10:45
Сряда, 17 Октомври 2018 10:40
Сряда, 17 Октомври 2018 10:35
Валути
РЕКЛАМА
Джуджета и клоуни показват на децата магията на цветовете Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Ваня КЮРЧЕВА   
Сряда, 26 Юни 2013 09:13
Когато чуете, че една организация анализира и прави отчет на свършеното, най-често си представяте делова обстановка, суха информация, която обикновено не се запомня от аудиторията. Нали?
Е, оказва се, че има начин да разкажеш за направеното по забавен начин. И отчитайки се, да продължиш в същото време да даряваш добрина и усмивки.
Благородната кауза на благотворителността събра в началото на тази година трима плевенски ученици - 12-окласникът Силви Чалъков и 10-окласничките Калина Кирова и Виктория Петрова от ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване, които учредиха и впоследствие регистрираха в съда сдружение “Младежка инициативност в българското общество”.
Идеята да регистрират сдружение идва, за да отговори на нормативните изисквания за организиране и провеждане на благотворителни кампании.
Инициаторите на сдружението, които вече имат много приятели и последователи, които станаха през последните месеци част от сдружението, продължават да са категорични, че дейността им и в бъдеще ще е насочена основно към децата в неравностойно положение, включително и тези от Домове от Плевен и региона. “Разбира се, наред с благотворителните каузи, по които нашето сдружение ще работи, искаме с дейностите си да накараме хората да се почувстват по-добре, да се усмихват повече, да са щастливи. Много са идеите, които имаме, и предстои да ги осъществяване една по една”, споделиха младежите.
Преди дни сдружение “Младежка инициативност в българското общество” организира и проведе поредна инициатива - “Магията на цветовете”. Младежите се шегуват, че този път не са продавали с благотворителна цел, а са направили анализ на всички проведени до момента инициативи.
Разбира се, най-забавната част беше бодиарт сесията, по време на която най-щастливи бяха малчуганите, на които младежите откриха магията на цветовете.
А за да е още по-пъстър “отчетът” на сдружение “Младежка инициативност в българското общество”, младежите се превърнаха в принцеси, джуджета, клоуни, палячовци.
От едно мексиканско джудже (Силви Чалъков) научихме, че сдружението вече е започнало работа по новата си кампания “Дари” като амбицията на младите хора е кампанията да се превърне в “Купи и дари”. Младежите не крият, че се надяват и медиите да им помогнат. Кампанията ще е целогодишна, а амбицията на младежите е да я разпространят и извън Плевен.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 26 Юни 2013 09:15
 
Фейсбук коментари
Сподели статията