Начало Култура Мода 17 дизайнери представят колекции в парад като приказка
26 Юни 2019 г., Сряда
НОВИНИ
Фен зона
Последни новини

Сряда, 26 Юни 2019 16:26
Сряда, 26 Юни 2019 13:02
Сряда, 26 Юни 2019 12:51
Сряда, 26 Юни 2019 12:23
РЕКЛАМА
17 дизайнери представят колекции в парад като приказка Печат Е-мейл
( 0 Гласа )
Култура - Мода
Написано от Деница КИТАНОВА   
Вторник, 16 Декември 2014 15:55
IMG 6976 Георги Ангелов даде пресконференция в БТА във връзка с 59-ото издание на Парад на модата, което се осъществява под патронажа на кмета на Плевен, проф. д-р Димитър Стойков. Негови организатори са Община Плевен, сдружение „Плевенски обществен фонд “Читалища”, читалище “Лик” и Георги Ангелов. Тази година се отбелязва и 25-годишният юбилей на спектакъла. В него ще се включат 22 момичета манекени, 12 деца, 6 тийнейджъри и 3 мъже. Общо дизайнерите са 17, като 14 от тях са дебютанти.
Парадът на модата е създаден през далечната 1989 г. от актьора от драматичен театър “Иван Радоев”, Георги Ангелов. Първото му издание е на 8 декември 1989 г. През тези години в Плевен са показали своите колекции най-големите български дизайнери и стилисти, които са завършили мода в Париж, Милано, Лондон и София. Осъществени са 10 спектакъла в София. Общо 59 са спектаклите в Плевен.
Георги Ангелов благодари за съвместната работа през тези години на Община Плевен, на СПОФ “Читалища” и изпълнителния му директор Даниела Димитрова, на екипа и на секретаря на читалище “Лик” Катя Божикова. Той изказва особена благодарност на кметовете Румен Петков, Найден Зеленогорски и проф. д-р Димитър Стойков, както и на всички спонсори и медии, които са помагали за реализацията на тези културни събития. “Парадът на модата” е определян като културно събитие. Други такива прояви в страната няма, особено с такава рекордна продължителност.
Светлана Димитрова от “Ариес Уникат” ще се представи с детска, тийнейджърска и официална мода, а Димитър Кръстев от София ще се включи с всички цветове на дъгата. Теодора Кьосева също ще представи детска, тийнейджърска мода. Александра Мешкова, която е завършила в Милано, ще участва в тазгодишното издание на “Парад на модата” с официална колекция в черно и бяло. Петте дизайнери от “Модалаб” - София ще впечатлят с колекция за ежедневието и официална, разкри Георги Ангелов. Мария Божилова ще внесе летни нотки с колекцията си за пролетта и лятото, а Яна Панова от София ще участва с дамска и мъжка мода. Стана ясно, че тя е ученичка на Мариела Димишева в Националната академия. Ученичка на Димишева е и  Милена Тодорова, завършила тази година, която ще поднесе на плевенската публика колекция с индийски мотиви. Друга участничка е Натали Александрова, която се е  дипломирала есента в Нов български университет със
специалност мода. Тя ще продължи образованието си в Милано. Георги Ангелов определи колекцията й като космична. Боряна Вътова, която е родена в Бяла Слатина, но живее в София, ще представи изцяло мъжка колекция.
Две са плевенчанките, които се изявят в 59-ото издание на “Парада на модата”. Това са Милена Колева и Габриела Пекова. Габриела ще се включи с дамска и мъжка мода, а Милена Колева се завръща след 4 години.
Петя Димитрова е изненадата, която Ангелов ще поднесе на останалите участници. Нейната колекция е озаглавена “Завръщане”. Тя живее и твори в Лондон. “За мен е чест, че ще участва в “Парад на модата”, каза Георги Ангелов в пресклуба на БТА. Бижутата отново ще са на Мария Църкова. Гримът ще е на Снежина Желязкова.
Част от шоу-концерт-спектакълът ще са Жени Василева и Боян Бончев от клуб по спортни танци “Дъга”, както и поп изпълнителите Йоана Цветанова, Магдалена Лунголова и Биляна Добрева. Музикалното оформление е на Асен Антонов, а режисурата, постановката, идеята и хореографията - на Георги Ангелов.
Парадът на модата тази година ще е като приказка. “Приказка, която искам да разкажа само веднъж”, заяви на пресконференцията актьорът. Той разкри, че по време на работата момичетата дори се разплакват.


Харесвате тази статия! Харесайте и страницата на “Посредник” във Фейсбук, където е публикувана
МНЕНИЯ ПО ТЕМАТА
ТВОЕТО МНЕНИЕ
Име:
Email:
 
Заглавие:
UBBCode:
[b] [i] [u] [url] [quote] [code] [img] 
 
 
:D:):(:0:shock::confused:8):lol::x:P:oops::cry::evil::twisted::roll::wink::!::?::idea::arrow:
 

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

Последно променен на Сряда, 17 Декември 2014 17:48
 
Фейсбук коментари
Сподели статията