Начало Култура Образование
23 Юли 2019 г., Вторник
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Вторник, 23 Юли 2019 12:19
Вторник, 23 Юли 2019 11:33
Вторник, 23 Юли 2019 11:24
Вторник, 23 Юли 2019 09:38
РЕКЛАМА
Образование
Започна записването за "Медицина" и "Фармация" в МУ - Плевен, трима кандидати са с бал 36 Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 22 Юли 2019 15:38
MUPlevenДнес и утре се провежда записването на новоприетите студенти-първокурсници след второ класиране в магистърските специалности на МУ-Плевен – „Медицина“ и „Фармация“. Вече са запълнени повече от половината места по държавна поръчка и за двете специалности, съобщават от вуза. На 24 юли ще излезе трето класиране на кандидатите за тези специалности.
На първо класиране за „Медицина“ и „Фармация“ кандидатите с максимален състезателен бал
(36) са трима, от които едно момче и две момичета, изкарали пълни шестици на конкурсните изпити по биология и химия.
На сайта си, в раздел Прием 2019 МУ-Плевен публикува График за класиране и записване на новоприетите студенти. Неприетите кандидати участват автоматично до трето класиране, без да заявяват желанието си за това. След трето класиране попълването на незаетите места става след задължително подаване на заявление в МУ-Плевен. Заявлението, по образец, публикуван на сайта, се подава  на посочената за целта електронна поща.
 
Кандидатите за бакалаври в Медицинския са 383, 164 от тях ще се явят на теста по биология Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 22 Юли 2019 15:22
MU studenti priemПредстои третият, последен, кандидатстудентски изпит от редовната сесия на Медицинския университет в Плевен (МУ-Плевен) - тестът по биология за бакалавърските специалности, съобщават от висшето училище. Той ще се проведе на 23 юли, вторник, 2019 година от 9 до 11 часа в Учебния корпус на университета.
След приключване на приема на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности общият брой на кандидатите е 383, от които на теста ще се явят 164 зрелостници. Няколко са възможностите на кандидатит-студентите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж - с оценка от теста по биология от редовната сесия, с оценка от изнесената и предварителната сесии, със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по избор.

Последно променен на Понеделник, 22 Юли 2019 17:38
 
Факултетът по фармация се представи на форума Български фармацевтични дни Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 08 Юли 2019 16:22
farmatsevtichni dniНа 13-то издание на Български фармацевтични дни, проведени в края на юни, Факултетът по фармация при Медицински университет в Плевен бе представен от своите преподаватели и служители, съобщават от висшето училище. Те промотираха възможностите за кандидатстване, качественото обучение и перспективите за кариерно развитие във фармацевтичната наука и практика в Плевен. Висшето училище в Плевен се нареди достойно сред 971 участници в изложението, от които 826 магистър-фармацевти и 145 други медицински специалисти. Форумът е едно от най-значимите събития от календара на съсловната организация на магистър-фармацевтите в България.
Представителите на МУ-Плевен - доц. Мая Йотова, дф, ас. Галина Дякова и Силвия Рускова, споделиха с аудиторията на форума факта, че плевенският университет получи първата си отлична програмна акредитация на специалността от регулираните професии „Фармация“ с образователно-квалификационна степен „Магистър“ във Факултет „Фармация“. Общата оценка от акредитация е 9.06 (при максимална 10) със срок на валидност 6 (шест) години с увеличен капацитет от 300 на 450 студенти. Високата акредитационна оценка води прием на 90 студенти по държавна поръчка в специалност „Фармация“ годишно и право на обявяване на платен прием в рамките на свободния капацитет. Към момента във Факултет „Фармация“ се обучават общо 131 студенти – 60 студенти в първи курс, 44 във втори и 30 в трети курс на обучение.
Фокусът на тазгодишното издание на Български фармацевтични дни беше приемането на нови правила за добра фармацевтична практика, утвърждаването и въвеждането на Кодекса на Българския фармацевтичен съюз за поведение в областта на търговията на дребно с лекарствени продукти по смисъла на чл.40, §1 от Регламент (ЕС) 2016/679. Научната програма на Българските фармацевтични дни включваше и други важни теми за фармацевтичната общност у нас като спецификите на професионалната комуникация в практиката на фармацевта, както и уъркшоп, разглеждащ стратегиите за управление на стреса на работното място.
 
Осмокласничка от МГ „Гео Милев“ пребори конкуренцията с най-оригиналното есе на тема „Лятото на мечтите ми - перфектният план“ Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Петък, 12 Юли 2019 10:23
Darina Tsvetanova konkursДарина Цветанова е победител в националния конкурс за езикова ваканция в чужбина на фирма „Интеграл“, организатор на международното изложение „Световно образование“ в Централна и Източна Европа, съобщават от фирмата. Целта на конкурса за езикова ваканция е да провокира у учениците на възраст между 15 и 18 години креативност по общозначими и личностни теми, като приложат уменията си, за да се изразят по най-добрия начин на западен език.
Осмокласничката от МГ „Гео Милев“ пребори конкуренцията измежду кандидати от цялата страна с оригинално есе на английски език на тема „Лятото на мечтите ми - перфектният план“ и ще пътува това лято на езикова ваканция във Великобритания. Тя ще посети кампуса на едно от най-престижните британски училища - Abbey College Cambridge - дългогодишен партньор на проекта в България. Центърът е сред най-добрите в областта на академичните летни ваканции, които дават добра основа и умения в подготовката за кандидатстване в престижен западен университет.
Освен интереса към математиката, Дарина се увлича и от английски език, физика и астрономия. Сред многобройните й хобита са спортни танци, балет, ориентиране и тичане. Обича да пътува със семейството си, да се разхожда сред природата, да участва в състезания по ориентиране. Член е на Младежкия ренесансов клуб в СОУ Цветан Спасов, чиято дейност се свързва с благотворителност. Печелила е национални и регионални състезания по математика и история.
Мечтае да учи квантова физика в Обединеното кралство, но също така се замисля и за професии, които ще и позволят да работи и в България. „ Искам да уча и работя нещо, свързано с точни науки като математика, физика, химия, но и което ще мога да работя и в България“, споделя Дарина. Мечтае отговорна и интересна работа и тепърва й предстои да направи своя конкретен избор. „Моите мечти са да се реализирам с добро образование и професия, разбира се и със страхотно и щастливо семейство, да пътувам и да опознавам света с най-близките си хора.
Конкурсът се провежда за трета поредна година в рамките на изложение Световно образование и е част от политиката на организатора „Интеграл“ да дава възможност на амбициозни български деца с добра езикова култура и лична изява на чужд език да усетят атмосферата на най-добрите европейски училища по време на лятната ваканция.
Последно променен на Петък, 12 Юли 2019 10:55
 
Две пълни шестици, по-малко отлични и повече оценки среден и слаб тази година по биология в Медицинския Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Образование
Написано от Вестник "Посредник"   
Понеделник, 08 Юли 2019 15:34
MU izpitНа 9 юли 2019 година, вторник, 670 кандидат-студенти ще се явят на втория конкурсен изпит по химия от редовната сесия на Медицински университет (МУ) - Плевен за магистърските специалности „Медицина” и „Фармация“, съобщават от университета. Зрелостниците се състезават за общо 180 места, държавна поръчка, редовно обучение, по специалностите „Медицина” (120) и „Фармация“ (60), или близо 5 кандидати за едно място.
За поредна година преди провеждането на изпита по химия за „Медицина” и „Фармация“ висшето училище изнесе резултатите от изпита по биология. Най-висок е процентът на оценките много добър и добър – 25 % и 37%. Отличните оценки по биология от редовния изпит са по-малко тази година - 20 кандидати са получили оценка над 5.50, от които две са пълните шестици 6.00. В сравнение с миналата година малко повече са кандидатите с оценка среден и слаб – 14% и 20%.
Изпитът по химия за магистърските специалности „Медицина“ и „Фармация“ е с продължителност 4 часа и ще протече от 9 до 13 часа в учебните зали на територията на Ректората, на Факултета по Фармация и на Учебния корпус. В деня на изпита кандидат-студентите трябва да заемат местата си от 8 до 8:30 часа. Точно в 8:40 ч в зала „Асклепий” на Ректората ще бъде изтеглен изпитният вариант от тестови въпроси и задачи по химия. Това ще стане на произволен принцип в присъствието на членове на Академичното ръководство на МУ-Плевен - зам.-ректора по учебната дейност проф. М. Александрова; зам.-декана на Факултет „Фармация“ доц. д-р Павлина Йорданова; председателя на Комисията за проверка и оценка на конкурсните работи по химия проф. Ангелина Стоянова; председателя на Техническата комисия Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.
Последно променен на Понеделник, 08 Юли 2019 15:36
 
« НачалоПредишна12345678910СледващаКрай »

Страница 1 от 285
Фейсбук коментари
Сподели статията